אפשר לתת אקווה אדקס אחת לכמה ימים

אפשר לתת אקווה אדקס אחת לכמה ימים

במינון שבועי, או שצריך לתת כל יום?

יש הבדל בין הסוגים השונים?

הבן שלי, אוהב את הנוזלי (הכתום הזרחני, המסריח
) אבל הוא בן שבע. אמרו לנו לתת לו את זה שהוא כמו סוכריות לעיסה. אבל, אני לא רוצה להוציא 200+ ש"ח על אקווה אדקס שהוא לא יקח.

orii

New member
אי אפשר

אקווהאדקס צריך לתת כל יום ורצוי (אם מדובר על שני כדורים- לתת פעמיים ביום ולא בפעם אחת שני כדורים).

לגבי האקווהאדקס בנוזל מול אקווהאדקס בטבליות לעיסות/סופטגל יש הבדלים קטנים במינון היחסי של הויטמינים אבל אפשר לתקן את זה פשוט בעוד מ"ל של התכשיר הנוזלי.

אם את רוצה אני אבדוק את ההבדלים המינונים...

orii

New member
וכמובן רצוי לתת אקווהאדקס עם אוכל

הספיגה שלו טובה יותר אם הוא בא לפני-תוך כדי-אחרי האוכל.

את זה אנחנו עושים

אבל זו הבעיה מבחינתנו.

פעמיים בשבוע, אף אחד מאיתנו לא נמצא איתו באוכל בכלל. אני לא בבית עד מאוחר, ובד"כ כשבעלי מגיע הוא כבר אכל עם הבייביסיטר או הסבא. בבקרים הוא לא מוכן לאכול אחרי שיוצא מהבית. כך שהוא לוקח אקווהאדקס יומיים שלא בצמוד לאוכל. ואני יודעת שזה פחות טוב.

orii

New member
זה פחות טוב אבל לא נורא

האם הוא לוקח את זה על בטן ריקה או עם מעט אוכל?
בכל מקרה, אפש,ר כשהוא לוקח את זה בלי אוכל, לתת קצת יותר (עוד חצי מ"ל למשל).
חייבים למצוא פשרות, אי אפשר לתת טיפול מלא, על פי כל התנאים המיטביים.

orii

New member
אני לא חושב שגודל הארוחה קובע

העיקר שזה לא על בטן ריקה.
את יכולה להתייחס לכל ארוחה אפילו קטנה ככזו שמספיקה כדי לאפשר ספיגה טובה של של אקווהאדקס.

orii

New member
לא, זה לא בגלל הקראון

לא צריך קראון כדי לעכל/לספוג את האקווהאדקס.
בזמן אכילה הגוף מפעיל מנגנונים המעלים את הספיגה של כל מה שנמצא במעי. ולכן אם נותנים את האקווהאדקס בסמוך לאוכל יותר ממנו נספג.

ככל שהמתן של האקווהאדקס רחוק מהאוכל פחות ממנו נספג. אבל לא הייתי מיחס לזה המון חשיבות.

אנחנו נותנים ליונתן עוד כ 20 כדורים ביום בנוסף לקראון (שהם 30 ביום). אנו מחלקים אותם ל 3 ואחרי כל ארוחה נותנים לו כמות של כדורים נוספים. לא ממש צריך ארוחה אלא משהו שאוכלים (כריך/חטיף/מעדן/...)

orii

New member
השוואה בין סוגי האקווהאדקס השונים

בטבלה בקישור, יש השוואה בין השוואה מארית עיניים בין הסופט ג'ל הטבליות בעליסה ותכשיר הנוזלי. שימו לה שמשווים שתי טבליות בלעיסה לסופטג'ל אחד.

אם נשווה שני מ"ל של התכשיר הנוזלי לסופטג'ל אחד ונראה שאין הבדלים מהותיים. ההבדלים הם: פחות שליש של ויטמין A, פחות שליש ויטמין E, אין חומצה פולית, אין ויטמין B12, שני שליש פחות ביוטין, חצי Pantothenic acid, vitamin B5, שני שליש פחות סלניום ושני שליש פחות Q10.ניראה שלתת לילד מעל גיל 4, 3 מ"ל זה סוג של פיתרון טוב.

למעלה