אפשר עןד קצת עזרה מהפיזיקאים?

talya22bar

New member
אפשר עןד קצת עזרה מהפיזיקאים?

שתי שאלות בבקשה: 1. אם אני רוצה להתחיל קטע אומנותי ב: "עוד בתחילתו של היקום, טיפת חומר עשתה את דרכה ונחתה על כוכב לכת בלה בלה בלה... לא משנה זה גם לא צריך להיות נכון. השאלה שלי היא: איזו מילה תוכלו להציע לי במקום המילה "חומר"? מחפשת מילה קצת יותר מפוצצת... טיפת פלסמה אולי? אשמח אם תציעו רעיונות... 2. לממש חכמים: חוק הכבידה העולמית של ניוטון. איך אומרים אותו? אני יודעת את הסימן המתמטי אבל חייבת לומר אותו במשפט. האם זה נכון? "הכוח שווה קבוע גרביטציוני כפול מכפלת המסות חלקי המרחק בריבוע"? תודה וסליחה שארוך...

אם כבר...

"גוש חומר", "אסטרואיד", "מטאור". אין הרבה חומרים שהם נוזליים בטמפ' השוררת בחלל ולכן לא "טיפה". אדם

13579

New member
אולי בכל זאת...............??????

אני יודעת שזה לא נכון... אבל אם זו חייבת להיות טיפה או משהו כזה... אין הצעות?.. משהו?...הצעה למשהו נוזלי?...

למה שזו תהיה טיפה?

פשוט טיפה עם מעטפת של שדה חשמלי שתבודד אותה מהקור השורר בחלל... בהנחה ששדה חשמלי מחמם... פשוט ללכת על מוצק וזהו. אדם

לגבי 2

(ולא צריכים להיות באמת חכמים בשביל זה, לומדים את זה בתיכון..) להגיד קבוע גרביטציוני זה קצת מעורפל ולא מתאים כדי להמנע מלהזכיר את הקבוע, מדברים בד"כ על יחס לכן אפשר להגיד "כוח הכבידה בין שני גופים נמצא ביחס ישר למכפלת המסות שלהם וביחס הפוך לריבוע המרחק ביניהם" (יחס ישר y = mx, יחס הפוך y = 1/m * x) הגדרה מדוייקת אני לא זוכר, ואני בטוח שתוכלי למצוא אחת טובה בגוגל או בוויקיפדיה

the last anigma

New member
נשמע לא רע... רק שיחס הפוך לא

חייב להיות (y = 1/(m * x הוא יכול גם להיות y=m*1/x ואפילו יותר נכון לכתוב ככה.

תגובה

לא התכוונתי למה שאמרת בחלק הראשון, אבל זה לא משנה רק נתתי דוגמה כדי להבהיר את ההבדל באחד mx ובשני x/m ממש לא בדקתי עוד אפשרויות, ואני בטוח שיש המון

the last anigma

New member
רגע רגע רגע, דיברת על יחס הפוך בין

y ל-m או ל-x, כי הבנתי שאתה מתכוון לy כפונקציה של x ואז y=(1/m)*x ממש לא מתאר יחס הפוך.

talya22bar

New member
בחיי, הרגתם אותי. ואם זו לא טיפה?

באיזו מילה או חומר אוכל להשתמש? הרעיון הוא שזה צריך להיות משהו קטן שמכיל בתוכו משהו שיתפתח לדבר אדיר... הוויכוחים שלכם... חנונים אמיתיים...מעורר יראה. באמת. מעריצה אתכם.

נתתי הגדרה טובה

הויכוח הוא על ההסבר הנוסף רק.. תחפשי בויקיפדיה אם את לא אוהבת

אולי לא הבנת נכון גם

כתבתי y = 1/m * x, הכוונה שהאיקס יהיה במונה, והm במכנה, כלומר כל השבר הוא המקדם של x, זה נותן הסבר יותר ברור של יחס הפוך

היא הבינה טוב מאד... אתה זה שטעית

בהנחה שהתכוונת שהפרמטר של המשוואה הוא x כלומר שיתקיים
y=f(x)​
אז יחס ישר מוגדר כך:
y=const*(x)​
בעוד שיחס הפוך מוגדר כך:
y=const*(1/x)​
שזה ילמד אותך להתווכח עם בנות!!!

למעלה