אפשר לתת ביצה לתינוקת בת עשרה חודשים?

חרישית1

New member
אפשר לתת ביצה לתינוקת בת עשרה חודשים?

חביתה וביצה קשה? כדאי להגביל את מספר הפעמים בשבוע? ואשמח לקבל רעיונות לארוחות ערב. בבוקר היא מקבלת פירות, בצהריים תבשיל- מה נותנים בערב? לפעמים אני נותנת לה לחם עם טחינה ועגבניה מרוסקת. דייסת קוואקר היא כבר לא אוהבת. עוד רעיונות?
 

T i a

New member
יש שלל דייסות אחרות מלבד קוואקר

אולי שווה לנסות דברים אחרים כמו גריסי פנינה (בדיוק ברגע זה אני מנסה להכין אחת
), כוסמת התקבלה אצלינו מצויין, יש גם פסטה מכוסמת או אורז אם את לא משתמשת בקמח לבן, תירס, פנקייק/לביבות. לביבות יכולים להיות מכל דבר, וגם פנקייק אפשר לשדרג לקמחים טובים. אני למשל לא קונה קמח כוסמת אלא טוחנת במטחנת קפה גרגירים על פי כמות הרצויה, כך גם אני מוסיפה אגוזים. אני לא רואה בעיה עם ביצה, אני לא זוכרת אם התחלתי לתת אותה בגיל 9 חודשים או שנה אבל אני הגבלתי לפעמיים בשבוע בעיקר בשביל הגיוון. ביצה קשה לא התקבלה אצלינו גם לאחר נסיון הברחה בגבינה לבנה
בתאבון,
 
אני נותנת לה כבר כמעט מכל מה שאנחנו אוכלים

לאחרונה אפילו התחלתי לתת קוטג' וגבינת עזים. תמיד- תמיד הקינוח הוא ציצי (עוד בשולחן) אבל לפני זה אני משתדלת להציע אוכל. נראה לי שבגיל הזה חוץ מדבש אפשר לתת הכל, לא?
 

mumpitz

New member
נצל"ש בעניין ביצים . בטיפת חלב אמרו לי

להתחיל . שאלתי פעמיים - אמרו . להתחיל! עם חלמון . אז התחלתי , ופה אני קוראת שזה בעיה . במבינה בת חצי שנה למי שמכיר.נתתי בחרדה קצת חלמון . אז איך זה אצלך -קורא/ת יקר/ה? נ.ב חיסנתי משולשת ועוד פוליו וזה היה נורא
שתי דקירות טראומטיות עד שקשה לי לסלוח לעצמי.
 

יד אביב

New member
ההנחיות העדכניות של משרד הבריאות

אומרות שאפשר לתת הכל כבר משלב הטעימות, חוץ ממוצרי חלב (רק מגיל 9 חודשים), חלב ניגר (מגיל שנה) ודבש (גיל שנה). כלומר - אפשר בכיף לתת ביצה כבר משלב הטעימות, אז בטח שאפשר לבת 10 חדשים. ואפשר גם חלמון וגם חלבון.
 

mytree

New member
תשובה שונה

לפי התזונאית הטבעית שלנו (הילה נווה) - חלמון מבושל היטב מגיל 9 חודשים, ביצה שלמה רק סמוך לגיל שנה אגב, היא גם ממליצה לחכות עם חיטה (כולל מלאה) עד גיל שנה ולפני כן לצרוך כוסמין ואח"כ שיפון שהם מזינים יותר וקלים יותר לעיכול בגלל רמת גלוטן נמוכה יותר מזו שבחיטה אפשר בערב לתת דיסת דוחן, דיסת אמרנט, דיסת אורז - אפשר לטחון אותם במטחנת קפה ואז משך הבישול קצר יותר (כ-10 דקות) והעיכול קל יותר כדאי בפעם הראשונה לתת בשעות הבוקר/צהריים, לתת זמן לעיכול, ורק אח"כ לתת בערב, כדי לא להכביד על העיכול (והשינה.....) עם משהו חדש בשעות הלילה מלפפון מגורר גם הולך טוב עם לחם... קינואה עם עגבניה מרוסקת.... (אני אוהבת דיסות בערב) לדיסת הקוואקר שלה הוסיפי שקדיה ומייפל, אפשר גם חמוציות/צימוקים/תמרים מרוסקים (אם זה לא לפני השינה, אחרת תהיה לך מסיבה...) - כל כך טעים שהיא תרצה...
 
למעלה