אפשר לעשות סקר?

אמאורית

New member
אפשר לעשות סקר?

מעניין אותי לדעת האם הילדים מראים בעיות התפתחותיות כאלו ואחרות, בעקבות הפרשה. בן/בת כמה הילד/ה שלכם? וכמה זמן צרך/ה רמדיה? מתי הילד/ה שלכם התחיל/ה ללכת? האם היו בעיות בהתקדמות הזחילה/הליכה שלו/ה? מתי הילד/ה שלכם התחיל/ה לדבר? האם יש עיכוב התפתחותי בדיבור? האם הילד/ה שלכם מחזיק/ה עיפרון/צבע בצורה נכונה? האם הילד/ה שלכם חסר/ת סבלנות ותזזיתי/ת? כמה זמן ריכוז יש לו/לה? וספרו באופן חופשי - האם אתם מרגישים רגרסיות בתחום התפתחותי כזה או אחר? ואני אחדד: האם הילד/ה שלכם עשה משהו ואח"כ לא עשה אותו בכלל כאילו לא מכיר בכלל. האם אתם מרגישים שבתחום מסוים הוא לא ממש כמו כולם? שתפו. ואם למישהו יש עוד שאלות להוסיף מוזמן בברכה.

ליהיS

New member
שלי ניזונו מרמדיה רגילה.

הבן ניזון מצמחית לתקופה קצרה עד שעברנו לאידומיל. שניהם ניזונו מרמדיה רגילה. יש בעיות התפתחות אצל שנהים. הילדה אמרה מילה ראשונה רק בגיל שנתיים ועד היום (כמעט בני 3), שנהים לא מדברים בצורה ברורה. אצל הבן יש חוסר ריכוז ותזזתיות בולטת, חוסר סבלנות בולט. הילדה מאוד שקועה בתוך עצמה-לא אצה ליצור קשר עם אחרים אך לא אותרו סימני אוטיזם. אני מוטרדת מהם. אני רואה איחור התפתחותי בולט מול שני האחים הבוגרים שלהם, בעיקר מבחינה ורבלית. רואים שוני גם מול זוגות תאומים אחרים. שניהם מציירים אבל לא מחזיקים עיפרון בצורה הסטנדרטית. אני מוטרדת. ברור לי שאצל הבן ישנה איזה עודף סנסטיביות שקשורה לליקויי ADHD. רואיןם זאת ברגישות לביגוד, רעש, מגע ותגובות רגשיות מוגזמות. לא יודעת מאיפה זה מגיעה..אבל הוא באמת היחיד שקיבל את הצמחית לתקופה קצרה.

אמא של2

New member
לסקר....

הבת שלי ניזונה מרמדיה צמחית בגיל 4.5-7 חודשים. היום היא בת שנה ועשרה חודשים ובהחלט סובלת מעיכוב התפתחותי, היא עדדין לא הולכת, לא מדברת ובאופן כללי רמת ההתנהגות/משחק שלה מתאימה לילדה בת שנה וקצת. את כל אבני הדרך של ההתפתחות היא עשתה באיחור ניכר: התישבות/זחילה על הגחון/זחילה על שש וכו'. מבאסת המחשבה איפה היא היתה יכולה להיות היום אם לא היתה אוכלת את ה"דרק" הזה.

love joy

New member
לסקר...

הבת שלי ניזונה מרמידה מגיל חמישה חודשים עד שנה וחודשיים כמעט ללא תוספות מזון אחרות (מסיבות שונות). היו לה סימנים קלינים כגון הקאות יום יומיות. היום היא בת שנתיים וחמישה חודשים והפגיעה אצלה היא בדיבור. התחלנו טיפול וניכרת השתפרות משמעותית והיא בדרך להדביק את הפעם עם בני גילה. יצאנו בנס. אני הבנתי שאחד הבעיות שיכולות לנבוע ממחסור בויטמין B הוא קטרקט בעיניים בגיל צעיר, האם משהו שמע על זה. אנחנו נבדקים אצל רופא עיניים בשבוע הבא.

