אפשר לחזור אחורה בזמן

tonx1

New member
אפשר לחזור אחורה בזמן

http://news.msn.co.il/news/WorldNews/Science/200506/20050619083048.htm

MelodicTruth

New member
בולשיט

"תיאוריה חדשה המבוססת על תורת הקוונטים ועל תורת היחסות של איינשטיין..." בלי הצגה משכנעת של תאורית שדה, הם לא שונים מאלפי המדענים בגרוש שמציפים את האינטרנט. טוב, כדאי לחכות עוד קצת. אם יש אמת בבסיס התאורטי, הם יכנסו בכיף להיכל התהילה של הפיזיקה, ולא בגלל הדיבורים על המסע בזמן.

neko

New member
אף אחד לא אמר שאפשר לחזור בזמן,

הם רק אמרו ש_אם_ חוזרים בזמן, אי אפשר לשנות את ההווה. בכל מקרה, יש יותר מסיבה אחת למה מסע אחורה בזמן אינו אפשרי (מסע קדימה בזמן ד"א כן אפשרי, אבל אי אפשר לחזור).

tonx1

New member
מישהו באמת ניסה לנסוע קדימה בזמן?

או שזו רק תיאוריה ?

neko

New member
אנשים נוסעים קדימה בזמן כל הזמן,

אבל רק קצת. הרעיון הוא שככל שאתה נע מהר יותר (בשלושת המימדים הקלאסיים), אתה גם נע מהר יותר במימד הזמן. איינשטיין חזה את זה (בתורת היחסות), וזה גם מוכח מחקרית (ניסוי השעון האטומי המעופף למשל). הבעיה היחידה היא שצריך לנוע מאד מאד מהר כדי שההתקדמות בזמן תהיה משמעותית. אפשר לבנות איזה מין תא שבו ה"טייס" ישב בתוך מתקן שמטיס את התא במעגלים במהירות מאד גבוהה - וכך אחרי כמה דקות "טיסה" יעברו בעולם החיצוני 100 שנים למשל. ד"א, אם המהירות מגיעה למהירות האור אז המסה הופכת לאנרגיה (בתאוריה, פרקטית כנראה אי אפשר להגיע למהירות האור). אז כדאי להזהר

erezsh

New member
תמיד תהיתי לגבי זה

נניח שאני עכשיו יושב בתוך מטוס כלשהו שיכול לנוע קרוב למהירות האור. אני יכול לראות את מה שקורה בחוץ דרך החלון ומה שבחוץ יכול לראות אותי. עכשיו אני מאיץ למהירות המירבית (כמעט מהירות האור) ו... אני רואה את הכל קורה מהר מסביבי? ואם כן, אז איך הם רואים אותי? ב-slow motion??

neko

New member
נשמע נכון. עשו את זה בהרבה סרטים,

אז לא קשה לדמיין. אבל אם אתה נע מעל מאך 1, הם לא ממש רואים אותך.

erezsh

New member
זה עוד משהו שלא ברור לי

אם אני נע כ"כ מהר אני אמור להקיף את כדורה"א בכמה דקות (אם לא שניות). כלומר לכולם אני אראה כנע במהירות אדירה. לעומת זאת, מכיוון שאני טס מהר כ"כ, הם ייראו לי כאילו *הם* נעים במהירות אדירה (100 שנים בכמה דקות...) כלומר, כשאני בנקודה X הם ייראו לי כאילו הם עברו 100x, והם ייראו לעצמם (ביחס אליי) כאילו הם עברו X/100? (מצטער אם עשיתי סלט
)

neko

New member
הבנתי, נשמע נכון.

אפשר לראות ערים קמות ונופלות ממרום הציפור...

erezsh

New member
כלומר,

האנשים יוכלו לראות את המטוס שלי מסתובב בשמיים במשך כמה שנים טובות (ולי זה ייראה כמו כמה דקות)?

neko

New member
נדמה שכך יהיה. הוא יטוס לאט יחסית

מבחינתם.

לא מדוייק

אם תצליח לייצר אמצעי שיכול לעבד ו'זואלית תנועה של חומר מעל למהירות האור(מצלמה או מכשיר מכל סוג) אזי המכשיר כשלעצמו יהיה מכונת זמן. וכך בעצם מה שאתה רואה הוא דרך עיניה של מכונת זמן הוא מצלמה אל העתיד. (לפי התאוריה של איינשטיין) יש עוד כמה תאוריות. אני אישית מאמין רק בחזרה לאחור, וגם זה בצורה מאוד רופפת. במסגרת החוקים הנוכחיים, קשה מאוד לתאר את החלקים שמרכיבים זמן, בלי להשתמש בתיאור לחלל, והרי כל מטרת הנסיעה בזמן, קדימה או אחורה, היא קפיצה מעל "גדר-חלל" זו או אחרת לעבר מקום אחר. וזה כשלעצמו פארדוקס לא פתור באף אחת מהתאוריות. >איך מדלגים מעל משהו שלא היה, כאילו הוא כבר היה.(משפט לא לוגי כשלעצמו)

MelodicTruth

New member
מה שהפריע לי

היא דווקא היומרה להציג תאוריה המבוססת על תורת היחסות והמודל הסטנדרטי. אם הם עושים את זה, לפי רוב הדעות, מדובר בהישג תאורטי גדול בהרבה מכל מה שקשור למסע בזמן. בכל הנוגע למסע בזמן, הטענות של קורט גדל נשמעות הכי הגיוניות. לפי גדל, תורת היחסות הכללית מאפשרת קיום של לולאות זמן סגורות, שמאפשרות לחזור בזמן, אך בסופו של דבר, מאלצות אותך לחזור בדיוק לאותה נקודה בה יצאת למסע. לפי אותה פרשנות, הטופולוגיה של המרחב הרבה יותר מוזרה ממה שחשבנו. אני גם לא מסכים עם הטיעון הפופולרי, שאם ניתן היה לחזור בזמן, כבר היינו מודעים לעובדה שזה קרה. חזרה בזמן תשכתב מחדש את הזכרון של כל האנשים בהווה. זה כל כך פשוט, שאין צורך בתאוריות קריסה שונות שיאפשרו את זה.

neko

New member
הרבה יותר פשוט לבחון את זה

מנק' מבט של כאוס. אם כל דבר משפיע על העתיד, ודאי שמסע לעבר ישפיע על העתיד, לרבות על הנק' בא נסעו אחורה בזמן - מכאן שבאותו רגע כבר לא יסעו אחורה בזמן. אולי ברגע אחר כן, אבל אם כך אותו מסע שוב ישתנה. בסופו של דבר המע' חייבת להגיע לשיווי משקל, וזה אפשרי רק כשמסע לאחור בזמן לא יקרה.

פאראדוקס

מהדברים האלו עולה האופציה, שרק מסע לאחור הוא אפשרי מכיוון שכל פעם שטסים אחורה, העתיד(=ההווה והעבר שקיימים אחרי הנקודה אליה הטייס יגיע במכונת הזמן) לא יהיה קיים. ולכן, אי אפשר לנוע לאחר מכן קדימה. נראה לי שקראתי על זה פעם אני רק לא מצליח להיזכר היכן.

למעלה