אפשר לחבר מיק חיצוני לנגן?

אפשר לחבר מיק חיצוני לנגן?

היי!! אני רוצה לקנות נגן MP3 , לעת עתה מספיק לי 512MB . שלא יעלה על מחיר של 620ש"ח. וחשוב ביותר: שלא יזלול בטריות!!! כמה שאלות שלא קשורות אחת לשניה בהכרח: 1. אילו נגנים אפשר לחבר להם מיק חיצוני, והטייפ מנהלים שלהם הוא איכותי? 2. מה אתם חושבים על ה-512 MB של סאןדיסק (הכחול), איזה בעיות יש איתו אם בכלל? 3. למה אמרו לי בחנות, שהטייפ מנהלים שבנגנים הוא לא איכותי. זה נכון? אם ככה, אז בשביל מה בכלל המציאו את זה בנגן? 4. האם אפשר להקליט מהרדיו שבנגן לטייפ מנהלים? 5.האם אפשר לשמור חומר שהוקלט בטייפ מנהלים כקובץ MP3 ? תודה רבה וסליחה על מבול השאלות

יאיר B

New member
את מחפשת מקליט דיגיטלי?

מכשיר רק להקלטות? אם כן (ואת צריכה איכות) - אל תקני נגן. תקני מקליט דיגיטלי שמראש יועד לזה. 1. כמו שאמרתי - אם הקלטה היא הדבר החשוב לך ביותר - רני טיפ מנהלים דיגיטלי. לחלקם יש אפשרות לחבר מיק חיצוני. החברות המובילות בתחום הם אולימפוס וספא (SAFA). אני לא יודע כמה הם עולים - תוכלי לראות מחירים בזאפ (אבל הם לא זולים). 2. לסאנדיסק אין אפשרות לחבר מיקרופון חיצוני וההקלטה שלו (עם המיקרופון הפנימי) לא משהו. באופן כללי, הוא נגן טוב והוא נותן תמורה טובה על התשלום (חוץ מנושא ההקלטה). 3. צדקו בחנות. האפשרות להקליט נוספה לנגנים בגלל התחרות בין החברות (ויש גם נגנים שמראש באים בלי הקלטה כמו האיפוד והסוני). 4. אפשר לעשות את זה ברוב הנגנים אבל לא בכולם. אם זה חשוב לך - תבררי טוב מראש. 5. יש נגנים ששומרים את ההקלטה מראש בפורמט MP3 ויש כאלו שבפורמט אחר (לפעמים יש צורך בהמרה כדי להצליח לשמוע את הקובץ על המחשב). גם את זה צריך לברר לפני הקנייה. באופן כללי - תבדקי בזאפ מחירים של מוצרים שנראים לך (תבדקי את המפרטים באתר החברה - זאפ לא אמין במיוחד במפרטים) ואז תדאי מה את בעצם רוצה. אם יש לך עוד שאלות - תמיד תוכלי לחזור לפורום.

polop

New member
אני לא יודעת מה זה בכלל

אני לא יודעת מה זה בכלל מקלט דיגיטלי. אני מחפשת טייפ מנהלים, בשביל להקליט שיעורים, ובשביל להקליט את עצמי במיקרופון, ואחכ' בשביל להקליד את המלל שהוקלט במחשב. 1. אתה חושב שבשביל דבר כזה איכות ההקלטה מספיקה? לגבי הסאןדיסק 512 : 2. האם אפשר להקליט עליו מהרדיו/מהטייפ מנהלים ולשמור את ההקלטה כקובץ MP3? 3. מה זה בדיוק רדיו מובנה ורדיו משולב באוזניות? מה ההבדל? במידה ורדיו משולב באוזניות- זה אומר שאם אני מחליפה את האוזניות אני לא אוכל לשמוע רדיו?! 4. הכי חשוב: יש לי ווינדוס 98 רגיל (ללא SE). כתוב שבכדי להעביר שירים מהמחשב צריך ווינדוס 98 SE. האם גם עם ווינדוס הרגיל שיש לי (ללא ה- SE), אני אוכל להעביר שירים לנגן? 5. איזה נגן מומלץ של MB 512 ומעלה, במחיר של לא יותר מ 620 ש"ח. שני הפרמטרים החשובים: שיהיה בו רדיו , ושלא יזלול בטריות? תודה רבה

יאיר B

New member
טוב.

