אוקיי
אז ככה, אני חייבת להתחיל בסיבה לשאלות... יום שבת הייתי בסמינר רכזים צעירים [שאגב היה ממש תותח
], ותשובה שאל אותנו שאלה פשוטה, למה בקושי יש נציגים של הבוגרים בועידה המכינה [3] כאשר בועידה הקודמת קבעו שיהיו מינימום 4 [ארבע יכולים להשתתף באצבעות...], ובישיבה הקודמת לא היה אפילו נציג אחד
אז בכללי ובזריר, הועידה הארצית כמו שכבר נאמר פה, זהו המקום היחידי והזמן היחידי שאפשר לשנות בו דברים ממש מהותיים בתנועה [בין היתר על החאקי, עקרונות, נהלים וכד'], כדוגמא: שעל החאקי אפשר ללבוש רק סווצ'ר פתוח נקבע בועידה הקודמת, על כך שצאיך ללמד את החניכים מ-ג' מחנאות ולא רק ב-ח', על כך ששרימכבי עבר לקורס העשרה במקום מרוץ לפיד ועכשיו יש לנו טקס של מאירים את הנגב עם להקות, גם כן הוחלט בועידה
ועוד דבר [שבטח הותיקים יותר שמו לב...], הועידה הקודמת הייתה בסימן מציאה אחר עמוד האש, כלומר, העמדת חזון לתנועה...וניסו לערוך חזון בנושא היהדות [הרי אנחנו תנועה יהודית, ציונית, ספורטיבית...] והגיעו למסקנה שאנחנו לא יודעים מספיק על היהדות, שאנחנו לא נוגעים בזה מספיק, ולכן התחלנו להיפגש עם נוער דתי, בני עקיבא במפעלים, כדי להרחיב אופקים בנושא הנ"ל ושנוכל להעמיד חזון בנושא... [ולכן המחנה שנה שעברה היה בנושא יהדות...]. ועכשיו אחרי שאתם יודעים טיפה יותר, אתם בטח שואלים את עצמכם,
אבל מי מחליט על מה נדבר בועידה
באיזה סימן היא תיהיה
אז בדיוק בשביל זה פתחתי את השירשור
הועידה המכינה
כן, בדיוק כמו שנועה אמרה, היא מתכנסת כל יום רביעי, בשעה חמש וחצי בכפר המכביה [מיקום מדויק ניתן לברר באותו יום במשרדים...]. אז למה אני מספרת את זה
כי הקול שלנו שם מאוד חשוב, זו תנועת נוער, וכשמה כן היא, לנוער
ומי יחליט על מה נדבר אם לא אנחנו
אז כן, יש שם נציגים מבוגרים... אבל מה עם הבוגרים
אז בואו אני אספר לכם משהו, הועידה המכינה פתוחה לכל הבוגרים, וכולם יכולים להביע את דעתם, אז רק ארבע בוגרים [ע"פ ההחלטה בועידה הקודמת] יכולים להצביע...ולידע כללי, ביום רביעי הקרוב מחליטים על הנושא של הועידה, ולכן לדעתי חשוב מאוד שיבואו עוד בוגרים... אז בבקשה, תעלו את הנושא גם בסניף, כי לדעתי אחת הסיבות שלא מגיעים בוגרים לועידה המכינה היא חוסר המודעות... ועוד דבר, הועידה המכינה מחליטה גם כמה בוגרים יצאו מכל סניף... למשל אם זה אחוז מסויים, הם מחליטים... וכמו שצויין פה, לועידה הארצית עצמה כל אחד יכול לצאת [בינואר בערך יתחילו לדבר על זה בסניפים ויערכו ועידה סניפית..], אך לא כולם יכולים להצביע...אך כולם יכולים להביע את דעתם... אלו שמצביעים נקראים צירים והשאר נקראים משקיפים... וזהו אני חושבת.... מצטערת על החפירה [למרות שאני בטוחה שיש עוד הרבה דברים שלא רשמתי
], מקווה שהבנתם יותר והבנתם את החשיבות של הועידה וגם של הועידה המכינה, ותנסו להגיע אליה, ותעלו את הנושא בסניף ובקרב החברים שלכם...
ומי שרוצה עוד פרטים, ואת ההחלטות של שנה שעברה, יש את זה באתר התנועתי... שוב ממש מצטערת על החפירה, אבל היה לי חשוב...
ומקווה לראות אתכם בועידה