אפשר לשאול פה שאלה
?...

אני מקווה לא לקבל ואני שואלת דווקא

פה כי בטח יהיו הרבה שיזדהו איתי.. מדובר בבעית חמות.... אחד החסרונות לגור בקיבוץ זה שאנחנו גרים 2 מטר מההורים של בעלי... בית האוכל נמצא ממש לידנו וכל יום אימו הולכת לאכול שם.. מידי פעם היא "קופצת" לביקור אחרי האוכל, זה יוצא בשעות מאוד לא נוחות בסביבות 13:30-14:00, בדיוק כשאנחנו מתכוונים ללכת לנוח צהריים.. ככה שיוצא שלפעמים אני פותחת לה ולפעמים לא... כל פעם אחרי שאני לא פותחת היא מתקשרת לבעלי לעבודה ו"מלשינה" (ככה אני קוראת לזה) על זה שלא פתחתי... הוא מצידו אומר שכנראה לא שמעתי, או שבדיוק אנחנו ישנים... הוא גם הסביר לה שהיא מגיעה בשעות לא נוחות ובביקש ממנה לשנות את הביקורים שלה לאחר הצהריים.. היא לא התייחסה לזה וממשיכה להגיע בצהריים. היום הייתי בדיוק אחרי מקלחת כשהיא דפקה, חצי ערומה, אז החלטתי לא לפתוח. מה גם שמורן בדיוק נרדם. (נזכרתי במקרה שבו מורן ישן והיא דפקה, אז פתחתי כי ידעתי שהיא תמשיך לדפוק כמה דק´ ואז היא תעיר אותו. היא שאלה אם הוא יושן ואמרתי שכן, ציפיתי שהיא תבין ותלך, אבל לא!!! היא נכנסה והעירה אותו! כמה מעצבן זה יכול ליהיות?!) בקיצור כמובן שגם היום היא התקשרה לבעלי ואמרה שלא פתחתי לה ולמה אני כועסת עליה.. הוא אמר שאני לא כועסת ובטח הייתי בשרותים או משהו. היא מצידה אמרה... התירוץ הידוע... עכשיו.. הערה הזאת ממש מפריעה לי וגורמת לי להרגיש לא נוח בגלל שהיא חושבת שהיא לא רצויה ואני בכוונה לא פותחת לה. מה שממש לא נכון והיא פשוט מגיעה בשעות לא נוחות!!! בקיצור אני לא יודעת מה לעשות כי כשאנחנו נפגשות היא מתנהגת כאילו כלום ומאוד נחמדה אלי, היא אף פעם לא התעמתה איתי לגבי זה, ואף פעם לא שאלה אותי ישירות למה לא פתחתי לה. (בכלל, הכל עובר דרך בעלי, גם מה שהיא רוצה שאני יביא לארוחה ליום שישי היא אומרת לבעלי, איתי היא לא מדברת ישירות כמעט בכלל!!!) ואני ירגיש לא בנוח פעם הבאה כשניפגש כי אני יודעת מה היא מרגישה. מה עושים?

shoshi1

New member
הצעת פתרון

דניאל, תגידי לבעלך שיסביר לה אחת ולתמיד שאין לך שום בעיה איתה ושתשמחי לארח אותה אבל יש שעות מסוימות שמאד לא נוחות לך. אפילו אם הוא כבר אמר את זה בעבר , אולי היא צריכה תזכורת.

אביטל +

New member
אפשר גם...

לשבור לגמרי את המצב של דברים שעוברים דרך בעלך אבל צריך לחשוב טוב טוב האם זה מתאים לכם וגם לה. ייתכן שמבחינת אופי ומנטליות זה לא יתאים והמנהגים כבר מושרשים יותר מדי. מצד שני, המצב מפריע לכם מאוד וגם לה, אז אולי לבוא ולהגיד את זה בפשטות. שהשעות האלה מאוד לא נוחות, ואתם מאוד לא רוצים שיעירו את מורן שאמצע השינה שלו. לא לעשות מזה עניין גדול מדי ולא לגלוש לדברים אחרים. אתם יכולים לעשות את השיחה הזאת ביחד - את ובעלך או רק אחד מכם. נשמע לי שהיא לא עושה דווקא אלא פשוט לא מבינה מה קורה ולמה זה קורה. או לפחות עושה את עצמה... קשה לשפוט כשלא מכירים את האנשים. גם ביני ובין חמותי יש קצרים בתקשורת לפעמים אבל לרוב יש תקשורת, ונראה לי שכדאי לשאוף למצב הזה במידת האפשר.

