אפשר לשאול לגבי חיים וגלגול נשמות?

אפשר לשאול לגבי חיים וגלגול נשמות?

התהיה שכל כך מעסיקה ולאף אחד אין פתרון? האם יש חיים אחרי המוות? מה קורה אחרי המוות? מהי נשמה? והאם גם נשמות של חיות הופכות לבן אדם בגילגול אחר ולהיפך? מה דעתכם על כך? הפורום פה נשמע כפורום מדהים ומעניין לשמוע את דעתכם! חג שמח ומדהים לכולם..

היי ברוך הבא../images/Emo24.gif

התהייה שהעלית היא בעצם עניין של אמונה. יש המאמינים בצורה רציונלית ולדעתם אין כלל המשכיות אחרי שהאדם מת האדם מת וזהו. אחרים מאמינים בגן עדן ובגהינום=מאמינים שהנשמה ממשיכה הלאה עפ"י המעשים שהאדם עשה בעודו בחיים. ויש המאמינים בהמשכיות הנשמה ובגילגול נשמות (כמוני למשל....) המאמינים בכך יצדדו זאת בסיפורים מופלאים שילדים ואנשים מספרים על גילגולים קודמים שלהם (יש קישורים לכך בטגליינס) במדיטציות של שיחזור גילגולים בחלומות עם נושאים שחוזרים על עצמם שהם זיכרון מגילגולים קודמים. אני משאירה מקום גם לאחרים להגיב ולענות לך
חג שמח
מה דעתך בעניין

angelitush1

New member
מצטרפת לטליה ומוסיפה המלצה...

הספר.. "מסע הנשמות"... דר' מייקל ניוטון יאיר הרבה מהשאלות שלך..

kikona126

New member
בדיוק מה שבאתי לכתוב!

לא קראתי אותו עדיין, הוא הבא ברשימה שלי. אבל קראתי את שורשים ושיעורים בזמן שהוא גם מומלץ. מה שכן, אני ממליצה להתחיל לקרוא את הספר, ואם אתה רואה שיש מקומות שאינך מזדהה איתם או אולי אינך יכול להכיל את האינפורמציה, לעצור את הקריאה, או לדלג על עמודים. את הספר שורשים ושיעורים בזמן לקח לי שנתיים לקרוא. קראתי ועשיתי עצירה של שנתיים כי הוא מכיל הרבה אינפורמציה, שלא תמיד קל לקבל אותה. בקשר לגלגול נשמות. אני מאוד אוהבת את הגישה של האר"י הנשמה של האדם היא כמו האש של הנר, היא נמצאת במקום אחד, ובכל פעם שולחת ניצוצות אור. כלומר כרגע אתה ניצוץ אור אחד מהלהבה של הנר. הלהבה היא נצחית לא נגמרת ולא מתכלה. תמיד תשאר באותו הגודל (לפי גישה זו בכל גלגול יש ניצוץ אחד ולא יותר מזה). הסיבה שאני אוהבת את הגישה הזו היא שהאש גם מסמלת את האנרגיה שלנו, האנרגיה שאנו בעצם שולחים ומפיצים אינה נגמרת לעולם... אם תרצה לשמוע עוד בגישות הקבליות בקשר לגלגול נשמות אני אשמח להרחיב

רותי 11

New member
דני דין13 בהחלט קיים

עניין גלגולי הנשמות - אני יודעת שלא כולם מאמינים בכך - אני אישית מאמינה ואפילו הייתי אומרת שבתוכי יודעת שזה קיים. יש בהחלט חיים אחרי המוות ולראיה יש הרבה סיפורים של אנשים שחוו מוות קליני ומספרים שבאו לקראתם מלאכים או נשמות שקיבלו אותם באהבה. נשמה היא בעצם ניצוץ מאלוהים. חיות לא הופכות לבני אדם וההפך, נשמות של בעלי חיים נמצאות במערך שונה מנשמות האדם.

Bastat

New member
שבוע טוב - רותי יקרה

מאוד עניין אותי מה שרשמת...אשמח להסבר יותר מפורט - כתבת - "נשמות של בעלי חיים נמצאות במערך שונה מנשמות האדם." מה כוונתך ? מהו המערך השונה ? ומהו מערך של נשמות אדם ? אשמח לתשובה תודה מראש יעל

רותי 11

New member
Bastat יקרה ../images/Emo140.gif

נשמות בעלי חיים הן לא נשמות מתגלגלות כמו נשמות בני האדם נשמת בעלי החיים היא נשמה קולקטיבית, היא נשמה אחת גדולה אם אפשר להגדיר את זה ככה, וכל פרט בעצם חווה בשביל כולם ביחד - אני מאמינה שיש לכל סוג של בעלי חיים מערך שונה. לדוגמא חתולים לחוד, כלבים לחוד וכן הלאה.

