אפשר להתיעץ איתכם?

אִיתַי

New member
בהחלט../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

יש לי כמה ספרים שלמדתי איתם לשון בחטיבת הביניים ובתיכון, ואני ממליץ עליהם בחום (מהם גם לימדתי אחרים): בתחום התחביר והשחבור: "ללמוד ולדעת - תחביר ושחבור" של נגה גנאל ויפעת שרעבי אבירם. בתחום תורת ההגה, מערכת הפועל ושם העצם: "ידיעת הלשון - ההגה והשם" של אילת ברגר. גם הספר שלה בנושא תחביר ושחבור מצוין. חזרה כללית והרבה תרגול תוכלי למצוא ב"תרגלת הצלחת - לשון, הבנה והבעה - הספר השלם", גם הוא של נגה ויפעת. כמו כן, ספרי המיקוד שיוצאים כל שנה לאחר פרסום "מיקוד חומר הלמידה" טובים, ואני ממליץ על הספר של "רכס". יש בו תמיד כ-10 בחינות עם הצעות לפתרון. בהצלחה!

אמממ...כמה ספרים :]

דבר ראשון אני ממש חולה על לשון!! בעיקרון אני ממליצה לך על כל המיקודים....ספרי המיקוד.. הם בעיקרון קלילים...אבל ההכי "קשה"...הוא של עמי אביכזר...נראה לי הוצאת נופר..גם שמעתי שהוא בכלליות מוררה תותח ללשון.. בקיצור...יש כל מני ספרים, כמו שציינו לפניי של אילת ברגר. :] בהצלחה :]

eli3320

New member
אני ממליץ

גם על המיקודית (אבל זה רק בסביבות פסח יצא..) וגם "תרגלת-הצלחת" של נגה שחר, ספר מאד טוב! עזר לי הרבה וזה על כל הנושאים..

eli3320

New member
התבלבלתי הכותבות הם

נגה גנאל ויפעת שרעבי אבירם

אִיתַי

New member
תשובות ומידע חשוב ../images/Emo26.gif

הראשונה - בחנויות המוכרות ספרי לימוד. השנייה - להתקשר להוצאת הספרים ולהזמין מראש ספר (בסמוך לפסח). רק קחי בחשבון שהמיקודיות לא מסבירות את החומר, אלא מכילות רק מבחנים במתכונת בחינת הבגרות (עם הצעות לפתרון). אם את מחפשת גם ספרים שיסבירו את החומר הנדרש לבגרות, ולא יציגו רק תרגול, אני מציע לקנות את אחד הספרים שרשמתי קודם לכן. אני גם ממליץ לך לשאול את המורה שלך לפני שאת רוכשת את הספר. הוא יוכל לבדוק אותו מבחינה מקצועית ולייעץ בנושא. אל תשכחי לברר גם את מתכונת בחינת הבגרות שלך, משום שלא כל בתי הספר מגישים את תלמידיהם לאותה בחינה, וישנם גם שאלונים מותאמים.

אִיתַי

New member
תיקון קליל

בהודעה שלי נשמט משפט הפתיחה: "יש 2 אפשרויות להשגת ספרי המיקוד".

eli3320

New member
אני רק רוצה להדגיש משהו שאיתי אמר..

לפי מה שהבנתי משנה הבאה תוכנית הלימודים בלשון משתנה ויהיו יותר יחידות ושתי שאלונים שאחד ייעשה ביו"ד ואחד בי"ב לכן באמת כדאי מאד לשאול לפני זה את המורה..

אִיתַי

New member
נכון

תוכנית הלימודים והרכב הבחינות צפויים להשתנות בקרוב, כך גם אני שמעתי.
לכל הנבחנים והנבחנות

למעלה