אפשר עזרה?

yarinkr

New member
אפשר עזרה?

יש לנו שביתת מרצים והשעתיים שיש למתרגל לא מספיקות לכסות את ששת השעות שהיו אמורות להיות לנו יחד עם המרצה בקלאסית 1. אם תוכלו לתרום לי כמה תשובות אני ממש אשמח. אז ככה שאלה 3 היא קריטית ואני לא יודע אם מה שעשיתי שם נכון.ושם ממש חשוב לי פתרון או הסבר רחב יחסית. שאלה 4 עוד לא הגעתי אליה אבל אני חושב שבמקרה שלה אני פשוט אפתח ספר או אראה הרצאה כי הוא העביר על זה בדיוק 3 דקות בכיתה. שאלה 6 א ניראת לי מסובכת ותלויה בשאלה ב שיצאה לי 2T+שורש 2 T כל סעיף יכול לעזור לי להגיע ל"קלאק" הזה שייגרום לי להבין את החומר-אני עובד קשה על זה ,זה לא מעצלנות. (ואם למישהו יש דף פתרונות אז מה טוב) תודה רבה!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בקשר ל-4 ב' ו-ג' זה רק לגזור, בקשר ל-א'

הייצוג הפולארי של נקודה הוא x=rcos(a)zz ו-y=rsin(a)zz מה זה אומר לך פה? בקשר ל-6 מ-0 עד T הוא נע בתאוצה a כלומר הוא עבר מרחק aT^2/2. אח"כ אתה מחפש את המרחק שהוא עבר בזמן אחרי T, כלומר: A=-a A(t-T)^2/2 ואז אתה מחבר את ההעתקים. בקשר ל-ב' תשווה את הנ"ל לאפס. נכון שלא מסובך? (האמת גם אני קרוב לוודאי שלא הצלחתי בזה כשאני קיבלתי את זה).

yarinkr

New member
אבל אחרי הT יש לו גם מהירות

שהיא המהירות ההתחלתית להעתק שמגיע אחרי T ,לא? X=aT^2/2 +aTt+ A(t-T)^2/2 זו אמורה להיות משוואת המקום לא? ואם את זה אני משווה לאפס-אני מקבל משהו קצת לא מובן לצערי.. בקשר לשאלה 4,אני לא מבין שם כלום,תוכל לכוון אותי עוד לגבי מה אומר הייצוג הפולארי של הנקודה? תודה@

yarinkr

New member
בקשר לשעה 6 הסתדרתי-תודה.

זאת משוואת המקום לדעתי- X=aT^2/2 +aT(t-T)+ A(t-T)^2/2 רק שיצאו לי שתי אפשרויות לt וזה נראה לי קצת מוזר-שתיהן אכן מאפסות את המשוואה,ואחת התשובות גם יצאה לי שבדקתי אינטואיטיבית,וגם לחבר יצא דומה-השאלה איך זה יכול להיות שיש שני t שייקימו X=0 (באופן אינטואיטיבי אני מנסה להבין איך זה מתאפשר) (במחשבה שנייה-כנראה שעדיין לא התסדרתי:)) בקשר לשאלה 4. A וB חייבים להיות שווים נכון?

למעלה