אפשר לשמור סימילאק מוכן במקרר?

sigalgalit

New member
אפשר לשמור סימילאק מוכן במקרר?

לפעמים אני מכינה לפשושית שלי 180 ML והיא לא אוכלת את הכל - עכשיו לדוגמא היא השאירה לי 80 ML - וכל פעם מחדש אני זורקת. יש אפשרות לשמור במקרר ולחמם? ואם כן אז לכמה שעות זה מספיק?

למה מה2

New member
לא! אסור! אומנם סימילאק עדיין לא

החליפה את האריזות שלה ולכן אין שם את ההוראות האחרונות של משרד הבירות אך על פי נוהלי משרד הבריאות : יש להשתמש בתמ"ל עד שעה לאחר ההכנה ואת השאר לזרוק, אין לשמור.

anny12

New member
טעות, מותר לשמור במקרר

את השאריות צריך לזרוק עד שעה לאחר האכילה

גוגי 33

New member
אסור!!!

ועדיף שלא,תוך 10 דק' החיידקים מתחילים להתרבות,בשביל כמה כפיות של סימילאק לא שווה לסכן את הילד,סימילאק הוא תחליף לחלב ולא חלב אם ולכן לא מתנהג אותו הדבר.

רעיגאני

New member
אבל אם האכלה לוקחת לתינוקת

כמעט שלושת רבעי שעה, אני מסכנת אותה? החיידיקים מתרבים?

מיכי2

New member
../images/Emo45.gif תחליף חלב שנשמר במקרר עד 8

שעות זה בסדר ומותר לתת לתינוק וזה גם ההנחיה של משרד הבריאות, חלב שנשאר בחוץ ולא במקרר אכן ממליצים לזרוק אחרי שעה. מותר גם מותר לשמור 8 שעות במקרר.

את ממש לא מסכנת אותה

מותר להשאיר את התמ"ל בטמפרטורת החדר שעה. אחרי שעה יש סכנה שהחיידקים יתרבו.

לפי התשובות לא הבנתי האם מותר או לא

סימילאק שהוכן, הילד השאיר כמות מכובדת, האם רבע שעה לאחר הכנתו, כאשר הילד כבר טעם מהבקבוק, מותר לשמור במקרר לארוחה הבאה, או לא? תודה.

חמודבה

New member
אני שאלתי את הרופאה

לפני חודש לגבי זה והיא אמרה שמותר לשמור במקרר ולחמם פעם אחת

פיגלג

New member
אם אכלו מזה -אסור

אם הכנת נגיד 200 והעברת מיד 100 לבקבוק אחר והכנסת למקרר אז מותר עד 8 שעות

אילתית 2

New member
אם אכלו ונשאר שאריות אסור לשמור!!!

אם הכנת מראש יותר אז כן אבל שאריות שאכלה (כששותים מהבקבוק נכנס גם אויר ורוק וכו...אסור לשמור שאריות)

שבלול 555

New member
../images/Emo41.gifאיחסון תמ"ל מוכן../images/Emo41.gif

יצאה עכשיו המלצה חדשה של משרד הבריאות לא לשמור בקירור תמ"ל, באריזות החדשות של המטרנה רשום במפורש :"חשוב: יש להגיש לתינוק את המטרנה מייד עם הכנתה. אין להכין מטרנה מראש ואין לשמור אותה בקירור או בכל דרך אחרת." אני מניחה שזה תקף גם לגבי הסימילאק. פעם ההמלצה היתה : שמותר לשמור תמ"ל עד 24 שעות בקירור, ואח"כ השתנה לשמונה שעות, והמלצה העדכנית היא לא לשמור. כשאני רושמת תמ"ל אני מתכוונת למטרנה - לא היה לי ניסיון עם תמ"ל אחר.

anny12

New member
אז לגבי סימילאק, על הקופסא רשום :

אם אתם מכינים יותר ממנה אחת יש לאכסן את הכמות הנוספת במקרר ולהשתמש בה תוך 48 שעות...

בנענע2

New member
נצל"ש מבצעים על סימילאק??

נאושור... יש למשהי מידע על מבצעים?

למעלה