אמאורית

New member
ואני

שני הילדים שלי אכלו רמדיה צמחית מגיל 0. רואי סיים איתם הרבה לפני הפרשה. לירי לעומתו אכלה ממש בחודשים הרכים. היא אכלה אותם עד גיל שנה וחודש. היום היא בת שנתיים וארבעה חודשים, ההתפתחות שלה חוותה המון המון רגרסיות, עשתה דברים יפים כמו למחוא כפיים ולרקוד, ופתאום חודשים ארוכים לא הזיזה אצבע. ידעה לבצע פעולות בכל מיני משחקים ואח"כ חודשים אחרי זה לא הצליחה להפעיל אותם. בקשר לזחילה והליכה אין לי כל כך איך להתייחס לזה כי היא הייתה קשורה ברצועות, וזה על פניו עיכב אותה מאוד, למרות שהרופא אמר שברגע שהיא תשתחרר מהרצועות היא תרוץ, והיא לא ממש רצה... להיפך היא התעכבה יותר. אחיזת עפרון וצבע - מחזיקה מאוד יפה. ריכוז - אין לה כמעט, לא מסוגלת לשמוע ספר עד הסוף, נדיר שהיא מחזיקה מעמד חצי ספר. לא מסוגלת לשבת לראות קלטת או תוכנית בטלוויזיה בסבלנות. הדיבור - כאן הנקודה החלשה ביותר. היא רק עכשיו מתחילה להראות סימני דיבור, לטעמי יש עיכוב רציני בדיבור. יש לה כל מיני מילים "כאילו" מוקלטות בראש שהיא מוציאה אותם, יש מילים שהיא יודעת להגיד, יש גם משפטים שהיא מתחילה לחבר, אבל מאוד מאוד קשה לתקשר איתה, אם היא רוצה משהו זה בצרחות ו-אאאאאאא והיא לא מדברת ואומרת מה היא רוצה. וכמו בשאר התחומים היא הולכת צעד קדימה ו-10 אחורה. עד שהיא לא תדבר שוטף וברור - אני לא רגועה. יש שבוע שהיא פתאום מדברת מקסים מקסים ושבוע אח"כ כאילו היא לא יודעת כלום.

a v i v 3 7

New member
בהקשר לסקר

אני רוצה לספר לך כנועה שלי שכבה בשנידר בגלל הפרשה {היא פגועה קשה} הרופאה סיפרה לי שיש להם מקרה של שתי תאומים שאחד ינק והשני אכל רמדיה ,ואת בטח מנחשת את התוצאה זה שינק בריא וזה שאכל רמדיה ניפגע ויש לו בעיות קשות של איחור היתפתחותי, יותר מזה?

liatal

New member
פעם ראשונה שאני פה וממש מבוהלת

קודם כל מחזיקה אצבעות ושולחת חיבוקים לכל המשפחות הפגועות. תהיו חזקים. ולראשונה קראתי שעלולות להיות השפעות מאוחרות, שלא ידעתי על קיומן. יהב שלי בן 3.9 ואכל רמדיה צמחית מגיל 5 חודשים במקביל להנקה. כשהתפוצצה הפרשה יהב היה עם בקבוק אחד עד שניים ליום (180 סמ"ק בערך לבקבוק) במקביל לכלכלה רגילה. האם יש סיכוי שהוא הושפע? הוא לעתים חסר סבלנות (לא יודעת האם זה חריג בגילו), מאד רגיש- מכל הבחינות- אם זה לקולות חזקים של מכשירי חשמל או לבכי של תינוק אקראי ברחוב, כל החושים שלו מאוד מחודדים- מעבר לרגיל והוא עובר המון משברים רגשיים- בכל שלב התפתחותי אצל אחותו הקטנה (מה שנובע כנראה מקנאה) ואלו משברים עוצמתיים ביותר-דורש תשומת לב בלתי פוסקת, על כל בקשה חוזר כמה פעמים עד שמתבצעת, חסר סבלנות מעבר לרגיל וממש חרד מנטישה... אם למישהו יש ידע בעניין אשמח לשמוע. תודה, ליה

למעלה