אפשר לפרוש מהצבא נכון?

אפשר לפרוש מהצבא נכון?

לא, אין לי "רגליים קרות" לגביי הגיוס שמתקרב, פשוט רק שאני אהיה בטוח לגביי השאלה הזאת (במקרה שלא יסתדר בצבא) אני יכול להגיד : "אני רוצה לצאת מהצבא" וישחררו אותי? או שאני צריך לקבל אישור מיוחד לדבר כזה?

אף אחד לא יגיד "אתה יכול"

סתם ככה. כעקרון, אם תגיש טופס 55 כנראה יכבדו אותו - אבל הם ממש לא חייבים.

LordNor

New member
למיטב ידעתי (מהשיחה עם מרי הקצינה)

בקשת קיצור שירות או הפסקת השירות לחולטין, יש להגיש בקשה מסודרת לתא מתנדבים דרך משרד ת"ש, לאחר זמן מה קובעים ראיון עם מרי הקצינה ועל המקום מחליטים על הפסקת השירות. במידה והחייל\ת עדיין מתעקשים על הפסקת שירות או קיצור, קובעים מועד שיחרור חדש שיוזן במערכת הצבאית.

tty2

New member
../images/Emo13.gif

חבריי ענו על שאלתך בכיוון הנכון אבל כדי לחדד את התשובה כדאי שנבהיר כמה דברים : 1. לא יוצאים מהצבא בקלות! 2. יציאה שלך מהצבא פירושה הפסד גדול של כסף (למשהב"ט), זמן (ללשכ"ג באיתור חיילים ממלאי המקום), כ"א (ליחידה / מדור בה אתה משרת) 3. כדי לצאת, צריכה להיות לך סיבה טובה ומשכנעת ורצוי שתתבסס על ממצאים רפואיים (כלומר : לא במצב שכיבה/מתקפל לתיק - לא יוצא מהצבא
) 4. הצבא לוקח בחשבון שמי שנכנס לצבא בהתנדבות אין לו כל סיבה הגיונית לרצות לצאת, מלבד סיבות שנקרא להן חברתיות-קבוצתיות-פיקודיות. (לא מסתדר עם המפקד, לא מרוצה מהשעות, החבר'ה לא משהו... וכו') סיבות כאלו, לא מקובלות על הצבא ובמקרים אלו, דינו של מתנדב כדין כל חייל - להגיש ט' 55, ולקוות שלא ממש צריכים אותך שם ושניתן לוותר עליך
אלא אם מדובר בבעייה רפואית, וגם אם אתה ניתן להחלפה, זה לא קורה ביום! אז מתחיל תהליך ארוך. כאן הדברים מתחלקים לשניים : אם סיימת יותר ממחצית שירותך, הדבר ייחשב לך כשירות צבאי חלקי וחלק מהזכויות שלך כחייל משוחרר יישמרו. אם לא סיימת מחצית, לא תהיה זכאי להכרה כחייל משוחרר ולא תזכה להטבות.

eli4785

New member
טוב אז ככה....

כולם כאן קצת צודקים אבל גם קצת טועים ולמה? יש שני אופציות להתרת התנדבות: 1.סיבה רפואית-והיה ולמתנדב יש החמרה במצב הרפואי או צורך בניתוח ולא משנה איזה ניתוח הצבא לא לוקח סיכונים מיותרים ותוך 3 ימים מיום הגשת הבקשה המתנדב בבקו"ם לשחרור! 2.סיבה אחרת-כאן כל מה שאמרו מעלי בשרשור נכון צריך שתהיה לך בעיה ממש אבל ממש רצינית וקשרים ממש ממש טובים עם הפיקוד למעלה כדי לצאת מסיבות אלו למרות שלמיטה ידיעתי והיה ומתנדב מגיש בקשה כזאת ואין לבעיה שלו פיתרון אז בד"כ משחררים אבל זה פרוצדורה של בין חודש לשלושה חודשים

eli4785

New member
תראה....

נקלתי בעבר בכמה סיפורים של מתנדבים שהתנדבו ואחרי כמה זמן הבינו שהצבא לא בשבילם מסיבות אלו ואחרות ויצאו ממנו הרי גם חייל רגיל יכול לצאת מהצבא אם הוא ממש ממש ממש רוצה....רק שבמקרה אצלנו הקב"ן מתחלף בתא מתנדבים אליו פונים כשנמאס ורוצים לעוף (צרוך מקרים מזור ביותר גרם למצב בו במחשב שאני עובד עבד מתדנב לא מרוצה שנה לפני שהתגיסתי ובבדיקה שעיתי אז (ע"י שיבוץ במערכת הצבאית) הבנתי שהוא הצליח לצאת) הסיבה שבגללה אתה רוצה לצאת חייבת להיות משהו יותר רציני ממפקדת לא נחמדה או תפקיד לא מענין (אפשר לעבור תפקיד, בשביל מתנדב זה סיפור מאוד פשוט ולא מסובך) או אנשים לא נחמדים (זאת הבעיה שלך....) או ששעות העבודה לא מתאימות לך (שעות ההעובדה הן קבועות מ 8 עד 5 וחצי אלא אם יש לך פטורים שקשורים לזה)

בדיוק ההיפך...

דבר ראשון תודה על התגובה. עכשיו אני לא אחד שרוצה תפקיד פשוט כזה ולחיות בשעות עבודה כאלה אני רוצה תפקיד רציני ומעניין שגם יתרום לעתיד שלי ושאפילו יהיה קשה עדיין לא קיבלתי תפקיד ואם אני אתגייס ויציעו לי את התפקידים הכי משעממים בעולם?! אני יודע שאני יוכל לבקש לעבור וכל זה אבל הבירוקרטיה תתיש אותי.

עוזאבי

New member
יש דרך חזרה ואם תשאל את דעתי

למתנדב פתוחה האפשרות כמעט באופן מלא לצאת מהצבא כשהוא רוצה ובאמת יש לכך סיבה.. ידידה שלי יצאה מההתנדבות לאחר חצי שנה סתם לשם דוגמה..

UrbanDK

New member
אני יצאתי מהתנדבות בלי בעיה, בגלל

סיבות אישיות בעיקר. לא עשו לי בכלל בעיות. <אה, היי. הייתי מתנדב, אבל אני לא חושב שיש לי הרבה מה לתרום לפורום כי אני התנדבתי כשכבר הייתי בתוך הצבא אז הסיפור שלי קצת יוצא דופן. בכל מקרה - אני מוסר לכם כל הכבוד, והמון בהצלחה>

למעלה