אפשר עוד דעות ?

jinx6

New member
אפשר עוד דעות ?

אם מישהו יכול להוסיף עוד סיבות, נסיבות, סיפורים, דעות .... כלשהו....
למה כדאי לעבור לקנדה ? או למה לא כדאי לעבור לקנדה ?
בבקשה תעשו את זה, כי זה כל כך אינפורמטיבי ומעניין ועוזר לעשות החלטה.
תודה

אף אחד פה הוא לא אתה ולכן קח בעירבון מוגבל את מה שכותבים

אין לי מושג במה אתה עוסק מה מצבך הכלכלי, יש/אין ילדים, יש/אין חברים ומשפחה ועוד כל מיני פקטורים.

למה כדאי לעבור:
-תרבות סובלנית יותר
-אין כפייה דתית
-אקלים יותר נוח (לדעתי) למעט חודשי החורף יותר נעים בקנדה
שקט ושלווה נפשית
-נוף ירוק וטבע מדהים
-חיים במדינה שאין בה סכסוכים ומלחמות

למה לא לעבור:

-אין שום הבטחה לשדרוג כלכלי אם כבר אז בהתחלה מבזבזים המון כסף
-אתה אף פעם לא תרגיש באמת שייך (אבל הילדים כן). נואנסים חברתיים שונים וקודים תרבותיים שונים שאולי יהיה לך קשה להסתגל אליהם
-השפה לעולם לא תהיה השפה שלך ולא חשוב כמה טוב אתה מדבר אנגלית
-קשה בלי משפחה וחברים קרובים
-אם אתה מתכוון לגור באזור טורונטו אז יקר שם כמו בגוש דן וגם שם קשה לקנות בית
-חורף שיכול לעיתים להיות קשה

jinx6

New member
מצטער - התכוונתי שהשאלה שלי תופיע בפוסט "אז.... כדאי" ?

jinx6

New member
מצטער - התכוונתי שהשאלה שלי תופיע בפוסט "אז ..... כדאי?"

נא לא להגיב בו בבקשה.
להגיב בפוסט שנזכר למעלה.
תודה

SupermanZW

Well-known member
קיבלת הרבה מאוד אינפורמציה

חלקה לצערך לא יעזור לך מכיוון שאתה הוא אתה וסדרי העדיפויות שלך לא זהים לשל אחרים והמניעים שלך לא זהים לשל אחרים. גם אם תקבל עוד אלפי תשובות זה לא יועיל לך יותר מהמידע שכבר קיבלת שהוא מאוד מקיף. אתה היחיד שיכול לבדוק איך קנדה בשבילך ואם היא מתאימה לך ולכן אתה צריך לעשות את זה. אם יהיה לך טוב זכית ואם לא אז תוכל לחזור לישראל. אם לא תנסה תחיה את שארית חייך בתחושת החמצה ובמחשבות טורדניות "מה היה אם" וזה גיהנום. אף פעם אל תתן לפחדיך להכתיב לך כיצד לפעול.

אני מסכים עם הכל חוץ מדבר אחד

אכן, הנסיון של כל אחד שונה ותלוי בנסיבות האישיות, אופי וכד' וכל מידע שנמסור לא בהכרח מתאים לשואל. לדבר אחד אני לא מתחבר (וגם זה עניין אישי): גישת ה"אם לא תנסה תחיה את שארית חייך בתחושת החמצה ובמחשבות טורדניות 'מה היה אם'" (שגם אם אינך מתכוון לכך משתמע ממנה שקנדה היא מן משאת נפש כזו וש כ-ו-ל-ם חייבים לנסות להגר אליה כי אחרת הם יבלו את שארית חייהם בתחושת חרטה נוראית). גם להחליט להישאר בישראל- או לחזור לישראל כמו ניצן אחרי תקופה בחו"ל- היא בחירה והיא לגיטימית וזה לא משנה אם הסיבה היא שיקול דעת רציונלי, רגשית, או פחד משינויים (מנגנון פסיכולוגי נפלא שמגן עלינו מעודף לחץ). להתחרט על ההחלטה או לא זה לדעתי בעיקר עניין של אופי. אצלי לפחות הראש פשוט לא עובד ככהף החלטתי כמה וכמה החלטות קשות בחיי. לא כולן היו מוצלחות אבל אני לא מתחרט על אף אחת מהן- גם לא אלו שהתבררו בדיעבד כגרועות- אני לא מבלה את חיי בהסתכלות אחורה אלא קדימה.

SupermanZW

Well-known member
עדיף לנסות ולחזור מלא לנסות בכלל

מי שמנסה וחוזר לפחות מסיר את הספק ומגלה היכן יותר טוב (או פחות רע) לו, מי שלא מנסה הספק "מה היה אם" יכול לחרפן אותו ולהפריע לו כל חייו. אתה לא כזה וזה בסדר אבל הרבה אנשים יכולים להשתגע אם יאלצו לחיות עם ספק כזה כל חייהם. אני הייתי יוצא מדעתי אם הייתי צריך לחיות עם ספק כזה.

שוב, זה עניין אישי

לך עדיף כי אותך הספק היה מחרפן ומפריע לך כל חייך. אני לא הייתי מנסה רק כדי להסיר את הספק ולא הייתי מעסיק את עצמי בשאלות "מה היה אילו" אלא מקבל את תוצאות הבחירה שבחרתי- גם אם בדיעבד היא לא היתה מתבררת כמוצלחת.

אבל מה שחשוב זה שאנחנו מסכימים על הנקודה המרכזית: התשובה היא אישית ולא משנה כמה תשובות יקבל השואל, מה שנכון לנו לא בהכרח נכון עבורו.

למעלה