אפשר לקבל תרגיל או שניים?

• פותח הנושא hobi
  • פורסם בתאריך

hobi

New member
אפשר לקבל תרגיל או שניים?

שלום לכולם אני קלידן חובב, וניסיתי להמציא תרגילים לשיפור השליטה באורגן (חמש אוקטבות קלידי אורגן רגילים של ימאהה), קצת נתקעתי בסולם כרומטי. המקסימום שאני יכול כרגע זה לפרוס אקורדים בארפג'יו פשוט לפי מקצבים בסיסיים. מישהו יכול להציע לי תרגיל ליד אחת ושתי ידיים, אולי איזה אתר שמדגים איך לשים את האצבעות ולהחליף ולהתאמן בסולמות? תודה ויום נעים! צביקה

הצעה

קודם כל, גם כחובב או מקצוען, אני ממליץ לך לקנות לפחות פסנתר חשמלי או אקוסטי, (כמובן שרק אם אתה יכול להרשות לעצמך), ודבר שני, שיעור אצל מורה יכול לעשות לך פלאים, בטכניקה, הבנה, שמיעה, תיאוריה ובכלל. אפילו רק כמה שיעורים או שיעור פעם בשבועיים, פסנתר זה לא דבר שלומדים בהתכתבות, וכשאתה לומד לבד או מספר או מאינטרנט, אין שם אף אחד שיכול לתקן טעויות שלך או לשפר טכניקה.

hobi

New member
אוטודידקט

זה אני חשבתי פעם שאוכל ללמוד תיאוריה מספרים, כעת הנחתי את הספרים בצד ואני מנגן ומנסה להגיע למה שיש לי באזניים הפנימיות, התזמורות שאני שומע והכלים שמתלהבים בראש. אני לא מעוניין לקרוא תווים, להבין את כל התיאוריה הסטנדרטית, למרות שאני לא מתנגד להתעניין לפעמים, יש לי ספרים מעניינים ומאתגרים מפה ועד אמזון (רמז :) אני מחפש כמה תרגילים שיקרבו אותי למקלדת, באותו אופן שחצוצרן (גם אני) מנגן סולמות ומרווחים כדי להתחבר לחצוצרה. לגבי פסנתר חשמלי, האם אתה ממליץ בגלל הצלילים או בשביל התחושה של הקלידים? יש לי המון סימפולים של פסנתרים שאני מנגן איתם, מצאתי כמה חביבים ויש לי גם מודול פסנתר של ימאהה, חביב כזה אפילו יותר טוב מרוב הפסנתרים החשמליים. אם אתה מתכוון לפסנתר חשמלי שיתן לי תחושה של פסנתר, אני מאמין בכנות שכדאי לי לחסוך לאיזה קאוואי יד שניה שאקנה לדירה שלי בעזרת השם, מפני שלדעתי שום דבר לא יכול להחליף פסנתר אמיתי. לא משנה על איזה פסנתר חשמלי מלהיב ניגנתי, קורג, קאוואי, רולנד וימאהה, בחיים לא היה לי תחושה של פסנתר אמיתי. כשאני על פסנתר אמיתי אני מאלתר אחרת, הכל יותר טבעי ורבגוני, אין שני צלילים זהים. לגבי לימוד כלי נגינה מספר או מדוגמאות וירטואליות, אני יכול להעיד משימוש בתוכנות לימוד מצויינות ודידקטיות, שבאמת אין כמו מורה. פשוט לא מצאתי ואני כבר לא מצפה יותר למצוא מורה בשבילי, אני מתקדם בקצב שלי, ואני שלם עם זה. פווו איזו הרצאה סליחה :) אז יש כמה תרגילים מאתגרים או לא? באותו אופן לקחתי חוברת של קרלוס בן ארי לתרגול בגיטרה, זה פשוט לא יאמן כמה מאתגר לתרגל וכמה שזה תורם לחיבור בין הנגן לכלי. כדאי! ג. יפית צביקה

למעלה