אפשר לשמור את ה E-mail לאחר מעבר ספק ?

אפשר לשמור את ה E-mail לאחר מעבר ספק ?

היי
(מדובר על האימייל שעובד דרך ההאוטלוק)
הייתי עם אותו ספק המון שנים עד שנקלעתי למשבר אמון איתם
שאלתי אותם אם אוכל לשמור את האימייל שהם נתנו לי אם אני מתנתק מהם , והם ענו כן .
התנתקתי מהם ועברתי לספק אחר ,
עכשיו התקשרה נציגה של הספק הישן ואמרה שאם אני לא חוזר אליהם הם ינתקו לי את המייל , שהם לא חייבים לתת לי מייל , ואם אני רוצה את האימייל בכל זאת בלי לחזור אליהם הם ידרשו עליו כ 15 שקל לחודש . שאלתי אותה למה הם אמרו בהתחלה שאוכל לשמור את האימייל גם לאחר שאתנתק מהם , אז היא ענתה שהם ענו אז תשובה חלקית , שהם לא היו חייבים להשלים את המשפט שהוא בעצם 'תוכל להחזיק את האימייל רק לחצי שנה' , ושהם חברה מסחרית ושהם צריכים להרוויח כסף וניסתה כבר למכור לי חבילה חדשה ושאחזור אליהם , והייתי אולי חוזר כי היא נתנה לי מחיר ממש טוב אבל אמרתי לה שאני מעדיף לשלם עכשיו יותר רק בגלל שירות הלקוחות .
בקיצור מה אני אמור לעשות ? אני שבוי שלהם , אני 10 שנים עם אותו מייל והם יכולים לדרוש גם 100 שקל לחודש בשביל להשאיר לי אותו . מותר להם לקחת לי אותו ?

John the Savage

New member
הם אכן לא חייבים לתת לך מייל

לפני כמה שנים יצאה תקנה של משרד התקשורת שמחייבת את ספקי האינטרנט לשמור את תיבת המייל שלך לחצי שנה לאחר סיום חוזה השירות שלך. מעבר לכך הם אכן לא מחוייבים לספק לך שרות דוא"ל. זה שירות שספקיות האינטרנט מתחזקות, ואין שום חובה חוקית להמשיך לספק לך את השירות הזה כשאתה כבר לא מנוי (מעבר לחצי שנה כאמור).

באופן כללי, ידוע שלא מומלץ להשתמש בכתובת של ספק האינטרט לדואר אלקטרוני. יש כיום המון שירותים אחרים שמאפשרים לך לקבל כתובת קבועה בחינם, החל משירותים כגון ג''מייל ויאהו, שירותי הפניית דואר ואף כתובת דומיין משלך, שלא כובלים אותך לספק אינטרנט מסויים. כך שההמלצה שלי לעתיד היא להשתמש בשירות שכזה ולא לכבול את עצמך לספק אינטרנט מסויים.

דוא"ל ספק

אי אפשר לחייב את הספק לספק לך תיבת דוא"ל בחינם מעבר לחצי שנה.
הספק מוכל לספק לך תיבת דוא"ל בתמורה סבירה 15 ש"ח.
אני מתקשה לראות אותך כ"שבוי". (לדעתי זה זילוט המונח שבוי - ע"ע רון אדד, ע"ע גלעד שליט)
יחד עם זאת, שירות הלקוחות של הספק נתן לך תשובה מטעה. זה מקנה לך עילה לתלונה למשרד התקשורת.
לא הייתי מגיש תביעה קטנה, זה נראה לי שלא עובר את מבחן ה"זוטי דברים", אבל זו רק דעתי.

למעלה