תסלחו לי אבל אתם ממש מרגיזים אותי!
מה רע בילד שונה, מיוחד, נדיר וכ"ו לא רוצה ילדים רגילים, קונפורמטיבים, אפורים ומשעממים! כל אחד הוא שונה ומיוחד, כל אחד צריך להיות יחיד ומיוחד בעיקר בעיניי הוריו! אז אחד אמן, האחר מדען, עוד אחד בעל כישרון טכני, האחד נכה, האחר, רקדן, חלק דתיים, חלק חילוניים, חלק הומואים, חלק סטרייטים, חלק חרשים, חלק עיוורים וכ"ו וכ"ו וכ"ו. תראו לי שני אנשים זהים לחלוטין, אפילו אצל תאומים זהים יש שוני. די כבר עם לנסות להכניס ילדים לתוך מיסגרת כך וכך צריך להיות. הגיע הזמן שהורים יבינו כי ברגע שבו הזרעון חדר לבייצית והתא החל להתחלק זה הרגע בו אותו התא מתחיל להתפתח למשהו חדש, עצמאי ומופלא אשר כל שנוכל לעשות הוא לחנכו להבדיל בין טוב לרע, להעניק לו את הביטחון לחיות את חייו לתמוך בו בדרכו אך לא נוכל לכפות עליו את החלום שלנו לחיים ה"נכונים" לו. מי קבע כי להיות כמו כולם זה הדבר הנכון? היכן היה העולם כיום אם כולם היו כמו כולם? אגיד לכם היכן, כולנו עדיין היינו פולים כינים זה מפרוותו של האחר העולם היה עומד מלכת ולא מתקדם לשום מקום! ולדברייך "בעיקר התחושה וההבנה שהבת שלי לא כמו כולם, בעתיד תהיה לה משפחה חד מינית וכאן מצטרף קושי נוסף כי אני אומנם אקבל את בתי ואוהב אותה ואת המשפחה כמו שאני אוהבת ומקבלת אותה כעת, אבל החברה המורחבת לא מקבלת משפחות כאלה בהבנה." בעבר גם לא קיבלו משפחות חד הוריות בהבנה, גרושין וכ"ו אז מה? עם הזמן החברה לומדת לקבל וכאן תפקידנו להיות עמוד התווך של ילדינו ולתת להם את ההרגשה כי הם הכי נורמליים וגם אם דרכם איננה קונפורמיסטית אין זה עושה אותם פחות מכל אחד אחר אלא להיפך זה עושה אותם ייחודיים ומיוחדים, כי הם אינם חלק מעדר אלא יישויות עצמאיות. לגבי ההתמודדות כלפי החברה הסובבת אכן תמיד יש את זה ואין זה משנה אם מדובר בהומו, נכה, סתם מישהו שאינו סגור על עצמו וכ"ו אנו חיים בחברה ביקורטית ודוחפת אף לענייני אחרים מעצם הוויתה. בעיניי יותר חשוב להתרכז במאבק להשגת זכויות והכרה חוקית מלאה עבור קהילת הלטבים בכל תחומי החיים מאשר להתעסק בזותות כמו אנשים טיפשים עם שאלות מטופשות, אנשים כאלו פשוט זוכים למבט מזלזל מצידי המבהיר להם את טיפשותם. לגבי פחדך מהומופובים או סתם גזענים אומר כי אסור לפחד צריך להוקיע ולהקיא אותם מקריבנו, כל הפליה על רקע דת, גזע, מין או נטיה מינית הינה פסולה ומוקצת ועל כך יש להילחם בחינוך ובהסברה אך אסור לפחד כי פחד משדר חולשה ועלינו לשדר עוצמה ואמונה בצידקת דרכינו. במצעדים, בהפגנות בדרישה כי מערכת החינוך תחרוט על דיגלה את קבלת השונה ותעודד כל ילד להתפתח לאדם ייחודי ולא תנסה להכניס את כולם לתבנית אחת וקבועה.