אפשר לשים נורות 100W במקום 60W?

jalon

New member
אפשר לשים נורות 100W במקום 60W?

קניתי מנורת תקרה חדשה, צמודה לתקרה. המנורה נראית ככה: פאנל מתכת המוברג לתקרה, אליו מחוברים ארבעה בתי מנורה קרמיים. לוח זכוכית גדול המתחבר מלמטה, ומשאיר איוורור נאה של כמה סנטימטרים מכל הכיוונים. השאלה: על גבי המנורה כתוב שהיא מתאימה ל-4 נורות של 60W, אבל במחסני תאורה (שם קניתי) אמרו שהם מפרקים בארץ את בתי המנורה המקוריים מפלסטיק, ומרכיבים במקומם בתי מנורה קרמיים. אי לכך, אמרו לי שניתן להשתמש בנורות של 75W. כך עשיתי, התקנתי את המנורה - והתבאסתי. אין מספיק אור עם 4 נורות של 75W. השאלה היא אם מסוכן להרכיב 4 נורות של 100W, או ששום דבר רע לא יכול לקרות. אני מדגיש: יש למנורות איוורור טוב מכל הכיוונים, אך בכל זאת מדובר במנורה צמודת תקרה. אם אורך החיים של בתי המנורה יתקצר - זה ממש לא אכפת לי. הדבר היחיד שמפחיד אותי זה שהזכוכית תתנפץ מהחום - זה יכול לקרות? תודה לעונים. יונתן

מאגר

New member
תעשה אחרת במקום 75W תקח 26W PL

תקבל הרבה יותר אור פחות חום פחות תיצרוכת חשמל. שיהיה בהתלחה דורון ט

מאגר

New member
26W PL שקול ל- 150 W ליבון

החישוב הוא של 1WPL שווה 5.8W ליבוון. נכון נכבת שלא כל אחד אובה את האור הלבן של ה-PL אך יש היום בנורות ה-PL כמעט את גל גווני האור שאנו רגילים להם גם את גוון נורת הליבון. אז שיהיה בהצלחה דורון ט

doram44

New member
לא תמיד אור פלואורי הוא תשובה.

נורות הפלוראוריניות הקיימות בארץ הן בעלות מבנה ספקטראלי חלקי! מה שגורם לאור להיות "לא טיבעי" . טמפרטורות הצבע לא תמיד נעימה לעיין. השימוש במשנק גורם לריצוד שאניו יקלט על ידי העיין אבל מעייף..(בשל חוסר רציפות במסירת המידע. צריך גם לקחת צדדים שמיחדים את נורות הפוארוסנטיות לגבי הבוהק והקרינה שלהן שמעייף ומסנוור מאוד כמו גם לאופן פיזור האור בנורות פלואורניות שמגביל את מרחק ההארה. .. במרחקים של מעל 3.5 מטר ונורות פלואוריניות אן כמעט הארה...

jalon

New member
רציני לגבי חוסר היעילות מעל 3.5 מ'?

איך זה יכול להיות שנורת PL תייצר אור השקול לזה של נורת ליבון 150W, ואת האור של ה-PL כמעט ולא יראו ממרחק של 3.5 מטר בעוד שנורת הליבון תיראה למרחק רב ביותר? אתה רוצה להגיד לי שאם אני אתקין במנורת התקרה שלי 4 נורות PL השקולות כל אחת לנורת 150W, האור שאקבל בחדר לא יהיה שקול ל-600W נורות ליבון? אם כך, לכמה הוא יהיה שקול? היום יש לי בסלון מנורת הלוגן ישנה שעומדת על רגל וזורקת 500W לכיוון התקרה. באיזור המנורה יש הרבה אור אבל בשולי הסלון אין. קיוויתי להתקין מנורת תקרה במרכז הסלון שזורקת למטה אור של 300W (ארבע נורות של 75W כל אחת) אבל קיבלתי אור חלש ביותר, ככל הנראה בשל הבליעה של הזכוכית החלבית בתחתית המנורה. מה אתה מציע?

