אפשר לשתף אתכם במשהו?

yaeli4

New member
אפשר לשתף אתכם במשהו?

זה קצת אוף-טופיק, אבל אני חייבת לכתוב. אין לי כל כך עם מי לדבר. רק יונה לבנה שמעה את סיפוריי ולדעתי גם לא את כולם. משום מה, כל חברותיי עסוקות בבעיות שלהן בזמן האחרון. אני מרגישה כמו עובדת סוציאלית קצת אבל אני לא מתלוננת. אני מאוד אוהבת לעזור רק שיש לי שלושה עניינים שמשום מה כולם גם שייכים לבריאות, ופתאום אין לי את מי לשתף כי אני על תקן הכותל בדרך כלל וכשלמישהו יש בעיה כל כך גדולה, כמו חברות שלי, אני לא יכולה להחזיר ולהעיק בבעיה משלי. לאחרונה אני ישנה זוועה. מוצפת חלומות שבהם אני רבה עם כל העולם. אני קמה בבוקר כמו אחרי מסע כומתה בצנחנים. אחרי שרבתי כל הלילה עם ההורים שלי ועם הילדים שלי ועם אנשים שאין להם פנים ודמות בחלום. אבא שלי עובר בדיקות מאוד מקיפות כבר כשבועיים. הוא מרגיש רע כבר חודש. יש לו חום נמוך כל הזמן ושקיעת דם גבוהה. עדיין לא מצאו מהיכן זה אבל השבוע הוא ישלים את הבדיקות ואז נראה מה הסיפור. הסיכויים רבים שזה בא מאזור המעי. אני בחרדה נוראה, שלא לדבר על זה שאמא שלי בהתמוטטות ומציפה אותי בטלפונים בוכיים כל היום. גם אחותי ושני אחיי בתמונה, אבל אני יותר מעורבת מכולם. במקביל, אני צריכה לעבור בתוך חודש את הניתוח ברחם. אני פוחדת מזה פחד מוות. ביום ג' יש לי פגישה בבית חולים עם שני הרופאים שיבצעו את זה, ואני צריכה לקבל זריקה הורמונלית וגם זה מלחיץ אותי. החדשה השלישית היא שקטנצ'יק צריך לעבור ניתוח קשה ברגל באזור חנוכה, פורים. אנחנו צריכים לקבל תאריך מדויק מהפרופסור השבוע. השיקום יהיה ארוך. הוא יהיה שישה שבועות בכיסא גלגלים אחרי הניתוח, ואחר כך חודש בגבס עם קביים. כל זה חייב להעשות השנה, כי בשנה שלאחר מכן הוא יילך לכיתה א'. אין לי מושג אם נוכל בכלל לקחת אותו לגן בתקופה הזו, למרות שאני שואפת שכן, לפחות לכמה שעות. מיותר לציין שאני אוריד את מינון העבודה שלי בחודשיים וחצי שלאחר הניתוח, ואטפל בו צמוד. הכול יושב לי כמו אבן בחזה. אין לי מושג מה מצפה לנו עם אבא שלי. אני בחרדה נוראה שזה הולך להיות תחילתו של סיפור מחורבן. ואני חייבת להבריא מהר עם העניין ההוא ברחם, כי כולם צריכים אותי ואני לא יכולה להרשות לעצמי להתפנק עם זה בכלל. זהו. סליחה ששפכתי ואין לזה שום קשר למשפחות מורכבות, אני יודעת, אבל הייתי חייבת לכתוב את זה באיזה מקום. תודה שקראתם עד כאן, שבת שלווה לכולם,

*יערית

New member
יעלי...

