אפשר להתפרץ?

עששית

New member
אפשר להתפרץ?

אני לא מכאן, אני אשה לפני לידה, אבל טיפה קוראת בפורום שלכן ואוהבת את האווירה. נתקלתי בשרשור שלכן לגבי שמות משפחה כפולים ורציתי לשאול: כיום אני נושאת שני שמות והאיש שלי רק את שלו. אנחנו שוקלים לתת לבת שלנו (כשתיוולד
) את שני שמות המשפחה, ואז גם האיש ישנה וכולנו נהיה X-Y. השם הכפול כשלעצמו מורכב משני שמות עבריים חביבים למדי והוא לא כל כך מסורבל (סה"כ 4 הברות, 7 אותיות). האיש טוען שלא אכפת לו שהוא ישא שני שמות משפחה אבל לגבי הילדה אנחנו טיפה מתלבטים אם זה לא מסורבל מדי ויסבך אותה. בקיצור - רציתי לשאול אתכן איך ילדיכם מסתדרים עם שני השמות?

lulyK

New member
לא כ"כ הבנתי,

אתם חושבים שלך ולבן זוגן יהיה שם כפול ולתינוק שם אחד? של מי? אנחנו רוצים להוסיף גם את השם שלי לשם של הילד שלנו (נעשה את זה אחרי שנחזור מנסיעה לחו"ל שמתוכננת למאי. לא רוצים להסתבך עכשיו עם הדרכון שלו). אני מניחה שהואיסתדר עם השם הכפול כמו שמסתדרים ילדים עם שם אחד ארוך/מסורבל. בעיניי זה די טבעי. כשאני מציצה מדי פעם ברשימוה השמית של הילדים בגנים של חברותיי, אני רואה שם כמה ילדים עם שני שמות. כמה שיהיו יותר כך זה יהיה פחות חריג (ב"השיר שלנו" מככבת ילדונת מקסימה בת שנתיים+, בתה של הבמאית, שנושאת בקרדיטים שני שמות)

אצלנו יש רק שם אחד, אבל

אם אפשר להציע: לתת לילדתכם את שם המשפחה שלכם. אם זה יסבך אותה, היא כבר תהיה בגיל שבו היא יכולה להחליט לבד באיזה שם משפחה לבחור, או האם לבחור לה שם שונה. אפשרות נוספת היא לבחור למשפחה שלכם שם אחד אחר - שיחבר בין שני שמות המשפחה שלכם ולהיקרא כך כולכם.

אם אני זוכרת נכון...

באמת יש לכם שם נחמד ולדעתי הוא לא יהיה מסורבל (אני מכירה כמה פולנים עם שמות הרבה יותר מסובכים). לטעמי זה נחמד כשלכל המשפחה יש את אותו שם משפחה.

שִירָה

New member
לי אישית זה נראה ארוך ומסורבל

לא הייתי רוצה לשאת שני שמות, ולא הייתי רוצה שילדיי יישאו שני שמות. מה יהיה אם היא תינשא לגבר המחזיק גם הוא בשני שמות?

ו שתי

New member
לא מסורבל בכלל

אצל חברה שלי, לשתי בנות יש שם כפול (חמש הברות, 7 אותיות) שלה ושל האקס, ולשלישית שם אחר, כפול גמכן (4 הברות, 7 אותיות)- מזוגיות שניה. היא עם שמה, הוא עם שמו, לכל אחת מהבנות שמה ושם האב, וכלם חיים בשלום, ובלי שום סיבוכים.

isidora

New member
זה דווקא כן נשמע מסורבל...

אולי כשמכירים את הנפשות הפועלות זה נראה מובן מאליו, אבל רק מלקרוא את ההסבר שלך זה נשמע לא פשוט בכלל

mummy

New member
אם אני לא טועה

רוב הילדים שכאן עוד לא הגיעו לגיל שבו הם בעצמם "מסתדרים" (או לא) עם שני השמות
אבל אני יכולה להגיד לך שכל הנשים שפגשתי שלילדים שלהם יש שני שמות העידו בשלוות נפש ובשלמות מלאה שהילדים שלהם לא מרגישים פגומים או סובלים. למעשה, יצא לי באחד הראיונות שערכתי בנושא לשאול בעצמי את ביתה של המרואיינת -ילדה בת 8 שיש לה שני שמות - מה דעתה על זה, ואיך היא מרגישה ומה היא תעשה כשתהיה גדולה, והיא לא הביעה שום תסכול או קושי, אפילו להפך. היא הייתה די גאה בזה. ברור שלא תמיד הדברים הם כמו שהם נראים מעל לפני השטח, אבל זה כבר עניין של פרשנות. אני מאמינה שאם תחליטו לתת את שני השמות לילדיכם, ולשאת שני שמות בעצמכם, מתוך מחשבה ואמונה שזה הדבר הנכון בשבילכם, אין שום סיבה שלא תעבירו לילדיכם את התחושה והאמונה הזו בדרך הכי טבעית, ולכן לא תהיה להם (ולכם) שום בעיה להסתדר עם זה. מצד שני - גילוי נאות: אני לא ממש אובייקטיבית... לילד שלי יש שני שמות משפחה ואני לא מרגישה שעשיתי לו עוול (בניגוד לתגובות הרווחות שאני מקבלת על זה מעל או מתחת לפני השטח
).

isidora

New member
אני מכירה מקרה קצת שונה

בחור שאני מכירה, שאיבד את אימו בגיל הנעורים, הוסיף לשם משפחתו (שהיה, שם המשפחה של האב כפי שהיה מקובל באותו הזמן) את שם המשפחה של אימו. הוא היחיד במשפחה שנושא שני שמות משפחה ומתוך בחירה.

