"אפשר לטלפן לך?"

ליידילי

New member
"אפשר לטלפן לך?"

איזה משקל היה לשאלה הזו. הרת גורל ממש. ואם אמרת "כן", ונתת את המספר, וגם ייחלת שיממש, אזי הפכת מיד לשבויה מרצון. חברה שבקשה שתלכי איתה... אמא שהציעה ללכת לקנות בגד, (!) או דרשה שתלכי למכולת להביא בקבוק חלב, או משו, (פכככ...כככ...) לאף אחד לא היה צ´אנס להרחיק אותך מהמכשיר ההוא הכבד, שחור על פי רוב. רק מאוחר יותר הגיעו הלבנים... האריסטוקרטיים. מדי פעם, נועצת בו מבט, מנסה להפנט אותו... או להפעיל כוחות טלפטיים על המטלפן המיועד... שיחייג כבר לעזאזל!!! בשביל מה הוא ביקש את המספר? סתם? שיהיה לו באוסף...? מרימים את השפורפרת... לבדוק אם יש צלצול... ובחטף מניחים... מה יהיה אם בדיוק, אבל בדיוק בשניה הזו הוא ניסה והיה תפוס? לא עלה בדעתנו בכלל, שבינתיים בקצה השני... המהופנט המיועד... כוסס את ציפורניו בעצבנות מנסה לתכנן מה יאמר ואיך... מתחיל לחייג, וחדל. לרגע מוקסם מעצמו הרי יש לו את מספר הטלפון שלך וואו הוא גדול. כבר התפאר בפני כל החברים... בדמיונם הוא כבר השכיב אותך.... ועכשיו יו איזה לחץ. לא כל זה לא עלה בדעתך בכלל. חשבת שהוא הוסיף את מספרך לאוסף. שבקש אותו, אולי סתם כדי לבקש... שבינתיים פגש מישהי אחרת שווה יותר... ש... ........ דור הסלולרים לא יבין זאת. לעולם. עם החוגה.

magy

New member
אהבתי , אהבתי, אהבתי, הכל נכון

ואני יכולה רק להגיד לך.......נו נו נו נו נו נו, שאת לא כותבת פה יותר... ותדעי לך....שאם עוד לא שלחו את זה להודעה נבחרת..... אשלח את זה..........לא שואלת אותך..........
)))))))))))))))))))

גמני אהבתי ונזכרתי .............

שפעם חיכו להתקנת טלפון משהו כמו שנה - שנה וחצי.. המכשיר היה יקר מציאות, לחשוב גם שחשבנו פעמיים לפני שהרמנו טלפון לשיחת חוץ... ועל שיחות לחו"ל - הס מלהזכיר... והיום.... במקום לדפוק בדלת של השכנה, או ללכת לקפה עם חברה... מנהלים חיי חברה בין סלולר לסלולר.... הגזמתי - אבל לא מי יודע מה....
בוקר טוב נוסטלגים...

גל-עמית

New member
קווי טלפון.... ../images/Emo33.gif .....

היי לכולם ויום טוב, כן.....טלפונים כבדים ומשונים (יחסית להיום) וקווים שעד לא מזמן, בת"א חיכו 7 ו- 8 שנים !!!!!! פשוט לא להאמין ! ואני בטוח שכמה מה"בנות" גם זוכרות איך נראו המרכזיות הישנות....עם ה"פלגים".....
.... יצא לכן לראות איך נראית מרכזיה כזו היום? לא תאמינו - הכל ממוחשב! בכל עמדה יש מחשב, מסך ומקלדת והכל נעשה במהירות אימים וביעילות מרגשת....

זהבוש

New member
פלגים איזה פדיחה ../images/Emo33.gif

בשרותי בהנדסה קרבית הייתי שרטטת, אבל הפדיחה של חיי היתה התורנות במרכזיה, עם אותם הפלגים שאתה מדבר, כל יום היתה תורנות במרכזיה הזו וכמובן הקטע זה של החלפת הפלגים בין אחד לשני מבלי להבין כמה פעמים ניתקת את המפקד או כל קצין אחר בקיצור פדיחה אמיתית. לקח לי זמן ללמוד את הסיפור ולא בגלל שזה היה נורא קשה אבל זו היתה הדרך להשתחרר מהתורנות הזו . אולק היו ימים שפתאם אתה רואה כמה אתה כבר שייך לעבר.

גל-עמית

New member
"שייך לעבר"....... ../images/Emo1.gif ......

אני זוכר גם את המרכזיות הללו בצבא. אגב, יש עדיין מרכזיות כאלה בצה"ל, בכל מיני תחומים....................... בקשר ל"עבר".....אני מגדיר את מה שאני רואה. אני לא שייך לעבר - אני מחובר לעבר...... בסוג עבודתי (תקשורת מחשבים), איני יכול להיות שייך לשם.....אני כל יום "נוגע" במחר.....

זהבוש

New member
עמית !!!!!! ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

האם שירתת בחיל האויר , והאם נשלחת על ידם ב69 להביא את הפאנטומים לארץ, סתם להשכלה כללית, כי משום מה לפי מספר פרטים שזרקת בתוך הפורום הזה יש לי הרגשה שאנחנו מכירים??????? תקן אותי אם אני טועה.!!!!!!

גל-עמית

New member
שרתתי בצה"ל...... ../images/Emo8.gif ......

