אפשר לשפר את הדיבור אם רק תרצו!!!<<

• פותח הנושא arys
  • פורסם בתאריך

arys

New member
אפשר לשפר את הדיבור אם רק תרצו!!!<<

שלום אני ארי: אני שמח להיות כאן ,עדיין לא מכיר כל האנשים אבל יכול לספר עלי שאני בן 30 ושאני מגמגם מגיל 13. הגמגום אצלי אולי קצת שונה כי אני נתקע ברגע שמרגיש לחץ ולא מוציא שום דבר החוצה. היו לי סיוטים גם בטלפונים בקושי רציתי לדבר,שיניתי כל מילה אפשרית,אני זוכר ילדות קשה הייתה לי. לא היו לי אנשים שיעזרו לי ולא טיפולים כי הייתי גר אי שם בכפר קטן בארגנטינה. כשהגעתי לישראל שמחתי לשמוע שיש קורס בהדסה לשיפור הגימגום לכן הלכתי לשם,כיום זה הכל שונה לחלוטין,אותו קורס שעזר לי נורא נראה לי שלא קיים. מדובר בקורס לתירגולי שרירי הדיבור,אבל זה לא פשוט כמו שזה נשמע,הטיפולים האלה שינו את החיים שלי זה ממש עזר!כיום אם אני מתרגל הגימגום נעלם ב 99 אחוז,אבל אם מפסיקים את התירגולים אז הגימגום חוזר . אני יודע שיש אנשים שמאמינים ו לא,לי זה עזר מאד,אולי מפני שהגימגום מפריע לי בחיים ואני סובל ממנו<אני לא אוהב אותו זה האמת ו לא מעניין אותי על מחקרים שונים שמדברים עליהם .החיים זה כאן ועכשיו למי שרוצה לשפר או למי שלא מפריע,אני החלטתי לשפר ולעבוד על זה,יש לי את הכלים ואני יודע איך זה עוזר אני מוכן לעזור למי שהוא רוצה ללכת לאותו כיוון או לנסות לפחות.אני יודע שפסיכולוגיה משפיע על הגימגום אבל אם כוח אפשר לנצח.שיהיה לכם חג שמח אשמח לקבל שאלות או הערות ארי

elanc10

New member
שלום ארי, לכולנו הגימגום מפריע ואצל

רוב רובנו,הסימפטומים זהים. היפה בפורום הוא שאתה למד כי אינך לבד,כי הסיוטים האפלים ביותר שלך שהתביישת אף לחשוב עליהם והידחקת אותם,הם נחלת כל המגמגמים. כולנו ,רובנו,עוברים שלבים של החלפת מילים, תקופות טובות,תקופות רעות. בתקופות הטובות שהן בד"כ מלוות בהרגשה אישית טובה,בטחון עצמי,ותקופות גרועות. השאלה,האם תירגול שרירי הדיבור עזר בגלל שיפור "מכאני" או שהעיסוק בגימגום הוריד את החרדות? ואולי ההרגשה כי זה עוזר יצרה ביופידבק? אשמח אפ תוכל לתאר את אופן הטיפול?

arys

New member
שתף דיבור זה לא קסם<<<

ברור שאם השתף בא בבטחון עצמי,אם התרגילים האלה לא רק לומדים לתרגל את השרירי קול אלא גם נשימות מלאות דיבור איטי וגם במצבים אחרים.המטרה של התרגילים האלה זה לשנות את הדיבור האישי שלךלדיבור שונה, אני יודע שקשה אבל אם אתה לא מצליח לפחות נשאר לך את ה דיבור הטוב. אם הזמן אתה צובר שתף אם אתה יודע לתרגל טוב אתה יכול להגיע ל 96 97 אחוז שתף דיבור וכל המצבים.נשמע דמיוני? לא זה באמת נכון. אני לא מוכר שום דבר לא מתעסק בפרסומות רק מספר מה שעברתי ו רוצה לעזור גם לכם.

סאמיה

New member
reply

שלום אני רוצה לשפר גמגום. אני ארצה להתכתב ב [email protected] can I do the mouth muscles exercise at home without going to Hadasa. is there any tricks you can tell. I hope you tell me because I had it with my speech problem

dw

Well-known member
מנהל
הדסה זה כמו השיטה הקודמת של ברברה

ומדובר ב-3 שבועות של טיפול אינטנסיבי. לא ככ ניתן לעשות זאת לבד בבית. בכל אופן, את מוזמנת להגיע לכל הפחות לערב אמבי ב 29.5 (לפי אתר אמבי), אז ברברה מרצה. אמנם השיטה שלה כיום שונה אך היא תוכל לספר לך בפרוטרוט על נסיונה עם השיטה הקודמת. כמו כן בערבים הללו אפשר לפגוש אנשים שעברו כל מיני שיטות. דורי צליוק הציע למשל שנארגן קבוצה עם שיטת טיפול חדשה, לנסיון.

arys

New member
מה אתה אומר?

לא ממש הבנתי מה שכתבת סמאדיה<<<<

mr23

New member
שלום לך ארי

אני בן 23 גם אני עברתי קורב כזה בגיל 13 אין יום שאני לא חושב על אך לשפר את הגימגום שלי כשאני ניזכר במה שלימדו אותי שם ומיסם את זה בשטח אני מדבר ממש טוב הבעיה מתחילה בזה שלא כל הזמן אני זוכר ליסם את מה שלמדת ואז אתה ניתקה אך אני יכול ליזכור את מה שלימדו אותי בקורס בצורה שכל פעת שאני יתחיל לדבר אני יזכור את זה בתודה מראש mr23

למעלה