אפשר לחבר רשת Class C לרשת Class C נוספת

kitt

New member
עם ראוטר באמצע כן. מה הצרכים שלך מהרשת? עברת את מספר

ההתקנים האפשרי לרשת Class C? אתה יכול להכפיל רשת Class C פשוט ע"י הפיכת הsubnet mask מ 255.255.255.0 ל 255.255.254.0 ואז יש לך 510 התקנים ברשת ובד"כ אותו מזהה רשת.

eladgabso01

New member
כרגע לא מחסור במקום

אלה 2 רשתות של משרדים שונים שעד היום עבדו בנפרד ועכשיו צריך לחבר אחת לשרתים של החברה השנייה,

תאורתית אני יכול להעביר את הרשת הקטנה לתוך הגדולה אבל אני לא רוצה להגיע למצב שיחסר לי מקום בעתיד.

שאני משנה את הsubnet mask ל 255.255.254.0 איך מגדירים את הכתובת ip ?

אם לדוגמא אחת הרשתות היא 192.168.10.1-253
על איזה טווח אני ממשיך בעמודה האחרונה ?

SysAdmin1

New member
נתחיל מהתשובות לשאלות הפשוטות...

נתחיל מהתשובות לשאלות הפשוטות.
אם הגדרת כתובת ראשונה של הרשת כ 192.168.10.1 ואת המסכת רשת משנה כ 255.255.254.0 , אז הכתובת האחרונה שלך תהייה 192.168.11.254 ויהיה לך זמין כל הטווח כתובות שבינהן.
בקשר לאיך מגדירים את הכתובות, אז כאן יש לך שני אפשרויות. אחת, היא להגדיר את כל הכתובות בצורה ידנית בהתקני רשת שלך ( כתובות סטטיות ) והאפשרות השנייה, להשתמש בשרת DHCP ולהגדיר בו את הטווח הנדרש ( חלוקת כתובות דינאמית ) ,כך שכל ההתקני רשת יקבלו את הכתובות בצורה אוטומטית מהשרת DHCP.
ועכשיו נעבור לשאלות הקשות ויותר חשובות, שאת התשובות עליהן אתה ורק אתה צריך לדעת.
השאלה הראשונה, היא, האם אתה יודע מה יקרה מבחינת ה BROADCAST ברשת שלך, בשלב שה BROADCAST DOMAIN של הרשת שלך יגדל פי שניים, האם תשתית של הרשת שלך מתאימה לזה כלל. השאלה השנייה שאתה צריך לדאת את התשובה עלייה, היא מה יקרה לקישור בין שני הרשתות ברגע שכל ה BROADCAST יתחיל לזרום בו. השאלה השלישית היא, האם תכננת כלל את הקישור בין שני הרשתות. האם מדובר על הגדרת LAG בין שני המתגים שמורכב למשל מארבעה פורטים של 10GBE , או שחשבת לחבר סתם כך כבל רשת 1G בין מתג אחד לשני ולהשבית בזה כליל את שני הרשתות.
אם השאלות האלה נראות לך כמשהו חדש, לא מובן או לא חשוב, מומלץ בחום לא לגעת בחיבורים ובהגדרות הקיימות ולהזמין אנשי מקצוע שיבחנו את המצב והדרישות, יתכננו את הטופולוגייה החדשה של הרשת ויתנו לך הצעת מחיר לכל מה שנדרש לכך, ואם ההצעה תהייה מתאימה תקציבית גם יבצעו את מה שנדש.

eladgabso01

New member

למעלה