אפשר קצת טיפים?

yaniv3000

New member
אפשר קצת טיפים?../images/Emo9.gif

אתמול קניתי גור "בוקסר" בין 8 שבועות. מה מומלץ? מה לא?

brose

New member
דבר ראשון

קח את הגור לוטרינר, לבדיקה ראשונית... במידה והגור לא חוסן, יש להתחיל בחיסונים , הראשון הוא חיסון משושה (ישנם וטרינרים שעושים אותו פעמים בשנה), וכך גם השני, בשנה הראשונה עושים חיסון זה פעמיים, אח"כ, מגיע תורה של חיסון הכלבת, החיסונים הללו הם חיסונים חשובים מאוד, ואין לדלג עליהם בשום פנים ואופן. חיסון הכלבת הינו בחוק, וחובה על כל בעל כלב לחסנו!!! יש לדאוג לו לאוכל מאוזן, אפשר להתעייץ עם הוטרינר לגביי סוג האוכל, המזונות המומלצים הם: "פדגרי", "הילס" וכד´, "בונדו" ו"דוגלי", הכי פחות מומלצים, שכן הם המזונות הכי מסחריים בשוק, וכמו שרובנו יודעים, מסחרי זה לא תמיד טוב. זכור, כלבך הוא גור ולכן יש לקנות לו מזון לגורים, מאחר ומזון לגורים מלא בויטמנים וחומרים נוספים שדרושים לגור הצעיר לבניית גופו. עדיף לא להביא לכלב מאכלים מהבית וזאת מכמה סיבות: 1. המאכלים שלנו לא תמיד טובים לכלב כי הם מתובלים ומכילים חומרים אשר עלולים לגרום לכלבך מחלות שונות, כגון: נשירת פרווה וכד´. 2. הכלב עלול להתרגל לאוכל של הבית, ולעשות "צום" ולא לאכול כלום כשאין אוכל מהבית. 3. האוכל המוכן, הכופתאות היבשות, מלבד שהוא מכיל ויטמנים אשר דרושים להתפתחות הכלב, גם גורם לשחיקת השיניים ובכך מונע עששת. אם ברצונך לפנק את כלבך, קנה לו עצמות של משחק (ישנם סוגים רבים בשוק), ואפשר גם אוכל רטוב (בקופסאות שימורים), אך שוב, עדיף להשתמש באוכל היבש. דאג שיהיה לו תמיד מים זמינים, אך את האוכל אל תשאיר תמיד!!! שים לו בצלחת בשעות מסודרות והקפד להזיז את הצלחת לאחר חצי שעה. גור זקוק ל-3 ארוחות ביום, את המינון רשום לך על שקיות המזון, ויתרה מכך, לאחר כמה האכלות תוכל לדעת לבד כמה כלבך אוכל. כלב גדול אינו זקוק ל-3 האכלות, אפשר להביא לו פעם אחץת, אך עדיף לחלק לו את הארוחה לשתי מנות. אם כלבך אינו מחוסן, אסור לך להותיאו מהבית, אלא אם כן יש לך גינה פרטית אשר לשם לא נכנסים כלבים וחתולים. סיבה זאת, היא כי הגור עלול לחטוף מחלות שונות מאחר והוא אינםו מחוסן, מחלות שאפילו עלולות להרוג אותו כמו: פרווה. פרווה מתאפיין בצואה דמית, הקאות, שילשולים וחוסר תגובה "אפתיות", במקרה שמופיעים אחד מהסימנים הנ"ל, יש לגשת בדחיפות לוטרינר. חינוך גור לעשיית צרכיו בחוץ, היא קשה. זכור, הגור הוא כמו תינוק, לכן אל תכעס עליו כשהוא עושה את צרכיו בבית, פשוט נקה וזהו. כאשר הינך יורד איתו למטה לעשיית צרכים יש לשבח אותו כל פעם שהוא עושה אותם בחוץ, ע"י ליטוף ומילות חיבה, רק כך יכול הגור ללמוד, שזה "טוב" לעשות את צרכיו בחוץ! פעולת ענישה עלולה ללמד את הגור שאסור לעשות צרכים לידך, ואז מה שקורה, שאתה יכול להסתובב איתו שעות למטה, והוא לא עושה כלום, רק מגיעים הבייתה, אתה מפנה את הגב, והוא עושה. כמו-כן, גם לפעולת עשיית הצרכים על העיתון אינה פעולה כל-כך מוצלחת, וזאת כי, גם עיתון שרק עכשיו קיבלת אותו, ושהוא במקרה מונח על הרצפה, עלול להתמלא בפיפי-קקי... עם תקפיד על הכללים הללו, או אז תגלה חבר נאמן ואוהב, שאין לו תחליף. בהצלחה

yaniv3000

New member
דבר ראשון

תודה. חזרתי עכשיו מהווטרינר והגור שלי חולה
, הווטרינר נתן לו זריקת אנטיביוטיקה ואמר שנתחיל את החיסונים בשבוע הבא , שהגור יבריא. תודה על העצות נמתין ונראה.

חגינול

New member
אני לא מבינה מכרו לך גור לא בריא?!

זה ממש מזעזעת מה אנשים עושים לבעלי החיים בשביל להרוויח כסף. גידול נאות של בעל חיים זה ממש מילה גסה בשביל חלקם. אני מקווה שתתפל בו באהבה גדולה ושיבריא מהר. הכי חשוב תזכור בעתיד לעקר/לסרס אותו/ה.

שלומיקו

New member
שלום יניב

מה בדיוק הוטרינר אמר , מה יש לגורה ? האם קנית אותה מחנות או מאדם פרטי ?

yaniv3000

New member
חנות!

יש לה דלקת במעיים ,שלשולים הקאות וחום (39.8). אני אופטימי.

שלומיקו

New member
מקווה שהגורה תבריא במהרה

הסימפומים דומים לפרווה (שזה גם קשור למעיים) אבל מזל שהוטרינר אמר שעוד שבוע היא תוכל לקבל חיסון מישום שזה מורה שמצב הגורה הוא טוב מישום שאם לא אז היה צריך לחכות יותר זמן למתן החיסון . בהצלחה ועדכן אותנו בהתפתחויות ,להתראות .ויום טוב לך ולגורה . נ.ב אני במקומך הייתי חוזר לחנות ואומר להם זאת ,לא רק בגלל ההרגשה האישית אלא גם כדי שיבדוק את הגורים האחרים ,אם יש.

yaniv3000

New member
גם הווטרינר

חשב שזה פרווה אבל אחרי בדיקה הוא שלל זאת, מה אני אגיד לך אנשים יעשו הכל בשביל כסף זה העולם והמדינה שלנו בפרט. (אני יודע שלא כולם). אני יחזור השבוע (אם יהיה זמן) לחנות כדי שיבדקו את כל החיות שם. תודה לכולם, המשך יום נעים.

brose

New member
מצטרפת לאיחולים ../images/Emo141.gif

הלוואי והגורה תרגיש טוב... אני באמת חושבת שכדי ללכת לחנות חיות ולהעיר להם... פרווה, או בכלל מחלות מעיים מאוד מדבקות, ויש סיכוי שאכן שאר הגורים נדבקו. בכל מקרה, מה שמשנה, הוא שהגורה תבריא...

למעלה