אביטל +

New member
ועוד משהו....

אולי לקבוע איתה זמן אחר ? זמן שנוח לך, למורן וגם לה.

ashlaya

New member
כמה שזה מוכר

דניאל אני אומנם לא גרה בקיבוץ אבל קרוב מידי לחמתי אז גם אני בהתחלה הייתי לא עונה כי היא לא היתה נותנת לי שניה להיות בבית רק רואה אותי מגיעה ומגיעה ישר אחרי... הדרך היחידה שזה ניגמר היה בעזרת בעלי הסברתי לו שמה שמותר לו להגיד לאמא שלו לא ישמע אותו דבר אם אני אגיד והוא בהתחלה אמר לה שאני נחה אחרי העבודה שתבוא בשעות נורמליות וכשזה לא עזר הוא פשוט היה בוטה יותר בכל זה מה שמותר לבן אסור לכלה.... ככה זה בחיים... וגם אצלנוהמשיכו החיוכים כאילו כלום וככה עבררו כמעט שנה וחצי קצת יותר (זה התחיל עוד שהיינו חברים) והיא למדה בדרך הקשה.... אל תתבישי בפרטיות שאת צריכה

צופיה**

New member
משפט אחד שאני מנסה להסביר להרבה

זה מה שכתבת: " בכל זה מה שמותר לבן אסור לכלה...." בעלי לא מבין שזה נכון כ"כ........

ashlaya

New member
צופיה ב ../images/Emo38.gif למשפט...

הדרך להסביר את זה לבין הזוג היא גם להוכיח לו כמובן ומה יותר פשוטמזה שזה יהיה הדדי יש בנינו מן הסכם לא כתוב אם יש לי או לו משהו להגיד להוריי אני לוקחת את זה עלי כי אני יכולה להרשות לעצמי להתבטא בחופשיות יותר איתם ואני הבת שלהם ואף פעם הם לא יכעסו או ישמרו טינה וכך הפוך הוא עם משפחתו...ככה תמיד נשמרת ההרמוניה בין המשפחות... ככה אנחנו חושבים...

צופיה**

New member
את הסידור הזה גם אנחנו עושים אבל

הוא עדיין לא מבין למה אני לא אומרת לאחיו או לאמו מה שיש לי לומר ....

אביטל +

New member
אפשר לתת לו דוגמא...

אם מישהו מהמשפחה שלך ירצה להגיד לו משהו לא נעים כמו "יש לך ריח רע מהפה" או "התנהגת בצורה מאוד לא יפה". ממי הוא מעדיף שזה יבוא ? מאדם שלא כל כך קרוב אליו או ממך ? משהו כזה שמגיע מאדם שלא קרוב יכול לגרום לקרירות תמידית ביחסים בין השניים. בין שני אנשים שחיים ביחד זה קצת יותר טבעי. חוץ מזה, אם את מרגישה יותר נוח עם ההסדר הזה, אז מה איכפת לו.

ashlaya

New member
צופיה ב ../images/Emo38.gif למשפט

תיראי כדי לעזור לו להבין את זה זה צריך גם להיות ההדי הכוונה שאת תקחי אחריות על הוריך כי ככה זה הורים תמיד סולחים לילדים שלהם וקשה להם לקבל ביקורת מאחרים אז ככה זה מתחלק בנינו וככה מתיד אוהבים אותי אצלו ותמיד אוהבים אותו אצלי אבל זה חיב להיות הדדי לגבי שתי המשפחות

shelycat

New member
חמתו חמות הן החמות...

בעית חמות היא בעיה מוכרת שכבר נכתב אלה כל כך הרבה...ומתוך המון סימפטיה והבנה מניסיון ומהכרות של בעלך איתך סרטטי לר תסריט שבו הוא יוכל להבין איך מה שאת תאמרי יהפוך לפיצוץ (כי הכלות תמיד לא בסדר) ומלחמת עולם ואילו אם הוא אימר זאת אולי דברים יסתדרו(כי הבנים הם מלאכים של אמא ולעולם לא טועים).

ashlaya

New member
את דווקא טועה!

חמתי מה שלא יהיה תמיד אבל תמיד תצדיק אותי!!! מה שחשוב לה יותר מכל זה שיהיה לנו טוב ואם יהיה לי משהו להגיד מה שלמדתי לשתוק כי זה לא חכם אפילו שהיא מצדיקה אותי..... תמיד תמיד היא תגיד שאני צודקת וככה צריך וכו´ מאחלת לכולן בנות

למעלה