"אפשר לקרוא לו אבא...?"

"אפשר לקרוא לו אבא...?"

ביתי בת הכמעט חמש אמרה לי השבוע שהיא אוהבת את בן הזוג שלי כמו אבא,
ואם זה בסדר לקרוא לו כך.

(אביה כמעט שאינו בתמונה, הוא מבקר אותה ואת אחותה פעם בשבועיים לשעתיים במקרה הטוב. הוא לא מתקשר ולא יוזם קשר איתן אלא אם הן מתקשרות אליו.)

לפני שאני מציגה בפני בן הזוג שלי בכלל את הסוגיה אשמח לשמוע את דעתכם המנוסה...

לא מנסיון

נשמע לי שהייתי מחכה עם זה.
אבא יש רק אחד, בדיוק כמו שאמא יש רק אחת.
נשמע לי בגיל שלה שזו בקשה שנובעת מרצון לעשות סדר בבלבול ששורר בעולם שלה.
בגיל שלה, הייתי משקיעה מאמצים אם ניתן בחיזוק הקשר עם האבא הביולוגי, ומנסה להעביר לו את המסר הזה (למרות שאני יודעת שיש כאלה שלא מוכנים). אולי אפילו אם תספרי לו על הבקשה שלה, זה יזיז אצלו משהו, יגרום לו להבין את החשיבות של הביקורים שלו.

הייתי מדברת איתה על זה - שבן הזוג מאוד אוהב אותה ומאוד שמח שהיא אוהבת אותו. שהוא אוהב אותה *בנוסף* לאבא שלה ולא במקומו.
לדעתי מצב שילד יקרא להורה לא ביולוגי "אבא" או "אמא" צריך להיות מצב שהוא כמעט של אימוץ, נניח אבא שכבר הרבה שנים בחו"ל ולא ראו אותו או שחו"ח נפטר. כל עוד יש פתח של קשר עם האבא, הייתי משאירה לו את התואר הזה בבלעדיות. זה מסר חשוב לכולם - לילדה, לאבא, לך ולבן הזוג.

TatyBar

New member
לא

פעם שאלתי פסיכולוגית ילדים את אותה השאלה. כי הבת שלי התחילה לקרוא לאביה החורג, אבא.
גם אצלה האבא הביולוגי ראה אותה רק פעם בשבועיים..
והיא התחילה מיוזמתה.
היא היתה בערך בת 6 או 7 נדמה לי.
הפסיכולוגית אמרה לא.
אבא הוא אבא.
האבא השני יכול להיות פאפה, או פאפי או דדי (אצלינו דיברו אנגלית בבית כי בעלי לא ישראלי).
או בשמו הפרטי.
אבל לא אבא.
צריך, גם אם הוא בקשר מאוד מצומצם, לשמור על האבחנה בינו, כאבא, לבין בן הזוג של אמא.
אבא הוא אבא הוא אבא.
בן הזוג של אמא, הוא לא אבא.
גם אם הם חיים יחד.
אצלינו, יש אבא, ויש פאפה. (ואנחנו גרים בהולנד כך שזה מסתדר ממילא. כי גם הבת של פאפה, קוראת לו פאפה. רק שבשבילה זה פאפה באמת. ולראשונה יש גם אבא).

mother cat

New member
קצת פחות נחרצת מקודמותי...

בעקרון - אני מסכימה שאבא יש רק אחד, וש"נכון" שביתך תשמור את השם לאביה הביולוגי. מצד שני, אני חושבת שיש מקום לכבד את רגשותיה של הילדה. אני חושבת שכנראה מה שטאטי מציעה הוא הפתרון הנכון - תציעי לה לבחור כינוי חיבה לבן זוגך, כגון פאפא או דדי, ושתשאיר את השם "אבא" לאב האמיתי.

מסכים עם מירי וטאטי

חשוב שכולם לא יתבלבלו. יש אבות מכל מיני סוגים - יש גם כאלה שכאשר הם נמצאים פיזית הם לא שם רגשית בשביל הילדים.
הילדים זקוקים למבוגרים יציבים בסביבתם ובן זוגך ככל הנראה כזה בעיני הילדה והיא רוצה לשייך לו את התואר והתפקיד שמתיישבים עם זה בהבנתה.
אני חושב שזה יהיה טוב גם לבן זוגך, כדי שגם לו לא יתבלבלו הדברים

DANA 332

New member
מנסיון

עדיף להגדיר את הדברים בהתאם למציאות
ממליצה לא לתת לילדה לקרוא לבן זוגך אבא ...מנסיון
אפשר לקרוא לו בשמו הפרטי ולהסביר

mother cat

New member
את יכולה לפרט על נסיונך?

אני לא מתווכחת עם המסקנה שלך - רק סקרנית מה הנסיון, ומאיזה צד את, ומה קרה שהביא אותך למסקנה הזו. כדי שכולנו נלמד...

DANA 332

New member
נסיוני

בתי לא בקשר עם אביה
כשהיתה בת שנתיים החלה לפגוש את בן זוגי לשעבר והחלה לקרוא לו אבא
זה לא בא מצידי
בקיצור נגררתי לתוך המציאות
בגיל 6 וחצי עדיין בתי קראה לו אבא
נאלצתי להעזר בעזרה מקצועית ולבשר לבתי שזהו אינו אביה
טובת הילדה לדעת את האמת

מנסיוני ממליצה להיות נסמך לאמת
התסבוכת הזאת גבתה ממני מחיר יקר

ivgy1980

New member
אם זה לבן זוגך, בוודאי שכן. הילדה צריכה אבא.

אבא שנוכח, שנמצא, שאיתה. זה חשוב מאוד!

למעלה