אפשר לשתף?

Rotmii

New member
אפשר לשתף?

אני מתנצלת מראש אם זה מבולגן ולא מובן, אני די בסערת רגשות...
עוברת עלי לאחרונה תקופה ממש לא קלה מכל היבט שהוא,
ועצוב שפשוט אין את מי לשתף...לא מרגיש בנוח בכלל, ואין את מי חוץ מחברה שנמצאת הרחק איי שם.

אוטוטו מתחילה לה שנה ב' בלימודים, ואני מרגישה שזהו תמו כל כוחותיי, בייחוד שהשבוע יהיה מבחן סוף סמסטר בקורס שאמור להיות קל, אך אני לא מסתדרת איתו.
ישנם בעיות עם חברים, לאחרונה ניתקתי קשר עם שלושה חברים. 2 מהם היו חברים טובים מאוד שמכירים אותי זמן רב... זה לא קל. נפגעתי מהם מאוד, בצורה בלתי רגילה
אני אדם מאוד רגיש מטבעי, אבל הדבר שהכי יכול למוטט אותי זה בן אדם שלא יודע להעריך...

חברה אחת ביקשה ממני טובה, נסעה לטיול ושאלה אם אוכל להעביר לה דיסקים על USB - אמרה שחלקם מקוריים... אמרתי לה שמקוריים לוקח קצת זמן, אבל בכייף.
העניין שכאשר היא מבקשת משהו, היא עושה זאת בצורה "אלגנטית" מה שנקרא, כלומר תגיד: "אם זה לא מסובך..אם לא קשה לך...רק אם את יכולה..תודה אין עלייך'' וכו'.
אבל ברגע האמת - כלום.
אממה, אמרה שמדובר בכ 4 דיסקים מקוריים ועוד כמה MP3 צרובים שאני הבאתי לה, אמרתי לה שבכייף.
בפועל? היו 40 דיסקים ואף יותר...
לא יכולתי לאכזב אותה, ביצעתי זאת תוך פחות מיום על אף שהיה לי לחץ אטומי בעבודה ובלימודים,
וכן, אולי אני יצאתי הסתומה שמראש הסכמתי, על אף שאני בדעה שאם עושים משהו - אז מכל הלב, אחרת אין שום טעם.

הבאתי לה במיוחד לבית...והיא כ"כ מיהרה שאפילו לא הכניסה אותי וישר יצאה אמרה בריצה "תודה מתה עליך" .
נשבר לי הלב, כי דבר דומה קרה לי גם ממנה וגם מעוד ידיד שהיה חשוב לי כמו אח, שמאז שיש לי רכב רק תפס "טרמפ" על זה, עד שאמרתי לו שלא עוד.
בתקופה האחרונה היא הייתה יוצרת קשר רק כאשר הייתה צריכה עזרה עם המחשב, אייפון או מוזיקה. לא משהו מעבר.
לפני כן , זה לא היה ככה.
זה מרגיש לי פשוט ניצול מכל מובן אפשרי, ואף לא שום הערכה...
כשניסיתי לדבר איתה על זה, קיבלתי תגובה גועלית וארסית בצורה לא נורמלית, שאעדיף לא לפרט ולרשום אותה כאן...
באותו הרגע הייתי בהלם, היא ניסתה ליצור קשר פעם או פעמיים ותו לא. עבר מאז כחודש.

ישנן בעיות עם האקס הטרי...
אף פעם לא הרגשתי שהוא קיבל אותי כפי שאני, הוא אדם סגור מאוד ונפתח לאט לאט, אף פעם לא היה רגיש כלפיי, והיה נראה שרואה רק את הרצונות שלו.
מרוב שהוא נפגע הוא לא מוציא מעצמו והתגובות שלו קרות, גם בנושאים רגישים. היו בעיות בתקשורת לא פעם בגלל העניין... עד שבסופו של דבר היה פיצוץ , התווכחנו הייתה סיטואציה לא נעימה ונגמר.. קשה לי עם זה מאוד, הוא כתב לי מכתב מהלב, מרגש מאוד,
אבל הוא רק חזק בכתב ובדיבורים... כי בפועל דבר לא השתנה.

אני יודעת שאני צריכה למצוא חברה חדשים... מרגיש לי \שאני לא בסדר, לא משנה מה אעשה
גם אם זה מתוך כוונה טובה. חברה טובה מאוד שלי נמצאת בחו''ל וחוזרת רק בעוד יותר מחצי שנה (טסה לקצת יותר משנה)
כל השאר, זה יציאות נטו ושום דבר מעבר לזה, וזה דבר שחסר לי.

