אפשר לקבל חיבוק ?

cameraman1

New member
אפשר לקבל חיבוק ?

פגשתי בחור מדהים ... לפני שבועיים ... יצא מצב שהתאהבנו אחד בשני, אמרנו אחד לשני שאנחנו אוהבים. הכל התפתח והתאהבתי עוד יותר ... והנה הטוויסט, האקס שלו הפגיש בינינו ובאותה תקופה היה לאקס חבר ... יצא מצב שבימים האחרונים האקס שלו כנראה פיתח שוב רגשות אליו אחרי שהוא הכיר בינינו. עכשיו אני יושב ... אחרי ימים של דמעות בבית ... לא יודע מה לעשות :( מחכה שהבחור שהכרתי יחליט ... עם מי להשאר. הוא מבולבל, אובד עיצות ואני מנסה להיות שם בשבילו עד כמה שאני יכול אבל כואב לי. כואב לי הראש ... כואב לי הגוף ... כואב לי בעיניים מרוב דמעות ... כואב לי בלב אני מוכן להלחם עליו עד סוף העולם ... אבל אני רוצה שהוא ילחם גם עליי. אני לא יכול להכריח אותו ... רק להעניק לו את התמיכה שהוא זקוק לה. אני רק יושב, יושב ופוחד שהוא ילך ממני ... שהאהבה שמילאה את ליבי כל כך מהר תדעך ותעלם. אין לי כוחות יותר תודה על ההקשבה חבר'ה

אהלן ../images/Emo24.gif

אתה מתאר קשר מאד אינטנסיבי ועוצמת הרגשות עכשיו בהתאם, אבל תנאי בסיסי בכל קשר הוא הדדיות ונשמע שהוא לא פנוי רגשית אליך אם הוא מתלבט ימים אם כן או לא לבחור אחר על פנייך. קשר אהבה חד צדדי במידה כזו או אחרת מיצר כאב לב, למרבה הצער זו חוויה נפוצה מאד ורבים חווים אותה בזמן זה או אחר. כתבת שאתה תומך בו, מי תומך בך?

cameraman1

New member
היי טל,

אף אחד לא תומך בי ואף אחד מעולם לא תמך בי. אני מעניק המון תמיכה לכל הסובבים אותו עד שזה מעכל אותי יוצא מצב שכולם מספרים לי הכל, ואני יודע הכל על כולם ומעניק את התמיכה הטובה ביותר לכולם (אני לומד פסיכולוגיה) ואף אחד לא יודע כלום עליי ... אני לא מספר ... לא רוצה שידעו ... פן ישתמשו בזה לרעה. יש רק 2 אנשים ממש קרובים אליי שיודעים שאני בקטע ... שאני ביסקסואל. הבחור בסוף החליט ללכת עם האקס שלו, מסתבר שהם נפרדו פחות מחודש לפני שאני והוא הכרנו. כך שהבחור החליט ללכת עם מה שמוכר לו ... וזה אולי הגיוני ... אבל אני יודע שדברנו היום .. אחד עם השני במסנגר עם מצלמה וששנינו בכינו אחד לשני היה משהו שם ... עדיין נשארו רגשות אחד לשני. הוא אומר שהוא שמח שהכיר אותי, שנשאר ידידים טובים, שהוא דואג לי, שהוא אוהב אותי. אני מאמין לו ... אך לא מאמין יותר באהבה .. כמה עצוב.

אהלן

אתה מתאר מצב מאד בודד בסיטואציה בה אתה מעניק תמיכה רבה לסובביך אך אינך מקבל תמיכה מאחרים. כשיש מקורות תמיכה קל יותר להתמודד עם מאפייני החיים, הכוללים בין היתר אכזבות וכאבי לב על רקע רומנטי. מכיון שהאחרונים חלק אינטגרלי מהחיים, כדאי לשקול בחיוב לשפר את שאר ההיבטים המסייעים הן להתמודדות עם קשיים והן לאיכות חיים. קשר שנראה מבטיח ונקטע באיבו זה דבר מעציב אך שכיח כך שלא ניתן כמעט להתחמק מהתמודדות עם סיטואציה כזו, אלו חלק מהחוויות שמעצבות אותנו. דווקא מה שתיארת לכאורה בשולי הדברים בנוגע להעדר ההדדיות בחייך החברתיים של הענקת תמיכה עצומה לאחרים עד כדי עיכול משאבייך לצד העדר תמיכה של אחרים בך נשמע בעל פוטנציאל פגיעה רב יותר.

cameraman1

New member
היי טל,

אני יודע שזה לא פשוט ... וחבל שאני נמצא ברמת מודעות כה גבוהה לגביי ... לפעמים זה טוב ולפעמים זה מעצבן. פשוט יוצא מצב שהפרידה הזאת ... למרות שהיא היתה אחרי זמן קצר לא עשתה לי טוב בכלל. אני לא אוכל כמו שצריך ... אולי הדיכאון שנכנסתי אליו גרם לי לאיבוד תאבון. אני לא רעב בכלל ... ואפילו ניסיתי לאכול היום מסודר ויצא מצב שהקאתי בערב את הנשמה שלי ... אוף...

אהלן

קיימים אינספור מאמרים על חשיבותה של תמיכה חברתית במגוון סוגי התמודדות, גם בזה שאתה חווה כרגע. פרידה פעמים רבות לא עושה טוב בזמן הקצר, אבל כשיש מנגנוני התמודדות זו תקופה גם אם לא קלה שבהחלט עוברת. מכיון שאי אפשר להבטיח שכל קשר יבשיל ולמעשה המצב ההפוך פעמים רבות הוא הנכון- הרבה התחלות של קשרים לא ממשיכות ועל כל כמה 'התחלות' יש מעט המשכים - מה שהכרחי לפתח זה את מנגנוני ההתמודדות שלך. מעבר לעידוד, ניתן ללמוד המון מלחלוק חוויות עם אחרים שחולקים את החוויות איתך. כל התפיסה של סיטואציה מסוימת יכולה להשתנות. אתה מוזמן לשוב ולעדכן

למעלה