אפשר מתכון פשוט לפאי תפוחים?

bali

New member
מנהל
פאי תפוחים ודובדבנים מיובשים

פאי תפוחים ודובדבנים מיובשים - הדובדבנים לא חובה ואפשר להחליף בצימוקים, חמוציות וכיו"ב.

המרכיבים לבצק: (לתבנית פאי מס` 26 + כיסוי רשת בצק)

1/2 2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 שקית סוכר וניל
2 כפות יוגורט/שמנת חמוצה (או 2-3 כפות מים קרים)
1 ביצה
גרידת תפוז או לימון

ערבלתי את כל החומרים יחד לבצק אחיד, חילקתי ל 2/3 לקלתית ו 1/3 לכיסוי והכנסתי למקפיא לקירור מהיר. אם יש זמן, שעתיים שלוש במקרר יהיו הכי טובות.

את המלית אילתרתי לבד כשהבצק התקרר-

7 תפוחים לא גדולים מסוג סטאר, אדומים ירוקים מוצקים קצת מתקתקים.
2 חופנים של דובדבנים מיובשים (אפשר צימוקים ו/או אגוזים קצוצים במקום)
25 גרם חמאה
4 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
קינמון

את התפוחים קלפתי, הוצאתי ליבה וחתכתי לקוביות די קטנות.
המסתי במחבת גדולה ועמוקה את החמאה והוספתי לה את הסוכר. נתתי להם קצת להתקרמל (לא ממש הגעתי לקרמל, רק כמעט) ואז הוספתי את התפוחים ובישלתי אותם כמה דקות תוך ערבוב. הוספתי את הקינמון והדובדבנים והמשכתי לבשל עוד כמה דקות (סה"כ אולי רבע שעה).
העברתי את התפוחים למסננת כדי שהמלית לא תהיה רטובה ונתתי לה להתקרר.

בינתיים רידדתי את הבצק לקלתית של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26. מילאתי במלית ויישרתי אותה ואז עבדתי עם המטריצה (למי שאין אפשר לרדד אתת 1/3 הבצק לעובי חצי סנטימטר ולחתוך רצועות ברוחב סנטימטר או שניים וליצור קישוט שתי וערב).

אם תרצו הסבר איך עובדת המטריצה אשמח להסביר.

מרחתי את כיסוי הבצק בחלב והכנסתי לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אפיתי בערך 45 דקות עד שהבצק הזהיב יפה.
 
למעלה