אפשר עמותה של אדם אחד?

ריקי1

New member
אפשר עמותה של אדם אחד?

עלה בדעתי שבפועל אני בעצם עמותה למען חתולים של אדם אחד ותהיתי אם אפשר ואם כדאי להירשם כעמותה באופן רשמי, איזו תועלת רישום זה עשוי להקנות לי וכיצד יש לבצע אותו. פרטי רקע: אני מטפלת בגדוד חתולים בחצר שלי כבר כמה שנים, טיפול שכולל הזנה (אני קונה כמויות גדולות של אוכל מיוחד לחתולים בהוצאה של כ500- שקל לחודש), טיפולים וטרינריים (אני משלמת על תרופות ועל טיפולים מיוחדים) ובעבר שילמתי על עיקורים. מאחר שההוצאות גדולות למדי (לאדם אחד) וקבועות כבר תקופה ארוכה ואין לי כל עזרה וכל סיוע במימון אלא הכול יוצא מכיסי הפרטי, תהיתי אם יש אפשרות ליצור מסגרת של פעילות רשמית שתקל עליי את הנטל הכספי או תקנה לי הטבות כלשהן (כגון הוצאות מוכרות למס). אגב, אני שכירה, ועובדת בתחום אחר לגמרי.

עמיאור

New member
לגבי רישום עמותה

כדי לרשום עמותה החוק מחייב לפחות 2 בני אדם שצריכים להירשם כמייסדים. אסור, ככל שידוע לי שהם יהיו קרובים מדרגה ראשונה. צרפי מישהו ממכרייך שיירשם כחבר גם אם אינו פעיל כלל. הרישום עולה סכום של כמה מאות שקלים, אינני זוכר כמה בדיוק אבל נדמה לי מעל 600 ש"ח. עמותה רשומה כחוק חייבת להגיש דין וחשבון כספי לרשם העמותות, חייבת לכנס אסיפה כללית של חברי העמותה לפחות אחת לשנה ולדווח על כך לרשם. כמו כן צריך שיהיה מבקר לעמותה. יש עוד 2 רמות ל-" ארגון ללא כוונת רווח" שהם הכרה כ"מוסד ציבורי" מטעם מס הכנסה לצורך זיכוי ממס על תרומות. יש צורך לכך בפרוצדורה מסויימת שאינה נהירה לי דייה ואפשר לקבל פרטים על כך במחלקת המלכרי"ם במס הכנסה. לשם כך יש צורך בלפחות שבעה חברים בעמותה. כמו כן אם את רוצה הכרה מצד שלטונות מע"מ בעמותה כמוסד ציבורי ללא כוונת רווח, אז גם כן צריך שיהיו בעמותה לפחות שבעה חברים. (אותם שבעה גם למס הכנסה וגם למע"מ). זו האינפורמציה הידועה לי באופן כללי. את יכולה לבקש שישלחו לך בדואר טפסי הרשמה, מרשם העמותות. אבל אני מציע לך להתייעץ עם מישהו מוסמך לגבי הכדאיות והנוחות שאת מצפה שיצמחו לך מרישום עמותה.

למעלה