מאגר

New member
עינן ה3.5 מטר לא מדוייק כי זה תלוי

בהמון גורמים סביבתיים כמו צבע התיקרה צבע הריצפה צבע הקירות צבערהיטים ועוד המון דברים לי אישית בסלון יש מנורה עם שתי נורות של 26W ויש לי אור יום בחדר.

doram44

New member
הערות.

נורות פלואוריניות נותנות אור מפוזר מאוד בשל תהליך יצור האור והתרגום שלו לתחומי האור הנראה. בשל כך כמות ההארה ואופן הפיזור שלה על שטח מוגבלים במרחק של יותר מ3.5 - 4 מטר. משום כך בכיתות לימוד מחשבים את האור בגובה משטחי הכתיבה .. תכונות הטכנולוגיה משפיעה על כמות ההארה הישירה. נכון שגם צבע וטקסטורה של הקירות תיקרה וריצפה משפיעים על כמות ההארה בחדר אבל הם משפיעים על כמות האור המוחזר. העין האנושית לא מודדת את כמות האור ההחלטית את זה אפשר לעשות רק עם לוקסומטר... העין האנושית מודדת אור יחסי... .האור היחסי מתקבל מחיבור כמות האור הישיר והאור המוחזר והשוואה לחללים הקרובים. במילים של אנשים . אם נכנסים לחדראפילו מואר מאוד מבחוץ מאור השמש החדש יראה חשוך... בלילה תהיה פעולה הפוכה כמות האור באותו חלל תראה מוגזמת.

jalon

New member
סלון של 19 מ"ר על 4 נורות 32W הולך?

הציעו לי לרכוש נורות פלואוריניות של 32W, השקולות ל-160W ליבון כל אחת. המוכר אמר שלמרות שכתוב 160W לדעתו הנורה נותנת לא יותר מ-100-120W. הסלון שלי הוא בגודל 19 מ"ר, צבוע לבן, עם שטיח ורהיטים כהים. גובה התקרה: 2.6 מטר. גוף התאורה שאמור לקלוט את ארבע הנורות האלה מורכב על התקרה במרכז החדר, כשהנורות פונות למטה, ובינן לבין החדר מפרידה פלטת זכוכית חלבית. האם אפשר יהיה להסתפק ב-4 נורות כאלה (בגוון צהבהב), או שצריך לחפש משהו יותר חזק מזה?

jalon

New member
לא נעים בגלל האור הפלואוריני?

האם אתה מתייחס לגוון האור, או לעוצמת התאורה? יש גם אפשרות אחרת: לשלב 3 נורות פלואוריניות עם אחת רגילה של 75W, אשר "תשבור" את התדר של הפלואורוסנט.

doram44

New member
לא נעים המשך.

לא נעים .. 1. בגלל אופן ההארה הפלורוסנטית שהיא מפוזרת מאוד ונותנת תחושה גרגירית משהו, לא הכי אינטימיתומציפה. 2. בגלל המבנה הספקטראלי של הנורות אפשר לעקוף את זה עם מתאימית נורות פלואוריניות על תואמות צבע גבוהה כמומסידרת לומילוקס דה לוקס של אוסראם אבל יש מטיה להמנע מלהביא את הנורות בתואמות צבע %85-90 לארץ . הנורות הרגילות הן בתואמות 75%. 3. בגלל שריכזת את כול הנורות בנקודה אחת במרכז החדר כך שגם אם האור יאיר ויפוזר תהייה עדיין נקודה מוארת מאוד במרכז החדר,בוהקת הגיוני שהיא אפילו מסנוורת... ושולי החדר יהיו מוצללים. ההארה תקטין את החללוגם במיקומים שונים לא תהיה הארה מאוזנת של הפנים. 4. וזה עוד לפני שבדקנו מהי טמפרטורת הצבע של הנורות שבחרת...

eladts

New member
אצלי בבית

כל הנורות, חוץ מ-2 הן פלוארסצנטיות (חלקן לבנות וחלקן צהובות) ואין שום בעייה של חוסר נעימות.

למעלה