אפשר לקטר פה קצת?

hagit2000

New member
אפשר לקטר פה קצת?

לפני שנה בערך עברנו לגור בצפון - ישוב קהילתי, נוף גלילי. נשמע חלום. באמת חלום, אבל לא בדיוק החלום שלי. יותר החלום של בעלי. אני בסך הכל נהנית פה, אבל אני עדיין מעדיפה את מרכז הארץ ואת העיר. כששני נולדה גרנו ברמת גן. אחרי חודשיים פגיה היא הגיעה הביתה. האמת לא הייתי זקוקה ליותר מדי עזרה, אבל אמא שלי באה אלי 3 פעמים בשבוע אחה"צ ואפשרה לי קצת לנוח (ובהמשך ללכת לחוג התעמלות). עכשיו קשה לי. אני בהחלט זקוקה לעזרה. גיא בן שבועיים יונק, כמובן שלא ישן בלילות. שני כמעט בת 3 בגיל המרד המעצבן הזה. עם שניהם ביחד ממש קשה לי (מזל שזה רק אחה"צ). ההורים של ניר גרים פה, אבל חמות זה לא אמא. אני לא אוהבת ששני נמצאת שם הרבה. הם לא מוכנים לבוא לכאן כדי לעזור. הם מעדיפים אצלם בבית. ואני ממש לא אוהבת את זה. הם גם מקלקלים לי את הילדה. כל פעם אני מצטערת אחרי שאני שולחת אותה אליהם. עכשיו ניר (בעלי) התקשר וספר לי שהחודש הוא יצטרך לעבוד מטורף, כי יש משהו שהוא חייב לסיים עד תחילת אוגוסט. הוא כל הזמן אמר לי - "אל תדאגי, אני אעזור לך..." . אז הנה גם העזרה הזו הלכה לה. ואני עדיין לא חזרתי לעצמי משום בחינה. אני די מסומרטטת. אין לי יותר מדי אנרגיות. כל דבר מעייף אותי כאילו רצתי מרתון לפחות. הא, ויש כאן עוד איזה שתיים שילדו לאחרונה, והן נראות מבסוטיות מהחיים. הכל קל להן. מן סופר - וומניות כאלה. אז במקום "צרת רבים - חצי נחמה", אני מרגישה עוד יותר רע.

היי,../images/Emo24.gif

גם לשתיים שילדו לאחרונה יש ילדה בת שלוש בבית? גם הן התנוונו בשמירת הריון ארוכה? אין איזו נערה ביישוב שיכולה לעזור קצת אחה"צ בשכר? אם לא,הייתי חורקת שיניים ושולחת את שני להורים של ניר קצת...

sipi1

New member
אם לא כאן, אז איפה תקטרי ?

גם אנחנו גרים בצפון הרחוק, רחוק מההורים שלי ומההורים שלו (וזה די מבחירה, כי גם לי המעורבות שלהם היתה לא טובה). איך מסתדרים ? בייבי סיטר, או עוזרת - בתשלום. (אין ברירה, זה המחיר כשאחד מההורים עובד שעות רבות. חלק מהכסף שהוא מביא מחפה על חוסר היכולת הפיזית שלו לסייע באותו זמן בבית). כשאת לוקחת עזרה בתשלום, את יכולה להעיר על מה שלא נראה לך, את יכולה להכתיב איך להתנהג עם שני ואיך לא לקלקל אותה, והכי חשוב - את קובעת את העיתוי והכמות. תוכלי להחליט אם להשאיר את המהפכה בבית למישהו אחר ולהתמקד בילדים. תוכלי להעדיף שמישהו יטייל עם גיא (או ישמור עליו כשהוא ישן, ואת במרחק של כמה דקות בטלפון) ותתרכזי בשני, שוודאי זקוקה לך במיוחד עכשיו. תוכלי גם להשאיר את שניהם להשגחה, ולישון ברצף כמו בן-אדם, או לקרצף פנלים - אם זה מה שגורם לך אושר, או לבשל או סתם להחזיר את הבית למצב סביר. והכי חשוב - לזכור שזה זמני. שתוך כמה שבועות תתאוששי ותרגישי הרבה יותר טוב, ופתאום הכל יהיה פשוט יותר... עוד לא איחלתי לך מזל טוב - עקבתי אחרי הסיפור שלך בפורום אחר, שבו אני לא כותבת, והנה ההזדמנות לברך באופן אישי :
!

אדר שלי

New member
הי../images/Emo24.gif לאט לאט../images/Emo141.gif

גיא בן שבועיים? אז את שבועיים לאחר לידה, נכון? לאן את רצה? לידה זה הרי דבר כל-כך קשה. ולגדל תינוק... ועוד בבית שיש בו עוד ילדה. אני מבינה שאת רגילה להיות סופר וומן, אבל אנחנו לא באמת כאלה, וגם אלה שנראות ככה, בוודאי מחביאות קושי או שניים בבית. אני מבינה אותך מאוד מבחינת העזרה. גם הזוג שלי עובד בטירוף ולומד, ככה שלא נשארות לו שעות ביממה לעזור גם לי עם אדר, למרות שהוא הבטיח לפני הלידה שיעזור המון... אין מה לעשות. אולי תנסי לדבר עם החמות? או שאולי בעלך ידבר איתה (אני בעד שכל צד ידבר עם ההורים שלו), שתבוא לפעמים גם אלייך הביתה לעזור ולא רק אצלה, אם היא באמת רוצה לעזור. ומלבד זה, את צריכה לדאוג קצת לעצמך ולגוף שלך ולנוח המון, אחרת איך תחזרי לעצמך? תפרגני לעצמך קצת מנוחה אולי? ואם את צריכה לקטר, אנחנו כאן.