1. מקליט דיגיטלי זה כמו טיפ מנהלים אבל הוא מקליט על צ'יפ ולא על קלטות. אני גם הקלטתי פעם שיעורים באוניברסיטה והרעיון לחבר מיקרופון חיצוני הוא די חכם. מקליט דיגיטלי יספיק לך - שאלה היא כמה זמן את רוצה להקליט (ומזה גם נגזרת הקיבולת ב-MB של המקליט). הסאנידסק: 2. סאנדיסק לא מקליט מהרדיו. לגבי ההקלטה (דרך המיקרופון הפנימי): הקובץ נשמר כ-WAV. אם רוצים אותו כ-MP3 צריך להמיר לבד באמצעות תוכנה מתאימה. 3. רדיו מובנה: הרדיו הוא חלק מהמכשיר ולא ניתן להפרדה. ניתן לקבוע תחנות בזיכרון המכשיר והוא משתמש בחשמל מהסוללה של המכשיר (יש סוללה אחת). רדיו מאוזיות זה אומר שיש על הכבל של האוזניות רכיב אלקטרוני שהוא הרדיו. יש לו סוללה משלו (ליטיום דקה - כמו של שעונים), לא ניתן לקבוע תחנות בזיכרון וכמו שכתבת, אם מחליפים אוזניות - אין יותר רדיו! כמו כן לא ניתן להקליט בנגן מהרדיו אם הוא באוזניות (אין שום קשר בינם להבין הנגן). 4. אני לא יודע מה ההבדלים בין 98 רגיל ל-98SE מבחינת בתמיכה בדרייברים להתקני USB. אני יודע שמבקשים SE. מישהו מהקוראים יודע לתת תשובה לזה? במידה ולא תקבלי תשובה מספקת מהפורום, תוכלי לשאול בפורום תוכנה וחומרה (מספר 91), הם המומחים לעניין. ההמלצה שלי היא לשדרג ל-XP ואז לא יהיו בעיות עם דרייברים. 5. בסכום כזה, היחיד שהוא טוב (ולא ג'נרי) הוא הסאנדיסק. הבעיה היא שיכולות ההקלטה שלו הם לא משהו. הןא עובד על סוללת AAA אחת ומחזיק בין 10-15 שעות (תלוי מה עושים איתו). הצעה: אם את הולכת לעבוד הרבה עם נגן כזה - קני סוללות נטענות. כדי להשיג משהו טוב, יש שני אפשרויות: 1. להתפשר על קיבולת (256MB) או 2. להעלות את הסכום. ויש גם אפשרות שלישית שהמלצת הפורום היא להימנע ממנה: לקנות נגן ג'נרי שהאיכות הכוללת של כל מה שהוא עושה היא לא משהו (לא מקליט משהו, לא משמיע משהו, עלול להתקלקל וגו'). לשיקול דעתך.

dani666

New member
להקלטה באיכות טובה - STORMBLUE

הקלטה באיכות מעולה (מניסיון אישי שלי) יש אפשרות לחבר מקור חיצוני (מיקרופון, מערכת סטריאו) ולהקליט מהם. מגיעים מראש עם מיקרופון חיצוני (כמובן שיש גם מיקרופון בילט אין). ההקלטה היא תוך דחיסה ל MP3 - באיכות דחיסה שאת קובעת - כך שגם 512MB יספיקו להקלטה ארוכת זמן, וגם ניתן להשמיע אח'כ בכל מה שמנגן MP3. נמכרים ב OLSALE. לדעתי ה MP600 של 512MB זה מה שאת מחפשת

יאיר B

New member
אתה חושב שהוא עומד בדרישות המחיר

שהיא קבעה (620 ש"ח)? אני לא חושב.

למעלה