אפשר להתעצבן קצת?

ססילי

New member
אפשר להתעצבן קצת?

פתחתי, את האתר של האקדמיה, בעקבות ההודעה הזו, והנה, הפלא ופלא, ראו מה מצאתי: ההחלטות שלהלן התקבלו בישיבת המליאה ביום .... [אוסף חלקי] תַּחְפִּיף - שמפו, shampoo מַקְפִּיא (במקום מַקְפֵּא), מְחַדֵּד (במקום מַחְדֵּד). כן נקבע מְחוֹרֵר (במקום מַקֵּב). ... מַצָּת (= plug; ולא מַצֵּת) קִוְנוּט - quantization, קִוְנֵט - quantize, מְקֻוְנָט - quantized (ולא "קְוִנְטוּט). מַקְפֵּא?! מַחְדֵּד?!? מַצֵּת?!?! תודה באמת! יפה מצידכם שהחלטתם. קצת קשה יהיה לי להפסיק להדליק את הסיגריה עם מַצֵּת (אתם יודעים, הרגלים מושרשים...), אבל בשבילכם? מה לא עושים. ואולי יקח קצת זמן עד שהמַחְדֵּד והמַקְפֵּא יצאו משימוש, מילים כל כך נאות שגורות ואהובות, אבל בסוף, ברור לי שקביעתכם תכתיב את השימוש, והשימוש הסורר במילים המפוארות יודבר. אבל זה בסדר, כי במקומן, בלי ספק נשמע ברחובות ובבתים, בשווקים ובבתי הכנסת, בגנים ובמשרדים, על אנשים שחופפים שיערם בתַּחְפִּיף ומשיפתיהם בוקעות באושר המילים קִוְנוּט ומְקֻוְנָט (ולא חלילה "קְוִנְטוּט. אין כל חשש).

גנגי

New member
יקירתי, להתעצבן תמיד טוב.

אבל אני רוצה להתוודות בפנייך- ואני מקווה שאין לך נשק ביד - שעשר שנים עישנתי, בעוונותיי, ועשר שנים השתמשתי במַצֵּת... היות שאני לא מעשנת זה מכבר, ממש לא אכפת לי אם לזבל הקטן הזה שמדליק סיגריות יקראו "מצִית", "מצֵת" "מצָת" או "מצוֹת". העיקר שזה לא מדליק לי שום סיגריה (וגם שום נורה אדומה). והאמת? אני בטח אמשיך לקרוא לו "מצֵת" אם יתעורר הצורך להגיד למישהו משהו כמו "קח מפה את ה...שלך!" אבל אם היית מחפשת אנשים נורמליים בטח לא היית מגיעה לכאן מלכתחילה...נכון?

ססילי

New member
למה נשק למה? כל איש../images/Emo22.gifואיש../images/Emo11.gif, וכל

קבוצה וקבוצה, זכאים למילים קטנות ומשונות משלהם
. להפך! זה חמוד, זה בריא, זה טוב לבריאות ולילדים ולגרון! זה מעשיר את השפה ומשמח את הלב(
)! זו רק הועדה הזו, שיושבת לה על חשבוני, וממציאה מילים חסרות שימוש
, ומנסה לכפות אותן עלינו, שמרגיזה אותי
.

גנגי

New member
מילת זכות על אחותנו האקדמיה:

היא לעולם לא מנסה לכפות על איש שום מילה. היא מציעה וקובעת חידושים, זהו תפקידה, אך קביעותיה אינן מחייבות כשלעצמן: הן נבחנות על פי שרידותן ושימושן, ואם הן נכשלות האקדמיה מסירה אותן מרשימתה. רבות מהמילים שאת משתמשת בהן הן קביעות של האקדמיה (לדוגמה מנשר, קלטת, הסלמה - אין לך מושג כמה מילים הם חידשו!) ואחדות מהן מוצלחות מאין כמותן. אין לי מושג איך היתה נראית השפה אלמלא האקדמיה ללשון העברית, ואני מעדיפה לא לדעת. ואגב, האקדמיה לא יושבת לה "על חשבונך". רוב החברים בה עושים מלאכתם חינם אין כסף, בהתנדבות מלאה.

זה הזמן להזים שמועה:

האם ה"שדכן", זה ש"משדך" ניירות עם סיכות, אכן נקרא בעברית תקנית "מסייכת"? ואם לא - האם אנחנו יכולים להחליט שמעתה הוא יקרא כך?

גנגי

New member
שמו בעברית "מכלב".

מַכְלֵב - כי פעולתו היא כפעולת שיני הכלב הננעצות וננעלות על מישהו/משהו (תמונה להלן). היות שכך אני קוראת לו כבר שנים רבות, לא רואה שום צורך לשנות. נכון? אחלה שם, מכלב. מזכיר לי את ג'ינג'ר בשעות קשות.

גנגי

New member
כשאני אומרת (פעו)לה, למ'ני מתכוונת?

לצורה, כמובן. ככה אני: אחד במקלדת ואחד בלב.

אוֹחַ

New member
בזבזו מילה כ"כ יפה על הכּאלְבְּ הלא

נכון... אז איך קוראים לזה?
אנטי-מכלב?

אם לשני קראנו (במקום מכלב) שדכן

אז להופכי נקרא חמות. אמור מעתה: "היכן חמותי? אני צריך לתקן את עוולות השדכן!"

גנגי

New member
נכבדיי אוח (בלי שתי י') וש"י,

אמרתי לכם כבר שאני שמחה לראות אתכם כאן?

אוֹחַ

New member
../images/Emo12.gif אוּוּוּוּוּ

שמענו עלייך. אני מציע שנחכה לבוקר ואז נראה.
גם אני שמח שאת פה (האמת היא שהתמונה הזאת של ג'ינג'ר [זאת היא?] די מקלה עלי בבחירת המילים הנכונות) ואני חושב שאין ראוי ממך (זאת היא, או לא?) ואין ראויה (זה השיניים שלה אורגינל?) מלבדך! באמת! . . . . . . . . . . . . . באמת!

מוּסקט

New member
היי היי!!

חשבתי שאחד מחוקי אח"לה אומר לא להשתמש במילה קיימת. משיעור תפירה זכור לי שיש דבר שנקרא תך מכלב... או שמא הסניליות פשטה עם שחר?

ססילי

New member
משיעורי תפירה? (?!)

לא שאי פעם תפרתי משהו, אבל לא מדובר באותה הגברת בשינוי החומר? פה לניירות ופה לבָּד?

לא! ממש לא!

תך מכלב הוא תפר זמני שעושים אותו החטו מיוחד שנקרא חוט מכלב ומטרתו לקבע את הבד במקום בזמן שעושים את התפרים האמיתיים, בשביל שיצא מדוייק. מזעזע, שאני יודעת כאלה דברים.

גנגי

New member
אז מסתבר שאת יודעת

רק את הצד הטקסטילי של העסק, ולא את האטימולוגי... ממך, כאטימולוגית צנרת, הייתי מצפה ליותר.
ההכלבה היא כפעולת שיני הכלב, וחוט המכלב תופר תפרים לא מעודנים אלא גסים, ברווחים גדולים, כניבי הכלב הננעצות במישהו (ראי שוב את תמונת שיניה של אהובתי). לפעולה לא קוראים על שם החוט, נהפוכו - החוט נקרא על שם הפעולה שהוא מיועד לה, ההכלבה. מזמן לא היתה לכם השתלמות באטימולוגית-צנרת, אה?

למעלה