קודם לחבק אותך חזק חזק חזק ולומר לך הירגעי ילדה...דבר דבר תכילי....הכל בבת אחת ישגע אותך ויכאב יותר... חיבוק ענק חזק ככה כמו שהילדים שלי אוהבים..מועך כזה... את לא לבד...ואין לך מה להרגיש כך... כל העבודות הבריאותיות שכתבת הן ביכולתינו לשנות והלוואי שרק בשורות טובות והכל יעבור בשלום איתך עם הבן ועם אביך....ולא נשכח שיש את אורצ'וק שם שגם היא מעבירה אתכם תקופה לא קלה. החלומות שלך מגיעים מהעומס הנפשי שעובר עליך... ילדה חכי יש לי חיבוק מרגיע עבורך...הקלישאה הזו עובדת כשחושבים כך..."יהייה בסדר" והשיר שאני כ"כ מתחברת אליו... when ever you need a freind just call me i be there. האנגלית של קלוקלת...אבל מקווה שהבנת את המסר
שבת עם הרבה נחת רוח ובריאות יעלי

היי הנה אני שוב כאן איתך

מוסיפה חיבוקים ואומרת... יעלי ,את לא יכולה לקחת את כל העולם על כתפך ובודאי לא עם כל צרותיו. תעשי קצת סדר ודרגי את רמת החשיבות. חברות, שכנים ,ונזקקי העולם שימתינו בסבלנות לתקופה יותר מאוזנת. קודם את, כדי שנוכל ליפול עליך שוב כשתהיי חזקה ובריאה,קטנצוק יקבל מכולם עזרה ותמיכה וזה עוד טיפה רחוק,ואבא שאני מאחלת לו במידי בשורות טובות יקבל תמיכה מאישתו ומשאר ילדיו ואת תהיי רק חלק מכולם ולא כולם ביחד. חלקי את הדאגה והטיפול עם כולם ואולי יהיה טיפה יותר קל. כשאת שומעת את הצרות של אחרים נסי לרכז אותם באיזור הראש ולא להזדהות ולהכניסם ישירות ללב,שימי מחסום באזור הגרון ואל תתני להם לחדור פנימה. הרבה בריאות

בונוסית

New member
יעלוש

המון לכולנו יש תקופות כאלה בחיים של עומס ולחץ. אין ספק שבעיות בריאות מדיאגות נורא, והנה אכשו את סובלת וגם יקיריך.אין ספק שזו||מעמסה נפשית כבדה. מקווה שראש השנה יביא איתו שנה יותר טובה ושפע בריאות

יעלי , אני למפה!!../images/Emo62.gif

אז דברי ללמפה!!! אין לי צרות עכשיו והחיים זורמים לי סבבה. אז אני אוכל להקשיב ולתמוך ולייעץ ואני מבטיחה לא לספר לך צרות בכלל!! אספר אותן רק ליונה לבנה.
חוץ מזה כולן נתנו לך עצות טובות לגבי דירוג הבעיות. אבל אני יודעת שזה נורא קשה כי הכל חשוב ואי אפשר לשים כאבים על HOLD , הלוואי שהיה אפשר... נסי להפיק מהרע את הטוב. ונסי להחזיק את הראש מעל המים . אל תחזיקי כלום בבטן ושפכי את הח** החוצה. תכתבי. תכתבי. תכתבי!! ביומן, בבלוג, בפורום, למגירה... תכתבי ובסוף, כשהכל יהיה בסדר, תוציאי ספר... אני אערוך לך אותו... שבת שלום

עלמה 3

New member
יעלי, אולי תורידי קצת במינון |חיבוק

מה זה כולם צריכים אותי ????????? ואת מה ? לא צריכה את עצמך, בשבילך ? שאלה ? - האוזניים שלך נקיות ? -
תשמעי
ראשית תתמקדי בך ורק בך כרגע, בלי לחץ (תורדי רגל מהגז - לרגע) לפחד זה בסדר, זה אומר שאת רגישה - תסתכלי לפחד בעיניים ותלכי איתו עם הפחד יד ביד. הפחד תמיד מלווה אותנו בחיים, רק תלוי כמה כוח נותנים לו והאם נותנים לו להשתלט לנו על החיים. ואבא שלך, שיהיה בריא , יש עוד אנשים ובני בית שיכולים לטפל ולתמוך אני מאמינה שהם יעשו את העבודה נאמנה בדיוק כמוך. אני חושבת שכדאי שבתקופה הזאת שלך, תבקשי מאחייך להיות יותר מעורבים בכדי להיות פנויה עבורך ועבור הקטנצ'יק שלכם. יעלי, חזקי ואמצי הרבה פעמים הדברים נוחתים עלנו בצרורות וחששים לאבד שליטה, אך מנקודת מבטי, תתפני לעצמך קצת תורדי מהעומס, תוספי - נשימות עמוקות - רוגע ושלווה. ומקווה שהשנה החדשה תביא עמה הרבה בריאות ואהבה.
עלמה

