אפשר לשלאול אתכם שאלה?

happyhappy

New member
אפשר לשלאול אתכם שאלה?

איפה למדתם לתפור/לעצב את הבגדים שאתם עושים? לבד? בבי"ס? מכללה? מורה פרטית? תודה !

תשובה מורכבת

בגיל 5 תפרתי לברביות משאריות של בדים בגדים בחוט ומחט בגיל 6 אמא שלי לימדה אותי להוציא גיזרה ואמרה לי שאם אני רוצה בגד עלי להוציא את הגיזרה לבדי מבורדה בגיל 10 למדתי להפעיל מכונת תפירה לבד בגיל 12 תפרתי לעצמי את רוב הבגדים בגיל 15 תפרתי כבר לחברות שלי בגיל 17 תפרתי וילונות לכל הכיתות בבית הספר בקיץ בגיל 18 תפרתי את כל ההפקה של סוף יב' באוניברסיטה קניתי לי מכונת תפירה משלי- אגב לא מוצלחת משהו תפרתי לעצמי שמלות התחילו לבקש ממני שמלות כלה אחרי שסימתי את התואר הראשון ועבדתי בתור מזכירה ושיעמם לי נורא הלכתי לקורס של משרד העבודה ולמדתי 10 חודשים, שמונה שעות ביום חמישה ימים בשבוע, ועוד הייתי עושה שיעורי בית עד 12 בלילה בכל אחד מ 8 הטיולים שלי בחול בררתי איפה יש מכללות לאופנה, חנויות שמוכרות ספרים ומעצבים מקומיים והייתי מקדישה זמן כדי לחקור ספריות, חנויות, וטכניקות של אנשים אחרים יש לי ידידים במקצוע שאיתם אני מחלפיה ידע אני לומדת באוניברסיטה העברית , וחוקרת כל ספר שנקלע לידי לא חשוב באיזו שפה, ואם זה בשפה שאני לא יודעת, אני יושבת עם מילון ולומדת את המילים החשובות כדי להבין !!!! ככה אני לומדת איטלקית, צרפתית, גרמנית ספרדית ואפילו משפרת את האנגלית. לגבי רוסית אני נעזרת בחברות שלי שיודעות את השפה. אני משוטטת בין חייטים זקנים בירושלים ובעיר העתיקה אצל ערבים ולא מתביישת לשאול שאלות כשיש לי שעה חופשית בין שיעורים באוניברסיטה אני הולכת לבצלאל ומתגנבת לשיעורי תדמנות, עיצוב או סתם לספריה. יש לי אוסף מכובד של ספרים על אופנה, תפירה, טקסטיל, סריגה וכו' אני מנדנדת לספרנים באוניברסיטה ולמרצים שלי שינצלו את התקציב השנתי לספרים שאני רוצה לקרא, ובכל שנה אני מצליחה בספר אחד. אני הולכת לחנויות יד שניה של בגדים ולא מתביישת להפוך אותם אני עדיין תופרת הרבה לפח הזבל כי מזה לומדים הכי הרבה היום אני יודעת למדוד גוף בלי סנטימטר ואפילו להעריך משקל גוף גובה ומידת נעלים בעיניים מקווה שעזרתי

lirola

New member
שאלה-אפשר להיכנס לבצלאל לספריה

ולשיעורים בלי להיות חלק מהאוניברסיטה?

דניעל

New member
גם אני אומרת "ואו"

זה *ממש* מרשים. גם אני תפרתי בגדים לברביות בערך בגיל 5, אבל יחד עם סבתא שלי, ורק דברים מאוד פשוטים (מלבן בד שהפך לחצאית, מלבן אחר הפך לגופיה). בגיל 17, בחופש בין י"א ל- י"ב לקחתי קורס תפירה קצר והוא הכניס אותי לעניינים. אמא שלי לימדה אותי להוציא גיזרה מבורדה. אני מצטערת שאני לא תופרת יותר. אולי אפשר להאשים את המכונה שלי, שרוב הזמן אני מנסה להבין למה היא לא עובדת...

שש שבע

New member
אני פשוט נולדתי עם מחט ביד, וסרט מידה בעינים

כנראה שזה התיקון שלי בעולם הזה, לעשות שמלות כלה.למרות שנורא רציתי רפואה. כל מה שלמדתי אחר כך, זה רק שידרוגים ושיפורים,

Rita23

New member
תעזרי לי, פליזזיק!!!!!!!!!!

אמרת שאת עושה שמלות-זה טוב מאוד תעזרי לי לפחור מה יותר יפה מצידך ארוכה או קצרה? תודה בייביי *_*

happyhappy

New member
לשש ושבע-

האם מותר לשאול איך קוראים לסלון שלך? תודה

hilla ab

New member
אשת חיל מי ימצא!

..."שש וארגמן לבושה..." כל יום שישי אני נזכרת בך

שש שבע

New member
תודה, ובליל שבת עם קריאת המזמור, החלטנו על

השם. וזה אחרי שאף אחד מבני המשפחה המורחבת לא הצליח למצוא משהו שיתאים לי וירגש אותי, עד כדי שאתן לו את הפרס המובטח.

למעלה