Optimistic Girl

New member
ברוכה הבאה לפורום

אז ככה
40 דיסקים אני חושבת שזה שיא ההגזמה...
היתה צריכה לשלם לך על זה... כאילו מה את חברצ תקליטורים?!

מההודעה הזאתי שלך
הבנתי שאת יותר מידי נחמדה
מנסה לרצות אחרים?

ולא הבנתי מה את רצית מזאתי שאת צרבת לה תדיסקים?
אם היא הלכה מהר כי היתה עסוקה... אז מה זה סוף העולם?
לא ממש הבנתי מה רצית ממנה...

דבר שני
אם יש לך בעיה עם חבר
אז או שמגשרים על זה בדיבור
או שנפרדים.

תסלחי לי אבל חברים באים והולכים
חפרתי על זה פה המון...
יבואו אחרים
אבל אם את לא תדעי להיות אסרטיבית..להציב חהם גבולות
ולדעת להגיד לא.
אז גם החברים החדשים ישבו על על הראש/על הווריד
פה מתאים המשפט:נתתי אצבע והם רצו את כל היד.

מוכר וידוע
את לא לבד בזה

דבר אחרון
תגידי
האם את אוהבת את הלימודים שלך?
האם ההורים שלך מממנים לך אותם?

תגידי האם החבר שלך יפרנס אותך כל החיים?
האם החברות ה"נחמדות" שלך יפרנסו אותך?
תנסי אותם.. תשאלי האם יוכלו להלוות לך כסף...
נראה מה הם יגידו...

אם את לא תסיימים את התואר שלך, עדיף בציונים טובים.
את תהרסי לעצמך את החיים.
ולא.. החברים שלך לא יהיו שם כש זה יקרה.
וגם אם יהיו הם רק יוכלו לנחם אותך במילים.
אבל מילים כמו חול אין מה לאכול.

את לומדת כדי להתפרנס!!!
החברים שלך יתקדמו בחיים
וינצלו אנשים אחרים עם ה40 דיסקים שלהם
ואת זאתי שתחשארי מאחור
אם לא תקחי את עצמך בידיים ומייד.
שנה ב זה לקראת הסוף!!
ככה שתפסיקי להתעסק בשטיויות של "חברים" האלו
כי תאמיני לי אחרי כמה שנים את עוד תצחקי על כך שזה העסיק אותך.

לך יש לימודים
קריערה אמורה להיות במקום ראשון
ותמיד במקום ראשון.
כי אם את לא תפרנסי את עצמך אף אחד לא יעשה זאת.
נו אלא אם כן את מתכננת לגור כל החיים אצל ההורים.

בהצלחה בלימודים

Kagg6

New member
כמובן שאפשר

תיראי,

לגבי החברה שלך עם הדיסקים, טוב, זאת לא חברה, זאת מישהי שמצנלת אותך לאינטרסים שלה.
מה לעשות? ניתוק קשר מוחלט.

הידיד שתפס טרמפ עליך, אין בעיה, שיתפוס, ישתתף בהוצאות הדלק, טיפול של האוטו, ניקוי וכו', אחרי הכל הוא משתמש הרבה ברכב שלך, שיתרום. אם הוא יביא לך תגובה ארסית, ניתוק קשר. את לא צריכה אנשים כאלה כחברים...

אקס טרי? מה? לא הבנתי, הוא X? יפה, שימי עליו X ותמשיכי הלאה, מיכאן בא המושג X... שמים X......................

תפסיקי להיות נחמדה יותר מידי, תעמדי על שלך, אם תאבדי בגלל זה חברות וידידים אז כניראה שהם באיכות ירודה אם הם ככה מתנהגים, וטוב שכך. עם חברים כאלה מי צריך חברים...?

את תכירי חברים חדשים, חוויות חדשות, אנשים איכותיים.
כל מה שאת עוברת זאת צבירת ניסיון אחרי הכל.

תזכרי: הקושי בחיים שלנו זה הדרך של הטבע לחשל. בהצלחה!

citc

New member
אני לחלוטין מבין אותך

גם אני לא יכול לסבול את זה שבנאדם לא יודע או מסוגל או נכון להעריך דבר/ים שאני עושה עבורו...

