אפשר לשמור מזון יבש במקרר?

BloodyRose

New member
אפשר לשמור מזון יבש במקרר?

היי,
את השק של ה3.5 ק"ג של הGO הסגול אני מחלקת לקופסאות אחסון ו/או שקיות זיפלוק, ועדיין, אחרי כמה זמן החתול מכריז שביתת רעב ומפסיק לאכול, או אוכל קצת ומקיא. הבעיה קשורה לטריות המזון, כי ברגע שפותחים שק חדש, הוא חוזר לאכול כרגיל.
קיוויתי שהקופסאות אחסון והשקיות זיפלוק ישמור על הטריות של המזון מספיק טוב, אבל כנראה שלא..
האם אפשר לשמור את האוכל היבש בקירור (ולהשאיר בארון כל פעם קופסא קטנה אחת)? זה יעזור לשמור על הטריות, או שעדיף להימנע מזה, ולהתרגל לזרוק אוכל שלדעת החתול אנין הטעם הוא לא מספיק טרי?

(בתמונת שוחד - גרמלין מעוך ואנין טעם)

Yukita

Active member
מנהל
שאלה

לי לא ברור למה בכלל להוציא את המזון היבש מהשק המקורי.
&nbsp
משקיעים המון כסף בטכנולוגיות של השקים האלה. הם עשויים מחומרים הרבה יותר אטומים והרבה יותר משמרים משקית פסגור רגילה. בgo גם יש פס סגירה (שאין בכל סוג מסחרי של שקים), ואפשר גם לסגור עוד באמצעים נוספים.
&nbsp
יש שקים פחות איכותיים, מחברות שפחות משקיעות, אך בעקרון אני לא רואה למה להוציא משק טוב לטובת שקיות פחות איכותיות.

BloodyRose

New member
בשקים הקטנים (1.7 ק"ג) זה באמת היה המצב

אבל אני כבר לא מוצאת כאלה בשום חנות.
השקים של ה3.5 מגיעים עם סגירת סקוטש שלא אוטמת בכלל. בכל אופן, גם את זה כבר ניסיתי, בגלל זה עברתי מלכתחילה לזיפלוק וקופסאות אחסון..

be_roo

New member
מקרר עלול דווקא להרוס את המזון, יש לי הצעה אחרת לפתרון

במקרר יש לחות, ויתכן בהחלט שזה מה שמפריע לו. במקרר גם יש ריחות של מזון אחר שיכולים "להתערבב" לאורך זמן.
&nbsp
ההצעה שלי, יש שקיות פלסטיק שנועדו ליצירת ואקום ע"י שואב אבק. בהנחה שיש לך שואב, קני כמה כאלה (יש בגדלים שונים) ואחסני את המזון בהן.
&nbsp
דוגמאות לשקיות: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=h-nylon&db3078027=3078305
&nbsp

BloodyRose

New member
הן טובות גם למזון?!

חשבתי שזה רק לבדים..

ועד עכשיו לא שמתי את האוכל במקרר, כך שלא זה מה שמפריע לו, רק תהיתי אם שווה לנסות, כי נמאס לי לזרוק כ"כ הרבה אוכל לפח.

be_roo

New member
למה לא? בעבר קיבלתי סט של שקיות על עקרון דומה

רק שהן היו קטנות והגיעו עם משאבה ידנית קטנה ויועדו ספציפית למזון.
אבל העקרון דומה, מזון בואקום שומר על טריות כי אין חשיפה ללחות.
&nbsp
רק לזכור לשים את המזוןבתוך שקית רגילה קודם כדי שלא ישאב בעצמו

dimitrygo

Active member
מנהל
זה מוזר. כל עוד הקופסא נסגרת טוב היא אמורה לשמור על טריות

המזון במשך זמן מסויים. אצלי אני מחלק לקופסאות די גדולות שמספיקות ל-3 חתולים לשבועה אחד. בד"כ יש לי 8 קופסאות כאלה שמספיקות לחודשיים בערך. ואני לא רואה שום הבדל בהתלהבות של החתולים כלפי המזון כשאני מגיע לקופסא האחרונה.
&nbsp
אולי לקופסאות שאת משתמשת יש ריח? או שהן לא נסגרות טוב?

BloodyRose

New member
קניתי עכשיו גם קופסאות של חברה אחרת

הזמן יגיד אם זה יעזור. בכל אופן זה מחזיק אצלי יותר מחודשיים (חתול אחד, לא זללן גדול). בערך שלושה חודשים אחרי הפתיחה של השקית אני כבר נאלצת לזרוק את מה שנשאר...

למעלה