אפשר לשאול שאלה?

מאי261

New member
אפשר לשאול שאלה?

אני קוראת כאן בעניין רב - אמנם עדיין לא בהריון אבל כבר מתחילה לחשוב על זה. כשילדתי את בני היה לי GBS. הגעתי לבית החולים בגלל צירים אבל הם אבחנו לי דליפת מים. למרות שהפתיחה היתה רק 1.5 הם אמרו שבגלל ה-GBS לא מחכים (כמו שמחכים בדרך כלל בירידת מים) להתפתחות לידה טבעית אלא נותנים ישר זירוז. הצלחתי לשכנע את האחות שקיבלה אותי לתת לי למשוך איזה 4 שעות, ועשיתי סוג של חוקן (נרות) - אבל לא עזר ואז הרופא שעבר היה מזועזע שחיכו איתי 4 שעות וציווה מיד על פיטוצין. ומשם הדרך היתה קצרה לאפידורל, לידה ארוכה (קיבלתי את האפידורל בפתיחה של 2), שכיבה על הגב בחיבור למוניטור ומה לא. בכל אופן תהיתי מה עושים בלידת בית במקרה כזה של GBS + ירידת מים. וכל הכבוד על הפורום החשוב הזה.

סטיוויה

New member
למיטב זכרוני

אין סיבה בכלל לזרז לידה. אלא נותנים אנטיביוטיקה בעירוי.

מאי261

New member
למיטב הבנתי

הסיבה לזירוז הלידה איננה GBS כשלעצמו אלא הצירוף של GBS עם ירידת מים - הטענה היתה שעיכוב בהתפתחות הלידה יסכן איכשהו את העובר במצב כזה (אני לא זוכרת למה).

סטיוויה

New member
בגלל החשש לזיהום. אני רק יכולה לשער

שהכל תלוי בגישה של בית החולים(או מנהל חדר הלידה באותה משמרת) כלפי מקרה שכזה. גישה שמרנית תזרז לידה וגישה יותר פתוחה תסתפק במתן אנטיביוטיקה לווריד ותמתין שהלידה תתרחש באופן ספונטני.אוף אני נשמעת כמו רופאה...

נותנים אנטיביוטיקה לוריד

גם בלידת בית. הפחד בבי"ח הוא בגלל ירידת המים, שגם ככה מגבירה את הסיכון לזיהום. השילוב של זה עם GBS מעלה את הסיכון אפילו יותר. כמו שסטיוויה כתבה, אני בטוחה שהזירוז קשור במדיניות בי"ח (או במצב רוח של הנמצאים במשמרת...). אני מאמינה שבלידת בית היו נותנים אנטיביוטיקה ומקפידים מאוד על בדיקת חום האם (וכך לעקוב אחר התפתחות זיהום) והיגיינה מקסימלית. רצוי לשאול מיילדת בית מה בדיוק הפרוצדורה בלידות בית במצב כזה- אולי אילנה שמש תוכל לענות.

למעלה