yaeli4

New member
עלמה, אושר, בונוסית, יונה, יערית

תודה גדולה. אני אשתדל ליישם את העצות, אבל דבר אחד, אין סיכוי שאני אבקש מהאחים שלי ומאחרים להתמסר לטיפול באבא שלי אם הוא יזדקק לי. אין סיכוי. אבא שלי, אם הוא לא היה אבא שלי הייתי מתחתנת איתו...
אני ילדה עם תסביך אדיפוס (אלקטרה) טיפוסי. הוא האיש הכי דומיננטי בחיי, בלי קשר לבעלים וכאלה... ובחיים אני לא אתנער מטיפול באיש הזה שעזר לי כל חייו ואהב ואוהב אותי אהבת נפש. אני מקווה שהכול יזרום לאט לאט. נטפל כל פעם בבעיה אחרת עד שהכול ייפתר. בינתיים, רק החרדה והמחשבות מעייפות אותי. שתהיה לכולנו באמת שנה טובה וטוב שאתם כאן כאוזן קשבת. תודה מיוחדת לאושר שבאה לבקר פה לפעמים למרות שהיא לא משפחה מורכבת בהגדרה.

*יערית

New member
יעלי../images/Emo24.gif

גם אני חושבת שאם אביך זקוק לך תהיי שם כמיטב יכולתך, אבל ליתר הדברים צעד צעד,דבר דבר, תשקיטי את הנפש שלך....החלומות יעלמו כשהשקט הנפשי יתאזן... את בתפילותיי
שבת מקסימה אישה/ילדה

blonda3

New member
יעלי../images/Emo20.gif

לגבי הרגל יש את שולי מפורום גרושים גרושות שהיא אחות ובמקרה גם הבן שלה עבר לא מזמן ניתוח ברגל תפני אליה היא אולי תוכל להרגיע אותך. אשלח לך במסר את שמה הוירטואלי. לגבייך-אין ברירה, אם בדקת ואת בטוחה שזה הטיפול הנכון שאת צריכה לקבל (האם שאלת יותר מרופא אחד?)אז אין ברירה אלא להתגבר על הפחד. לפעמים אפשר לקחת כדור שמוריד חרדות את יכולה להתייעץ או עם רופא משפחה או עם פסיכיאטר-היום זה מקובל מאד במיוחד במצבי לחץ כפי שאת נמצאת בהם עכשיו. לגבי אביך ואמך-שוב-זה עניין שאין לך שליטה עליו, צריך לחכות ולראות. אמא שלך במצוקה אז אולי גם היא צריכה עכשיו עזרה מקצועית וכו'. יש בתפוז גם פורומים של תמיכה גם בנושאים שהעלית וכו'. מקווה שיהיו לך כוחות...

../images/Emo24.gifקשה לך

את מלאה בדאגות בריאות קודם כל לעצמך ואחכ לסובבים חשובים מאהובייך. לא פלא שיש לך חלומות זועה.את מאד מוטרדת. יש תקופות כאלו קשות בחיים ויתרונם שהם גם עוברות כמו סופת טורנדו. אני מאמינה שכגודל הנסיון שאת עוברת כך גודל כוחותייך. שמרי על בריאותך כדי שתוכלי לתת ליקירייך.

וואו זה מדהים עד כמה שאת לא אנוכית

כל הכבוד לך! תשמרי על עצמך ותשתדלי לשמור על קור רוח למרות שזו תקופה קשה... אני מקווה שהכל יעבור בשלום ואני מחזיקה כאן 20 אצבעות עבורך.

