אפשר לעשות סקר שוק

L I L O C H

New member
אפשר לעשות סקר שוק../images/Emo35.gif../images/Emo9.gif

אז כמה שאלות: 1)מי שמע על הועידה
2)מי יודע מה זו הועידה
[מי שיודע שיספר מה הוא יודע.... 3)מי שמע/יודע על הועידה המכינה
4)מישהו היה פעם בועידה
[כלומר הועידה הל"ו, לפני שנתיים...]

assafein

New member
ביקשת כל כך יפה.. איך אפשר לסרב?../images/Emo6.gif

אז כמה תשובות: 1)מי שמע על הועידה? אני... 2)מי יודע מה זו הועידה [מי שיודע שיספר מה הוא יודע.... בעיקרון ממה שהבנתי הועידה היא המקום היחיד בו אפשר לשנות דברים חקוקים בתנועה.. אם זה לשנות משהו בחאקי או דברים על אחד העקרונות שאתם חושבים שהוא לא נכון או שיש לכם רעיון לעיקרון חדש, לשם אתם צריכים להגיע כדי להציע אותו... 3)מי שמע/יודע על הועידה המכינה? אממ לא ידוע לי... 4)מישהו היה פעם בועידה [כלומר הועידה הל"ו, לפני שנתיים...].. הייתי אמור להיות אבל לא זוכר למה לא באתי בסוף... מקווה שעזרתי

yaelula94

New member
יאללה גם אני ../images/Emo13.gif

1)מי שמע על הועידה? שמעתי על זה... 2)מי יודע מה זו הועידה [מי שיודע שיספר מה הוא יודע....] אני יודעת שזאת ועידה שמתכנסת פעם בשנתיים של כל הבוגרים מכל הארצי ומחליטים בה כל מיני החלטות כדי לשנות את התנועה.. 3)מי שמע/יודע על הועידה המכינה? שמעתי משו לא זוכרת בדיוק מה... 4)מישהו היה פעם בועידה [כלומר הועידה הל"ו, לפני שנתיים...]מן הסתם, לא....

Rioter

New member
אחרי הפעולה המדהימה של נועה, אי אפשר לא לדעת!

לא הייתי אף פעם.

L I L O C H

New member
זה נכון חלקית...

חלק מהדברים כן נעשו, חלק בתהליכים, וחלק לא נגעו בהם, ואני בספק אם יודעים שהם הוחלטו... ושמעת על הועידה המכינה
את יודעת משהו עליה

A m b a G a l

New member
בגלל זה אמרתי הרבה, ולא כל..

כי חלק מהדברים כמו שכתבת כן נכנסו לתהליכים.. אין לי מושג על הועידה המכינה.

הרבה דברים שהוחלטו-

היו בגדר המלצה (כמו דרגות שנתיות של מחנאות לחניכים). אבל רוב מה שהוחלט, שהוועידה "קובעת", הבנתי שנעשה, כמו אתר האינטרנט למשל.

עונה לך יקירתי.^^

כמובן ששמעתי. מצרפת קובץ עם מידע על הוועידה.
(נו, זה כי עשיתי את הפעולה). וועידה מכינה לא יודעת מה זה- אלא אם כן זה הגוף שמתכנס עכשיו בימי רביעי בין 17:00 ל-20:00 כדי לקבוע על מה נדון בוועידה.
ולא הייתי בוועידה. ^^

noamsheron

New member
אממ..

שמעתי על הועידה וגם יש לי את החוברת של הועידה האחרונה... על כל שאר השאלות אין לי תשובה חחח.. ותגידו, אם רוצים להגיע לועידה הזו.. איך עושים זאת?

sappirz

New member
../images/Emo15.gifעונה לך

בעקרון יש שני סוגים של אנשים בועידה: כאלה שיכולים להצביע בסעיפים וכאלה שלא. (יש לזה גם שמות.. ממ נדמה לי ציר ועוד משהו) קיצר.. הבוגרים בסניף בוחרים כמות מסויימת (כשאני יצאתי בחמישית זה היה 2 נדמה לי) של בוגרים בכל שכבה שכן יוכלו להצביע בועידה. בנוסף, כל מי שרוצה יכול לצאת, אך אין לו את זכות הבחירה, אלא יכול רק להביע דעה ולשמוע לכל הדיונים. ניסיתי להסביר את זה ברור, מקווה שהבנת חח
מומלץ ביותר לצאת (:)

מרחיבה קצת.