יעלי ס

New member
../images/Emo24.gif אני לא הייתי כל כך בטוחה

שכל מי שנראת סופרוומן היא באמת כזו. אני מכירה הרבה אנשים שלא משנה מה קורה להם הם חייבים להראות מאושרים. זה לא אומר שהם באמת כאילה. זה טבעי מאוד שקשה לך. לי קשה עם תינוק אחד . ושבועיים אחרי הלידה לא הייתי מסוגלת לכלום חוץ מלהניק ולאכול. אז,אל תרגישי רגשי אשמה ואל תחשבי שמשהו אצלך לא בסדר. אולי ההורים של ניר יכולים לבשל בשבילך,לא צריך להגיע אליך בשביל זה.

yaelia

New member
אין לי עצות טובות

חוץ מבאמת אולי עזרה בתשלום, להיות עם גיא בזמן שאת עם שני. או לשחק עם שני כשאת עם גיא ונחה קצת. ואולי לנהל שיחה קטנה עם ההורים של ניר, לברר בעדינות אם הם מוכנים לעזור ובמה ולהסביר את הצרכים שלך. אולי שניכם (ניר ואת תעשו את השיחה הזאת). בהצלחה וכמובן מזל טוב.

מסכימה ומוסיפה

שלא לשכוח לקחת ברזל ולאכול היטב, זה מאוד מאוד משפיע. אני לקחתי עזרה בשכר להשלים את מה שהמשפחה לא הספיקה (אם כי במצב קצת שונה), שאחד ההיבטים הכי חשובים בשבילי, היה שיורידו ממני קצת את הקטן, כדי שאני אוכל לתת לגדול כל מה שאפשר.

../images/Emo24.gif כאן זה "פורום קיטורים"

חגית, לדעתי המעבר לשני ילדים הוא הכי קשה. כתבנו על זה קצת בשרשור הזה (שהחמצת כי היית עסוקה בדברים חשובים יותר). התובנה העיקרית שלי הייתה הנמכת ציפיות וקניית עזרה ובעיקר, המון המון אויר... וכמובן, חסמונת הבעל הוירטואלי מכה בכל עוצמתה בעיקר בתקופות שכאלה. אני בעדך!

hagit2000

New member
אז ככה...

יש לי עוזרת, כך שאני לא צריכה לנקות. בעלי אוכל בעבודה, שני אוכלת במעון. לעצמי זה לא בעיה לבשל. במשך היום אני מנסה לישון ולנוח כשגיא ישן, אם כי זה לא תמיד הולך (היום היה לי חם מדי, לדוגמה...). הבעיה היא אחה"צ. אני רוצה להיות עם שני, אבל צריכה להיות גם עם גיא (הוא יונק). אם ניר בבית, הוא עוזר לי. אבל אם הוא לא, זה ממש קשה לי. שני בדיוק נזכרת בכל הדברים שהיא צריכה כשגיא יונק, והיניקה אצלנו היא עוד לא כל כך טבעית. אני עוד חשה צורך לשבת בנוח, ולא מסוגלת להתחיל להתרוצץ בשביל שני תוך כדי שאני מניקה. ואז שני מתחילה לבכות ולהתעצבן (גיל המרד המעצבן - כבר אמרתי?) אני מניחה שעם הזמן יהיה יותר קל. אולי גיא גם ילמד שאפשר לאכול פחות מ- 8 ארוחות ביום...

אני בדיוק באותו מקום ../images/Emo178.gif

יש לי ותק של חודש וחצי יותר ממך. גם עדי נזכר שהוא צריך 3 פעמים לעשות פיפי, רוצה את השוקו עכשיו, חיתול בשביל לעשות קקי (זה מסיפור אחר
), את הקלטת שהוא לא ראה כבר שנה וגם לשפוך איזה משהו בדרך. וגם אני לא יודעת להניק בריצה ... כמה הצעות ליעול:
עכשיו חופש. תמצאי סטודנטית/תיכוניסטית שרוצה לעשות קצת כסף שתבוא לעזור לך אחרי צהרים.
תצאו מהבית. עכשיו. גן שעשועים, משחקיה, בריכה מקומית עם עוד אמהות עם עוד ילדים. איכשהו עם עוד ילדים הגדולים יותר בסדר והקטנים בחוץ שוכחים לינוק כל רבע שעה.
תכנון פרוייקטים. היום נוסעים ברכבת, אפילו מקרית מוצקין עד חוף הכרמל וחזרה. היום נוסעים לים בעכו. דברים מיוחדים ומעניינים יעסיקו גם אותך וגם את שני. בהצלחה ! החופש הגדול עוד לפנינו

למעלה