משא כבד על כתפיים ../images/Emo141.gif

יעלי שלומות , וסליחה שלא התפנתי עד רגע זה להתיחס להודעתך , מצוקתך. ובכן , החלימה הנה ביטוי למצוקה ואת אשר "אינך" מרשה לעצמך בשעות היום יש לך את הלגטימציה לעשות בחלום . את מבקשת לצעוק ולכעוס על כל העולם על מכאובייך ,על סבלו של אביך וחרדותייך , על הניתוח שבנך הקטן עתיד לעבור . והכל על כתפייך והנטל כמעט כולו שלך ואת רוצה לקרוא תיגר על הכל ... אבל לא תעשי זאת כי את טובה , מסורה , אחראית, אוהבת , את אחרת , סובלת והביטוי לכל האמור לעייל ב ח ל ו מ ו ת. יעלי , היום עפ"י חוק זכויות החולה , בטרם כל התערבות רפואית , החולה או האפוטרופוס חייב בקכלת מידע מלא אודות הטיפול אשר עתיד לעבור . "נצלי" זאת , שאלי את כל אשר על ליבך ,חששותיך , חרדותייך. כמעט בכל מחלקה יש עובדת סוציאלית השייכת לשרות הסוציאלי בביה"ח נסי לקבל ממנה הכוונה או עצה. למיטב ידיעתי וזכרוני , בחלק מביה"ח / יחידות אשפוז לילדים לקראת הניתוח של הילד יש תהליך הכנה פסיכולוגי להפחתת לחצים וחרדות. אני מקווה שמאכלת הקיצוצים לא פגעה / תפגע בשרותים אלו. ולבסוף יעלי , אני מצטרף לכולם בחיבוק עז של תמיכה ותקווה להחלמה מהירה ושלמה שלך , של אבא ושל בנך בוקר טוב יוסי

yaeli4

New member
ושוב תודה, יוסי, פרי../images/Emo141.gif

כל מה שכתבתם מחמם את הלב. אני אקח את הכול לתשומת ליבי. ואתמודד עם כל דבר בפני עצמו. אין ברירה אחרת. אם אלחיץ את עצמי, זה רק יקשה עליי יותר. אני צריכה להתמודד עם כל יום לגופו. המון תודה, המון,

rolan

New member
יעלינקה יקרה שלי

גם אני חושבת כמו האחרים, המשא הכבד שיש על כתפייך, הוא אדיר, לא הגיוני. נכון שאין כאן שאלה של "לוקחת", אני מכירה את זה, מעצמי. זה לא שאנחנו הולכים לסופר ובוחרים מהמדף - איזה עניין בריאותי זה או אחר וצרות כבדות משקל. זה בא אלינו, ללא הזמנה. אני גם יודעת שכנגד כל מה שכתבת כאן, אין איזו נוסחת פלאים שתעלים אותם מחר בבוקר, וכך ייפתרו מצוקותייך. מה שאני כן חושבת שחשוב שתעשי, את שהכתיבה עבודתך, כתבי. תני דרור למחשבותייך, שפכי את כאבייך והתלבטויותייך על הנייר, הוא סובל הכל. עוד דבר שלדעתי כדאי שתעשי בתקופה שכזו - טרפיה כלשהי, זה יכול להתחיל במסאז'ים למיניהם, דרך טרפיה יותר עמוקה, משהו שישחרר את הגוף והנפש. חוץ מזה, אנחנו כאן ובשיחות אישיות כדי לתמוך בך! וטוב שכתבת כי הפורום שלנו אמנם עוסק בנושאי המשפחות המורכבות, אך יחד עם זאת אנחנו משפחה קטנה שתומכת בחבריה. ג ם אני שיתפתי את חברי הפורום בנושא שאין קשר בינו לבין "משפחה מורכבת", אך הוא קשור בחיי וחשבתי שיש מקום לשתף, אי אפשר להתעלם ממה שקורה לנו בחיים ולהמשיך כאילו כל מה שקורה לנו הוא אך ורק הנושאים המשותפים לפורום. ומי כמוך יודעת איזו תמיכה נפלאה קיבלתי - לעיתים תשומת הלב מהסביבה, היא חלק חשוב ומכריע בריכוך הכאב.
שלך, אוהבת

למעלה