אין מגבלה לכמות הבוגרים שיכולים להגיע לוועידה, יש מגבלה לכמות הצירים בוועידה, ועדיין, מי שלא ציר, ראשי להביע את דעתו בדיונים שמתקיימים קודם לכן. הצירים הם אלו שיכולים להצביע ולהשפיע על החלטות הוועידה. הצירים מוגבלים לפי מפתח סניפים (שהוא איזה חישוב של אחוז מסויים מתוך של בוגרים מתוך כל סניף). (זה לא מוגבל לפי שכבות- אלא לפי סניפים, יכולים להיות כולם משמינית או כולם מחמישית, למרות שכמובן עדיף מיגוון של בוגרים, וכל סניף יכול להחליט בעצמו איזה בוגרים יצאו ואיזה לא).
מוסיפה את הקובץ שרציתי להוסיף קודם לכן.

L I L O C H

New member
אוקיי

אז ככה, אני חייבת להתחיל בסיבה לשאלות... יום שבת הייתי בסמינר רכזים צעירים [שאגב היה ממש תותח
], ותשובה שאל אותנו שאלה פשוטה, למה בקושי יש נציגים של הבוגרים בועידה המכינה [3] כאשר בועידה הקודמת קבעו שיהיו מינימום 4 [ארבע יכולים להשתתף באצבעות...], ובישיבה הקודמת לא היה אפילו נציג אחד
אז בכללי ובזריר, הועידה הארצית כמו שכבר נאמר פה, זהו המקום היחידי והזמן היחידי שאפשר לשנות בו דברים ממש מהותיים בתנועה [בין היתר על החאקי, עקרונות, נהלים וכד'], כדוגמא: שעל החאקי אפשר ללבוש רק סווצ'ר פתוח נקבע בועידה הקודמת, על כך שצאיך ללמד את החניכים מ-ג' מחנאות ולא רק ב-ח', על כך ששרימכבי עבר לקורס העשרה במקום מרוץ לפיד ועכשיו יש לנו טקס של מאירים את הנגב עם להקות, גם כן הוחלט בועידה
ועוד דבר [שבטח הותיקים יותר שמו לב...], הועידה הקודמת הייתה בסימן מציאה אחר עמוד האש, כלומר, העמדת חזון לתנועה...וניסו לערוך חזון בנושא היהדות [הרי אנחנו תנועה יהודית, ציונית, ספורטיבית...] והגיעו למסקנה שאנחנו לא יודעים מספיק על היהדות, שאנחנו לא נוגעים בזה מספיק, ולכן התחלנו להיפגש עם נוער דתי, בני עקיבא במפעלים, כדי להרחיב אופקים בנושא הנ"ל ושנוכל להעמיד חזון בנושא... [ולכן המחנה שנה שעברה היה בנושא יהדות...]. ועכשיו אחרי שאתם יודעים טיפה יותר, אתם בטח שואלים את עצמכם, אבל מי מחליט על מה נדבר בועידה
באיזה סימן היא תיהיה
אז בדיוק בשביל זה פתחתי את השירשור הועידה המכינה
כן, בדיוק כמו שנועה אמרה, היא מתכנסת כל יום רביעי, בשעה חמש וחצי בכפר המכביה [מיקום מדויק ניתן לברר באותו יום במשרדים...]. אז למה אני מספרת את זה
כי הקול שלנו שם מאוד חשוב, זו תנועת נוער, וכשמה כן היא, לנוער
ומי יחליט על מה נדבר אם לא אנחנו
אז כן, יש שם נציגים מבוגרים... אבל מה עם הבוגרים
אז בואו אני אספר לכם משהו, הועידה המכינה פתוחה לכל הבוגרים, וכולם יכולים להביע את דעתם, אז רק ארבע בוגרים [ע"פ ההחלטה בועידה הקודמת] יכולים להצביע...ולידע כללי, ביום רביעי הקרוב מחליטים על הנושא של הועידה, ולכן לדעתי חשוב מאוד שיבואו עוד בוגרים... אז בבקשה, תעלו את הנושא גם בסניף, כי לדעתי אחת הסיבות שלא מגיעים בוגרים לועידה המכינה היא חוסר המודעות... ועוד דבר, הועידה המכינה מחליטה גם כמה בוגרים יצאו מכל סניף... למשל אם זה אחוז מסויים, הם מחליטים... וכמו שצויין פה, לועידה הארצית עצמה כל אחד יכול לצאת [בינואר בערך יתחילו לדבר על זה בסניפים ויערכו ועידה סניפית..], אך לא כולם יכולים להצביע...אך כולם יכולים להביע את דעתם... אלו שמצביעים נקראים צירים והשאר נקראים משקיפים... וזהו אני חושבת.... מצטערת על החפירה [למרות שאני בטוחה שיש עוד הרבה דברים שלא רשמתי
], מקווה שהבנתם יותר והבנתם את החשיבות של הועידה וגם של הועידה המכינה, ותנסו להגיע אליה, ותעלו את הנושא בסניף ובקרב החברים שלכם...
ומי שרוצה עוד פרטים, ואת ההחלטות של שנה שעברה, יש את זה באתר התנועתי... שוב ממש מצטערת על החפירה, אבל היה לי חשוב...
ומקווה לראות אתכם בועידה