מעניין רותי. אפשר לשאול למה את מאמינה

שנשמות בעלי חיים הן לא נשמות מתגלגלות כמו נשמות בני האדם נשמת בעלי החיים היא נשמה קולקטיבית? מאיפה מתבססת ההשערה הזא.? אני , לדוגמה, מאמין שבני אדם יכולים לחזור בגילגול הבא כחיה ולהיפך. חס וחלילה לא תוקף, אבל מעניין אותי מדוע את קובעת שזו נשמה קולקטיבית, היכן זה כתוב? אני חושב אפילו שזו קביעה וגישה מתנשאת של האדם על החיה. יש לי כלב בן שמונה, ושאני מסתכל לו בעיינים אני ממש מרגיש שהוא הרבה יותר זמן מאשר פה הגיח לרגע, לגילגול חד פעמי. אני מרגיש שיש בו , בעיניים שלו, והרי העיניים לא משקרות ומביעות יותר מהכל, דבר הרבה יותר עמוק, הרבה יותר חזק. לא הייתי אפילו מהסס לנחש שאני והוא, כן , כן , נפגשנו בעבר באיזה גילגול קודם ושהי הלנו קשר עמוק. לפי דעתי לחיה יש נשמה בדיוק כמו לבן אדם. אשמח לשמוע את תגובתך לדעה שלי..

מעניין רותי. אבל אני לא מסכים

עם הקביעה שלך. והייתי רוצה לפתוח בדיון איתך על זה: אפשר לשאול למה ומאיפה הקביעה שנשמות בעלי חיים הן לא נשמות מתגלגלות כמו נשמות בני האדם ונשמת בעלי החיים היא נשמה קולקטיבית? מאיפה מתבססת ההשערה הזאת? אני , לדוגמה, מאמין מאוד שבני אדם יכולים לחזור בגילגול הבא כחיה ולהיפך. חס וחלילה לא תוקף, אבל מעניין אותי מדוע את קובעת שזו נשמה קולקטיבית, היכן זה כתוב? ועל מה זה מתבסס? אני חושב אפילו שזו קביעה וגישה מתנשאת של האדם על החיה. יש לי כלב בן שמונה, ושאני מסתכל לו בעיינים אני ממש מרגיש שהוא הרבה יותר זמן מאשר פה הגיח לרגע, לגילגול חד פעמי. אני מרגיש שיש בו , בעיניים שלו עבר עמוק הרבה יותר, והרי העיניים לא משקרות ומביעות יותר מהכל, דבר הרבה יותר עמוק, הרבה יותר חזק. לא הייתי אפילו מהסס לנחש ולפעמים אני מקבל תחושות חזקות מאוד , שאני והוא, כן , כן , נפגשנו בעבר באיזה גילגול קודם ושהי הלנו קשר עמוק. לפי דעתי לחיה יש נשמה בדיוק כמו לבן אדם. אשמח לשמוע את תגובתך לדעה שלי..

רותי 11

New member
יואל רצון11 ../images/Emo140.gif

אתה צודק כשאתה אומר מי קבע את זה - זה מידע שירד בתקשור ממספר מקורות. אגב יש על זה הסבר נחמד בספר "7 מדרגות לנצח" (ספר מתוקשר כמובן). זה מידע כמו שציינתי שהגיע ממספר מקורות זה שאתה חש שהכלב שלך מוביל אותך לאורך גלגולים או בכל אופן באחד מהם לא סותר כלום - הרי אל תשכח שבכל זאת אתה נפגש עם איכות קולקטיבית - יש לך קשר מיוחד לבעלי חיים, ובעלי חיים יש להם תפקיד מאוד חשוב כאן, אני לא מורידה מערכם בגלל שרמת ההתפתחות שלהם שונה משלנו, לכל פרט ופרט יש ערך שווה בעיני האל אני לא אומרת את זה ממקום של התנשאות, אבל זה כמו לבוא ולומר שנשמת העצים היא שות ערך לבני האדם או לבעלי החיים, יש רמות התפתחות מסויימות, ותשים לב שאני מציינת התפתחות ולא חשיבות. ב

אסתי123

New member
לפי אמונתי ,האדם = הנשמה שלו, אחרי המוות

הופך לישות רוחנית ונמצא בעולם הרוח. הישות שלו נמצאת שם עד שתיתגלגל חזרה ותיתגשם אצל אדם שיוולד. היא תתיגשם רק אצל אדם ולא אצל בעל חיים. הנשמה שירדה מעולם הרוח והיתגשמה בעולם הגשמי, ארצי, אמורה לעבור היתפתחות. היתפתחות פיזית כמובן, ואותה עוברים כולנו, היתפתחות נפשית- ריגשית והיתפתחות רוחנית- מוסרית- ערכית. ה"מסע" שלנו פה הוא הדרך שלנו לעבור היתפתחות. היא התכלית לקיומנו. ה"שיעורים" שאנו עוברים כאן נועדו להניע אותנו , לגרום לנו , להזיז אותנו,להיתפתח. הם בעצם לטובתנו. היתפתחות פוריה לכולנו.

למעלה