אפשר עזרה?

MiToOsH

New member
אפשר עזרה?

אמנם אני בת להורים פרודים, אבל לא באתי לדבר כאן עליי, אבא שלי מסודר, אמא שלי מסודרת ובסה"כ נוח לי מאוד כרגע.. הבעיה היא עם חברה שלי. היא סיפרה לי שההורים שלה עומדים להתגרש (או יותר נכון להתחיל בתהליכי גירושין), ושהיא עוברת דירה עם אמא שלה. עד כאן נשמע פשוט למדי, אני אעזור לה להתמודד עם המעבר, אארוז איתה את כל הדברים, ואפילו הבטחתי לה שאם היא רוצה בליילה הראשון אני אשן אצלה. יום אחרי זה היא החליטה שהיא מגלה לי את כל האמת. היא סיפרה לי שהיא כל הזמן חשבה שהם סתם מתווכחים, ושהעניין של הגירושין הוא סתם חלק של הוויכוח, ולא הכי מציאותי שבעולם.. אחר כך היא הבינה שהעניין רציני ושאלה את אמא שלה מה כל הסיפור. מסתבר שאבא שלה שותה לעיתים קרובות ומתנהג בצורה *מגעילה* אל אמא שלה. הוא מאיים עליה שאם היא עוברת דירה הוא בא אליה בליילה ורוצח אותה. זה הגיע למצב שבו אמרתי לחברה שלי שתבוא לישון אצלי, כדי לברוח מהפחד, אבל אמא שלה ביקשה ממנה שתישאר בבית כדי שהיא לו תישאר עם האבא לבד בבית, כי הרי ליד הבת שלו הוא לא עושה כלום. אני לא יכולה לראות את חברה שלי ככה, וגם לא ממש בטוחה מה לעשות. למישהו יש איזה עצה טובה? (היא לא מוכנה ללכת למשטרה) מיתו´ש :) !

adam65

New member
וואו, זה רציני וגדול עלייך...

אסור לזלזל באיומים של אבא של החברה שלך, על אחת כמה וכמה אם הוא שותה... אמא של חברה שלך חייבת לפנות לרשויות כדי לשמור על עצמה, ואני מניח שאת לא יכולה לגרום לה לעשות את זה, אבל אולי את מכירה מישהו שכן יכול ואולי לא יודע כמה הסיפור רציני, את חייבת לספר על זה לכל מי שאת חושבת שיכול לעזור לאמא של חברה שלך!!! לגבי חברה שלך-את צריכה רק להיות שם בשבילה, אם זה להזמין אותה אלייך או להיות אצלה (איך שנוח לה) העיקר שלא תרגיש לבד... בהצלחה..

MiToOsH

New member
היא מפחדת...

היא מפחדת לפנות לגורמים "מאיימים" (משטרה, גורמים בעיריה וכו´).. אני מתחילה לגבש לעצמי רעיונות איך לשכנע אותה.. ובקשר ל"להיות שם איתה".. אני איתה הרבה מאוד גם בלי קשר למה שקורה לה. חוצמזה שהבטחתי לה שאם היא רוצה, בלילה או בלילות הראשונים שהיא תישן בבית החדש אני אשן אצלה. חוצמזה שהיא יודעת שהיא מוזמנת לפה מתי שהיא רוצה.. מיתו´ש :) !

avielss

New member
למ-ש-ט-ר-ה ומהררררררררררררר

את חייבת לגשת למשטרה תדעי שעל פי חוק אדם שידע על איומים ולא דיווח למשטרה כאילו היה שותף לפשע!!

MiToOsH

New member
אני עושה עם זה משהו...

אבל לא משטרה, כי חברה שלי לא רוצה ואני לא אעשה שום דבר מאחורי הגב שלה. כבר יש לי דרך פעולה טובה (ותודה לאבא שלי על העצה הטובה), והצעות טובות לשיפור המצב.. תודה לכולם על העזרה, וגם לטל (אם אני לא טועה), מנהלת פורום פמיניזם! מיתו´ש :) !

avielss

New member
בהצלחה

ואסור לנו לשכוח שאסור לנו להיות אדישים למצוקה של אנשים במיוחד שהאדישות שלנו תוכל להביא לרצח ושוב בהצלחה @@@@@@@

דניאלה@

New member
לדבי חובת דיווח ואפשרויות אחרות

לצערי אם מדובר "רק" במידע על בגיר הנמצא בסיכון לא מידי, אין חובת דיווח חלה על המקרה. אך אם את מתרשמת שגם הקטינה נמצאת בסיכון נפשי או פיזי (החוק מדבר על חשד או מידע וודאי) אזי על המצב בה נמצאת הקטינה יש חובת דיווח. זו דרך עקיפין לעזור לאישה כי גורמי טיפול (לאו דווקא משטרה) יכנסו לתמונה. יש לקחת בחשבון שחשיפת הקטינה למצב בבית יכול לגרום לסיכון נפשי ממשי. האפשרות השניה שאני רואה היא לשכנע את האם לפנות לאחד המרכזים האיזוריים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה או ללשכת הרווחה של הרשות המקומית שבה יש תמיד יחידה לטיפול באלימות במשפחה. שם תוכל לקבל תמיכה והדרכה לקראת הפרידה והגרושין. יש לקחת בחשבון כי שלב הפרידה, הודעה הפרידה הוא השלב המסוכן ביותר במערכת יחסים אלימה והדרכה נכונה יכולה להציל חיי אדם (על זה דובר בפרסום על "אם את רוצה להפרד, תתיעצי...". ללא שיתוף פעולה של האם בכל האפשרויות, אין הרבה מה לעשות, לצערי. לא אפרט, זה מתסכל מאוד לפעמים לפעול רק על פי החוק. דניאלה מנהלת פורום אלימות במשפחה

קודם כל את חייבת את זה לחברה שלך!!!

בתפוז יש פורום שקוראים לו "סהר" - תמיכה לצעירים / מבוגרים! יש בכל עיר קוו מצוקה אנונימי לנוער! יש שירותי רווחה ! ויש משטרה שטתפל בעדינות !! אם תסבירי להם את הבעיה הם יטפלו בזה בזהירות!! יש להם אנשים (בעיקר נשים) שמומחיות במצבים עדינים כמו זה!! את חייבת לעשות משהו כי אסור שזה ימשיך להיות!!!

למעלה