שרתתי ביח´ שונות בשריון.....חיל הים וחיל האויר.....זה כמו שני צבאות על יד צה"ל............

magy

New member
חונה, גלמידי, אחותו....זהבוש

אוי אוי אוי.....לאן שזרקתם אותי.....לפלאגים...לטלפון השחור של השכנים שהיו צועקים מהמרפסת...................."יש לך שיחה......".....הם גם זיהו את קולו של המטלפן.....הם גם ידעו אם זה מהארץ או מחו"ל...... שכנים טובים.....וותיקים בארץ, שלא ידעו עברית עד יום מותם...אבל היה להם טלפון..... אנחנו נחשבנו לעולים חדשים......מי שעלה אחרי 48, היה ממש עולה חדש... והם נהגו לי לקרוא לי לשיחות של הבנים שהיו מצלצלים לי...... ואחר כך, היו חייבים לקבל גם דיווח, על הקנדידטים.... מי הם הוריו, מאיזה מוצא, מה כמות הנכסים שלהם....ועוד שאלות.........שהיו מביכות אותי..... והאצבע,,,,,,,,האצבע,,,,,,,,,,שהשתפשפה בחיוגים........... העפרון השתפשף..........העצבים השתפשפו......... בזמן הסיבוב של החוגה המעצבנת ..............

גל-עמית

New member
טלפון.........

רגע......זה לא הכל.... ולכל בעל מכשיר כזה, היה קו נפרד ??????? ב ח ל ו ם !!!! לכל אחד היה "שותף". כשהוא (או היא.....) דברו......חבל"ז..... וכמה ריבים היו..... לנו היה מזל נאחס. ה"שופה" שלנו הייתה רווקה זקנה שחיפשה ריגושים..... והקו היה כל הזמן "מת" בגללה...מה לא עשיתי לה...מסכנה.... התעללתי בה...אני חושב שאחת הסיבות שמחזרים לא הגיעו אליה הביתה - הייתה בגללי......

magy

New member
איך אתה זוכר הכל ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

לא מרשה לנו לשכוח אפילו פיפס אחד מן העבר.......... בטח שהיו שותפים.....אלא מה?<???? ודווקא כשצריך היה את הטלפון........דחוףףףףףףףףףףףף. לא ניתן היה לצלצל...... וכל הזמן אמרו לנו מקורבינו......שתפוס אצלנו......... תפוס.??????????????? לא בגללנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ליידילי

New member
אם תואיל לפרט -תועיל.

איך משמנים? באיזה שמן? כל כמה זמן? לפני או אחרי ניקוי? צ´מע, זה לא הולך ככה. על זה חלה טובת הציבור לדעת. כי הציבור.. (לפחות אותו חלק שזו אני) סובל מחולשת הזכרון... טווח קצר טווח ארוך, טווח קצרצר (בעיקר) אז בבקשה - חובתך האזרחית קוראת.

גל-עמית

New member
אז ככה..............

קודם כל, צריך אהבה מטורפתלאהבת החיים....לתבל זאת עם Jack Daniels... וכמה חתיכות אנשובי טובות.....לשחות הרבה.... ברצינות עכשין - מי שיש לו "את זה" - יש לו....לשמחתי, אני גם בעל זכרון צילומי, מילדותי....לדוגמא: בגיל 3, אבי היה מקריא לי סיפורים....כשראיתי ציור בדף מסויים - דקלמתי את כל הכתוב בו וכל השכנות ספקו כפיים......הילד יודע לקרוא!!!!
..... לפני כשנתיים, עברתי סדנא שעוזרת בשיפור הזכרון והקניית מתודיקות לשימורו.

magy

New member
אם עברת סדנא לשיפור הזכרון

אז אתה בטח זוכר אותי....... נכון
))))))))))))) אין צורך שתענה לי...... תפעיל את הסדנא בראש......זה הכל..........
))))))))))))))))))) סתםםםםםםםםםם, התלוצצתי......

ליידילי

New member
יאה נאה

אם כך אזולי תגלה לי...(אם הסדנא היתה מוצלחת בטח אתה זוכר ת´כתובת ושם בי"ס...)...

זהבוש

New member
גם אני, גם אני ,בבקשה ../images/Emo1.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

תעשה טוב כנראה לכולנו שתכתוב לנו את מקום הסדנא, וכמובן תמליץ עלינו כי זה חשוב מאד בימים טרופים אלה.

magy

New member
זהבהבית, לא כדאי לשכוח קצת?

דווקא בימים אלו...? ברצינות....... להעמיס על ההארד דיסק הבלתי קשיח שלנו....שכל כך עמוס במאורעות....... הייתי מעדיפה לקום בבוקר עם ראש ריקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק הייתי סובלת פחות.......חרדה פחות...........
(((((((((

זהבוש

New member
אולי לשכוח לא , אבל להתעלם כן ../images/Emo31.gif

וזה מהסיבה ,כשרואים את ההורים שלנו כמה הם סובלים מחוסר זכרון, זה פשוט דבר נורא ,אני חיה עם אימי אצלנו בבית וזה פשוט עצוב, ומדכא, לראות אדם שהיה משכמו ומעלה חוזר מיליון פעם על אותו דבר, מבלי שהוא מרגיש ,והוא פשוט מתיש את הסביבה הקרובה אליו. אבל כמובן הגישה שלך נכונה יותר, להתרוקן, ולהתעלם מהסובב אותך זה נעדר.

למעלה