ענתש

New member
מסכימה עם mummy בזה שלדעתי

הם בכלל לא ירגישו את זה לפחות באיזה עשר (או יותר) השנים הראשונות לחייהם. מי בכלל משתמש בשם המשפחה שלועל בסיס יומיומי לפני שהוא מבוגר ? רק מעלה שוב שתי תהיות שהעלתי בשירשור אחר ונבלעו: 1. אני לא מבינה כל כך את העניין העקרוני עם שמות משפחה. כלומר - ברור לי שאולי יש אנשים שרואים בשם המשפחה שלהם חלק מהזהות שלהם או הקשר למשפחה (אני למשל, לא. הקשר שלי למשפחה שלי מוגדר בכל כך הרבה רמות מורכבות ועמוקות - שם זה לא אחת מהן. אני גם לא רואה בשם הפרטי שלי משהו שמגדיר אותי ואם הייתי צריכה להחליף אותו מחר לא הייתי מרגישה שנפגע בי משהו... רק בטח הייתי מתבלבלת קצת בהתחלה). אז אני יכולה להבין מי שרוצה להשאר עם השם משפחה שלה. אבל אני לא יכולהלהבין מי שרוצה שגם הבעל ישנה, או רוצה לייצר שם חדש. זה מין "גם לי גם לך לא יהיה" - סוג של עונש כזה בעיניי. בשביל מה זה טוב ? מה העקרון מאחורי זה ? באמת לא מבינה.... 2. מה יקרה בהמשך ? כלומר, יופי. השם שלך הוא עכשיו כפול וגם של הילדים שלכם... מה יקרה כשבר כהן-ישראלי יתחתן עם ספיר ירושלמי-דוידוב ? להם יהיה פחות חשוב ממך השם שלהם ? פחות עקרוני ? באיזה שהוא מקום את דנה את הילדים שלך לויתורים שאת לא מוכנה לעשות כי את מקבעת להם משהו שלא יהיה אפשרי עבורם (לדעתי יש גבול של אותיות ומילים שמותרות בשם המשפחה, כך שבאיזה שהוא מקום זה יהיה חייב לעצור). נראה לי לא הוגן לנקוט בגישה של "אני אפתור את בעיותיי עכשיו ושהילדים שלי כבר ישברו את הראש". בעיניי הדבר ההגיוני ביותר הוא שכל אחד ישמור על שם משפחתו,אם זה משנה להם. ומעבר לזה - שהילדים יקבלו רק אחד משני השמות... לא חשוב איזה (ואם אתם רוצים שוויון - תעשו אחד כך ואחד אחרת). פתרון הרבה יותר הגיוני וגם מאד לא יוצא דופן בעידן שבו ממילא רוב המשפחות הן מורכבות כך שהגיוני שלא לכל בני המשפחה יש את אותו השם. אני אישית בחרתי להחליף לשם שלו - יותר קצר, יותר ישראלי והשם שלי, כמו שאמרתי, אני ממש לא קשורה אליו. אם היה לו שם משפחה מכוער הייתי שומרת על שלי.

אני מאוד קשורה לשם משפחה שלי

אני בהחלט חושבת על עצמי עם שם משפחתי. שהתחתנתי עם גרושי (היום גרושי) היה לי ברור שאני מחליפה את שם המשפחה שלי. הלכתי ל למשרד הפנים ואיך שראיתי את התעודת זהות התחלתי לבכות - הרגשתי כאליו לקחו ממני חלק מאוד חשוב בי. עם יוד - לא התחתנו לילדים יהיו שני שמות - אני רציתי להחליף לשם משפחה אחד שמורכב משני השמות שלנו - אבל הוא מאוד קשור לשם משפחה שלו ולא מוכן לוותר על חלק ממנו. אז אנחנו תוקעים. חוקית - הילדים נושאים את שם המשפחה שלי.

lulyK

New member
השבוע דברתי על זה עם

בת הזוג של אחי והתברר לי שלה ולשני אחיה יש שלושה שמות משפה שונים

dorlim

New member
אמנם אני לא שייכת לדיון הזה ../images/Emo8.gif

אבל מאחר ואני מכירה אישית את השמות שלכם מרשה לעצמי להתערב ולומר שלא יהיה שום סירבול ושום בעיה. הצירוף של שמותיכם נשמע מאד טוב, הוא קליט ואפילו אפשר לחשוב שהוא שם אחד כמו השמות מהסוג של "בן-XXX" . לא נראה לי שיש לכם בעיה העיקר שהכל יעבור בשלום

למעלה