אפשר לשאול????

א וש ר י

New member
אפשר לשאול????

זה מה שחיכה במרפסת שלנו הערב כשחזרנו הביתה. מת. דבר ראשון כמובן "אמאל'ה"... ואחר כך השאלות הרגילות.....מה זה? זה זעמן?זה צפע? זה אומר שיש עוד? מה עושים? או אולי אני סתם היסטרית... ומה עם הילדים שכל רגע פנוי מבלים במרפסת הזו... תודה מראש על התשובות, וסליחה שמתפרצת לפורום שבאמת לא חשבתי שאכתוב בו.... לילה טוב בינתיים.

א וש ר י

New member
וואללה...

אני יודעת שהשאלה נשמעת דבילית...אבל זה אומר שיש עוד באיזור? יש צורך באיזו הפיכה של החצר או משהו דומה? הוא פשוט נתקע לו מתחת למגלשה של הילדים, ממש צמוד לכניסה לבית...מסכן...ומזל....לא? תודה שוב...

HyperViper

New member
ואללה ואללה

א. יש עוד באיזור ב. אפשר לסדר את החצר ולצמצם מקומות מסתור פוטנציאליים כמו עשבייה גבוה וג'אנק שזרוק בחצר. ג. לשים לב לאן הולכים ולאיפה דוחפים ידיים ד. במקרה שחודר אחד לבית לקרוא ללוכד (לא מדביר), כל הנחשים בארץ מוגנים על פי חוק. שיהיה בהצלחה!

HyperViper

New member
בעזרת ההגיון

נחשים אמנם לא חיים בחבורות, אבל אם יש אחד אין שום סיבה שלא יהיו עוד

זה עדיין לא סיבה לקבוע שיש שם עוד

לא עדיף לציין שקיימת אפשרות שיהיו עוד פרטים בסביבה מאשר לקבוע חד משמעית שיש צפעים נוספים באזור? מה גם שהאזור מבחינתה זה כנראה סביבת הבית ולא טווח של קילומטרים מסביב לבית. זה שהיה צפע אחד ליד בית לא אומר שיש עוד בקילומטר או שניים הקרובים לבית, זה לא פוסל את זה אבל בטח שלא מחייב.

HyperViper

New member
בכל מקרה

הכוונה הייתה שהיא צריכה להתייחס לנושא כאילו יש עוד צפעים ולא לחשוב שזהו זה.

אני לא מסכים איתך

לטעמי לחשוב כך לבנאדם שנחשים זה לא "ההובי" שלו זה מלחיץ בטירוף וכל מה שתגיד אחר כך בנוגע לאיך לטפל בבעיה לא שווה דבר. הרי ידוע שגם הלוכד נחשים הכי טוב בעולם לא יוכל לתת הבטחה של 100% שהשטח נקי מנחשים, אז להגיד שבטוח יש שם עוד נחשים זה לא נשמע לי נכון במיוחד, בלשון המעטה. זה שיכולים להיות עוד נחשים זה דבר בטוח אבל זה שיש עוד זה לא. וסתם להלחיץ אנשים יתן את התוצאה ההפוכה ממה שניסית לעשות בפלייר. למה למישהו לנקות את החצר ולטפל בגינה ולעשות עוד צעדים כאלו אם אתה מבטיח לו שבכל מקרה יהיו לו נחשים בחצר? אני גר בקיבוץ ובסביבת הבית שלי לא יצא לי להתקל או לשמוע משכנים על יותר מחמישה נחשים ב17 השנים האחרונות. זה לא אומר שלא עברו שם עוד נחשים (סביר מאוד להניח שעברו) אבל כנראה שלא יותר מדי כי אחרת מישהו היה מיידע אותי על כך. וההורים שלי גרים בדירת קרקע, ויש לנו גינה, מרפסת עם עציצים ולנו אין חתול פרטי.

א וש ר י

New member
הי תודה רבה...

האמת שנלחצתי. אבל מעיון כאן בלילה האחרון גם קצת השכלתי, וגם התרשמתי... יש לכם יופי של פורום, ויופי של זוחלים... לגבינו - נתנו הסברים לילדים, שדרך אגב, היו אלה שגילו אותו, ומזל שזה נגמר ככה. יש לנו בקרבת הבית שדה נטוש מאוד. העניין שהוא שם כבר 15 שנה בערך, וזו הפעם הראשונה שבאים לבקר אותנו בקרבת הסלון... נקווה שהעניין רק עורר את החושים שלנו. נקיון מעמיק בוצע...(לא שהיו יותר מדי דברים לסלק)... תודה שוב, ולילה טוב.

naja

New member
../images/Emo45.gif

באיזורים מיושבים, לא נפוץ במיוחד שיהיו כמה נחשים בחצר אחת, מהסיבה הפשוטה שצפיפות הנחשים בתוך באיזורים מיושבים נמוכה יחסית(במרבית המינים בכל אופן). עד היום, במעט מאוד קריאות שעשיתי, מצאתי יותר מנחש אחד ואם מורידים את כל המיקרים שהיו קשורים לעונת הזיווגים או הבקיעות, אז אני חושב שאפשר לספור אותן על יד אחת.

בטוח בקשר לזה?

ההגיון הבריא דווקא אומר שבאיזורים מיושבים (לא עיר, כמובן, מדברים על חצרות) יהיו יותר נחשים. באזור מיושב יש לך יותר "מקדמי מזיקים", זבל וכו שמושך מכרסמים, מים לרוב, ומקומות מסתור מודרניים יחסית לסתם שיח מיושן.

naja

New member
בטוח לגמרי.

לא סביר למצא בחצר אחת יותר מנחש אחד. מסביב לישובים אתה עשוי למצא נחשים קרובים אחד לשני, אבל בתוך החצרות עצמן, למרות כל "מקדמי המזיקים" כהגדרתך, אתה כמעט לעולם לא תיתקל במספר נחשים בתוך חצר אחת. אל תשכח שבחצרות הנחשים נתקלים הרבה יותר בחתולים, כלבים, אנשים וכלי רכב, ומי שלא מת פשוט מעדיף להתרחק.

אם אתה סופר בחצרות, אז יש בזה משהו.

אבל מצד שני, בשטח פתוח אולי יהיו נחשים קרובים אחד לשני, אבל לדעתי אם תשווה מושב (נגיד 1000 דונם), לשטח פתוח מקביל באותו גודל, לדעתי תמצא במוש יותר נחשים.

naja

New member
לדעתי אתה טועה.

אם תבדוק בשטחים פתוחים, ובמעזבות שמסביב למושב, אתה תמצא הרבה יותר נחשים מאשר תמצא בתוך חצרות הבתים במושב. ואת זה אני יודע מניסיון של אי אלו לכידות וסריקות שעשיתי.

HyperViper

New member
תראה

אני גר במושב, עדיין לא פגשתי בנחש בסביבות הבית אך למרות זאת אני תמיד בודק נעליים שהיו בחוץ, משתמש באור של הסלולרי כשאני הולך בדרכים חשוכות וכד. כשאתה גר בבית צמוד קרקע אתה צריך להיות ערני, זה הכל.

למעלה