אבל באמת עושה רושם, שבגלל שאת בנאדם כללל-כך נחמד, שאנשים "רוכבים" על זה ומנצלים זאת לטובתם האישית.

איני מציע חלילה שתחדלי מלהיות נחמדה, חביבה ומעניקה. אלו תכונות מדהימות, שאני בטוח שכל אדם היה רוצה לצידו חברה שכמותך שניחנה בהן. אבל דעי לשים גבולות, לא לתת לאף אחד לגרום לך לדברים שתיארת פה ממש....

את תראי שלאט לאט תכירי אנשים חדשים שהולמים את האופי שלך, ויתרקמו גם יתרקמו חברויות מדהמות. רק סבלנות :)

EdisonGirl

New member
את מוזמנת להישאר כאן

את נכס, את יודעת. אנשים נחמדים כמוך כבר קשה למצוא, ומגיע לך שיהיו לך חברים שיודעים להעריך את זה באמת ולא רק לעשות הצגות.

עם זאת, חשוב שתבדקי שאת באמת יכולה לעשות את מה שמבקשים ממך- אף פעם אל תעשי שום דבר על חשבון הזמן שלך והמטלות שלך! עברתי את מה שעברת, התאכזבתי כמוך. פשוט נצלי את האכזבה הזו כדי ללמוד להבא. כשאת מקריבה מעצמך לטובת אחרים, אז האכזבה היא הכי גדולה, אז פשוט תמשיכי לעשות טובות- רק לא על חשבונך, ונסי למשש את הדופק ולהבין עם מי יש לך עסק. יש חברים ששווה להשקיע בהם 150% ואת תרגישי עם זה אפילו יותר טוב מהם, ויש כאלה שאת צריכה להגביל את טוב הלב שלך כמה שיותר כדי לא להיפגע.

Purple Mushroom

New member
מזדהה,

תחילת הפוסט בפורום, מזכיר לי את תחילת הפוסט האחרון בבלוג שלי. (שיתפתי את הבעיות שלי לפני כחודשיים בפורום).
גם עלי עוברת תקופה לא פשוטה.
בקשר לבעיות, תנסי להתמודד, מצטרף להודעות שמעלי, במיוחד למנהלת, את נכס,
חברים חדשים? אולי במסגרות חדשות, אולי כאן. יש כאן המון חדשות, עם בעיות של החיים, בתחילת החיים הבוגרים, אולי תוכלי להתחבר אליהן\אליהם.
יש לנו גם קבוצת תמיכה בפייסבוק, פרטים אצל המנהלת. שם כנראה יותר אישי, ויותר נוח, ויותר קל, לכתוב הודעות, גם יותר קצרות.
בהצלחה,
א.א.
=]

בהחלט יכולה להבין את הרגשתך

ואף להזדהות איתה, למרות שהיום אני פחות נחמדה. בעבר הייתי נחמדה יותר כלפי אנשים, בעיקר לחברות. עד שבשלב מסוים, בעיקר כשהתחלתי להרגיש כשאני נכנסת לדכאון, הבנתי שאין לי מישהו להשען עליו ולדבר איתו ושיתמוך בי אז איזו מן חברות זו בין אנשים?
אני כל הזמן מתרחקת או מתרחקים ממני וחברים זה משהו מתחלף אצלי.
אני לא מרוצה מהמצב אבל לפעמים אני מרגישה שרק ככה זה צריך להתנהל כי אני מעדיפה שאנשים שהם לא חברים אמיתיים יהיו מחוץ לחיי.
הבעיה שאני מתקשה למצוא את אלו שכן אפשר לסמוך עליהם באמת.
נכון שאפשר להכיר חברים חדשים כביכול בכל מקום אבל לי זה לא עובד. למשל מהלימודים, לא באמת צברתי חברויות. היחידה שאני מאוהבת בה שהכרתי בלימודים, בכלל פרשה מהלימודים אחרי סמסטר אחד ואיתה אני אמנם בקשר אבל לא רציף (ומאוהבת בה).
בכלל, חברות נמדדת עם הזמן, ברגעים שונים בחיים, לא כל מי שמקבל טייטל של "חבר" הוא באמת כזה... לצערי.
אני לא אומרת לך שמעכשיו תרימי ידיים ותאמיני שאין חברי אמת או שלהיפך, תחפשי כאלה בכוח, אלא פשוט תזרמי עם החיים ותהיי פתוחה למגוון האפשרויות.

ובלי קשר, השארי עמנו!

למעלה