האמת שחשבתי להגיע ביום רביעי הקרוב...

במידה ואספיק אחרי התאורייה. ^^ אברר את זה. ובכלל לא חפרת!!!!
אני חושבת שמעולה שהעלת פה את הנושא, גם כי זה בהחלט יגביר את המודעות לוועידה המכינה וכי כמובן, הנושא הזה חשוב. רק משהו שלא הבנתי- בוועידה המכינה היו 3 בוגרים מתוך מקום ל-4? איך החליטו מי הבוגרים האלו? ולמי ניתנת זכות ההעצבה?
נ.ב. דברי איתיייייי!

הא כן,

גם לגבי הוועידה המכינה- לא ידעתי שמחליטים שם החלטות כמו שציינת ושיש כוח לבוגרים גם בוועידה הזו. מעניין.

L I L O C H

New member
בהצלחה מחר בתיאוריה...../images/Emo13.gif

המטרה העיקרית שלי הייתה לעלות את המודעות בעיקר לישיבה המכינה...
אני שמחה שבאמת עניתי עלייה...
כן, ע"פ ההחלטות בועידה הקודמת הוחלט שישמר מקום לנציגות של הבוגרים...4 מקומות... בעיקרון שלושת אלו שנמצאים הם שלושה מהרכזים הצעירים [שגב מזיכרון, אלה מכפ"ש וליהי מחדרה...] ונשמר עוד מקום אחד [בתקווה שיהיה חמשוש], למה דווקא רכזים צעירים
כי הוחלט שמתוקף תפקידינו רכזים צעירים אנחנו נשמש כצירים בועידה...[אנחנו לא נכללים כחלק מהסניף, המספר שיקבע מכל סניף שלא כולל אותנו, כלומר המספר שנקבע+הרכז הצעיר..]. לא הבנתי, מה זאת אומרת למי ניתנת זכות האצבעה
בועידה המכינה או בועידה עצמה
וניתראה היום בסניף, אז נדבר...=]]

idanshaf2

New member
לקראת הועידה-בקשה

אני לא ארחיב מהי הוועידה ומה מהותה כי אני מבין שאתם עוברים תהליך על זה.. ואם לא תדרשו בכל תוקף מהרכזים/רכזים צעירים להעביר לכם... ועכשיו יש לי בקשה מאוד מאוד חשובה (אני פונה ללב שלכם) כל וועידה...ללא יוצא מין הכלל הוועידה מדרדרת לוויכחוים צעקניים שסובבים בעיקר סביב החאקי.. סיכות... סמלים וכו'.. הועידה האחרונה הל"ו הייתה בסימן"מגלים מחדש את עמוד האש" ועידה זו הייתה אחת החשובות,אם לא החשובה ביותר, בתולדות התנועה.. למעשה זו הייתה ועידה שנועדה לקבוע את התנהלות התנועה בעשרות שנים הקרובות.. ומי שיעיין בחוברת החלטות הועידה הל"ו יראה שהרבה מין ההחלטות מיושמות... למה אני אומר את זה כי לצערנו 90% מהדיונים נעו סביב הדיון החסר משמעות לחלוטין של האם מותר ללכת עם סווטרץ'/מעיל מעל החאקי.. ואם כן האם עליו להיות פתוח או סגור... תעשו לכולנו טובה!! תחסכו!! תדאגו שמי שנבחר אצלכם בסניף להיות נציג מבין מהי מהות הועידה.. מבין את התהליכים,הנהלים והדרך שבה דיון צריך להתנהל... בבקשה.. נצלו את המעמד הזה למען מטרות טובות ולא למען התעסקות בזוטות!! בועידה הארצית לבוגרים יש כוח 51% מהצירים הם בוגרים לעומת 49% מבוגרים לכן אתם הרוב.. נצלו אותו בחוכמה... אני לא יודע איך להדגיש את זה יותר... חזק ואמץ!

למעלה