אפשר לעבוד ,להשתכר ולקבל קצבת נכות

אילן2007

New member
אפשר לעבוד ,להשתכר ולקבל קצבת נכות

שלום שמי אילן ואני משתכר מקצבת נכות .יש בידי מסמך של בל"ל "אפשר לעבוד,להשתכר ולקבל קצבת נכות בתנאים הבאים..." במסמך מצויין:"אם לא עבדת לפני הנכות או שהכנסתך מעבודה היתה נמוכה,מחושב הצמצום בהכנסה לפי רמת השכלתך. ההכנסה המותרת לך היא: *לאקדמאי או לבעל השכלה מקבילה-עד 55% מהשכר הממוצע במשק= *לבוגר תיכון או לבעל השכלה מקיבילה-עד 45% מהשכר הממצע במשק= *לבעל השכלה נמוכה מאלה לרבות חסר השכלה -עד 37.5% מהשכר הממוצע במשק= אני מתאים לקטגוריה של ההכנסה לפי רמת השכלתי. האם אני בתור הנדסאי שלמד 3 שנים מתאים לאחוז של ה55% מהשכר הממוצע במשק ?? אני עדין לא מבין כמה אני יכול להרוויח בחודש כולל קצבת נכות ! תודה מראש אילן

גר1חדש

New member
אילן2007 - זהירות

יש בלבול מסויים בנושא ההשתכרות המותרת ללא פגיעה בקצבת הנכות/אי כושר עבודה. הסכום שלגביו אין ויכוח שהקצבה לא תיפגע ולא תהיה פגיעה בהטבות הנוספות כגון הנחות ארנונה ופטור מטפסי 17, הוא רבע מהשכר הממוצע במשק שזה בערך 1,800 שקל ברוטו בחודש. כתוב בכל מיני מקומות דברים אחרים ויש פקידים שמבינים את הכתוב כרצונם. הסיבה היא בגלל שאם אתה מרויח אז אתה מוכיח יכולת השתכרות ולפיכך כביכול לא מגיעה לך קצבת אי כושר עבודה. הנושא לא סגור ועדיף שתקבל תשובה מוסמכת מהפקיד/ה שמטפל/ת בך וחובה שזה יהיה בכתב עם חותמת ויחייב את הביטוח הלאומי. בנוסף גם הגדרת אקדמאי היא לפי הגדרות שלהם ותברר זאת שם. כבר היו מקרים שהכירו באקדמאי ואמרו שמותר להרויח ולאחר מכן אמרו שטעו ואין קצבה וגם הכריחו להחזיר את הסכומים ששולמו מאז תחילת העבודה. זהירות.

למעלה