אפשר שאלה על עגלות?

s i v a n1

New member
אפשר שאלה על עגלות?

הי לכולם, למישהו פה יש אולי המלצה על עגלות תאומים? אני עומדת ללדת בעוד כמה חודשים ויש לי ילדה שתהייה כמעט בת 3. פה בארה"ב מאד מקובל להסתובב עם עגלות תאומים גם כשהגדולים בגיל הזה בגלל שכ"כ קשה לרדוף אחרי אחד כשהשני בעגלה, וגם אולי כי זה לא כ"כ יקר (בסביבות 200 דולר). יש פה מישהו שרכש עגלה כזו? אני ממש מתלבטת אם לקנות ואם כן האם להשקיע באחת מסיבית ויקרה כמו גרקו (רכבת) למשל או בסתם עגלת מטריה כפולה (side by side) שעולה בסביבות 50 דולר. כידוע רוב השימוש פה בעגלות הוא לא ממש ברחוב, אלא יותר במקומות סגורים כמו קניונים, מרפאות וכו'... אגב, לא לקנות עגלה כפולה לא כ"כ בא בחשבון - הבת שלי א ו ה ב ת לשבת בעגלה שלה... סיוון - בקרוב אמא ל - 2 מתוקות

מנסיוני עם עגלה בודדת..

מה שהכי חשוב זה שיהיה קל לתמרן. עם שנים on board נראה לי אפילו יותר חשוב...
לי היתה גרקו בודדת וזאת העגלה הכי טובה שהיתה לי. כשעברנו השארנו אותה מאחור וקנינו אחת ''קלה'', סיוט לתמרן... אני מתגעגעת... בכל מקרה את צריכה משהו שיהיה נוח לשתיהן.. - שכיבה/ישיבה. לפני שתוכנית פשוש ב' נדחתה תכננתי לקנות גרקו כפול.. בהצלחה

קרן משם

New member
הרשי לי להצליץ לך../images/Emo91.gif

בקישור הנ"ל תוכלי למצוא המלצות מפה להודעה חדשה עד כדי כך שאפילו תתבלבלי. קראי אותם בעיון, בחרי מה הכי חשוב לך שיהיה בעגלה ולאחר שסימנת כמה עגלות שמתאימות לך אישית תוכלי לפנות לפורום תאומים ושלישיות ולבקש עוד המלצות על העגלות שסימנת לך.
המשך הריון קל וארוך! שבת שלום קרן

קרן משם

New member
אין לי מושג למה הקישור לא נפתח עד

כמצופה ממנו:)) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=331&art_id=113, מקווה שהפעם יצליח.

Boston Guy

New member
לנו יש PEG TENDER XL

ואנחנו מאוד מרוצים ממנה. הבן שלנו נולד כשאחותו הגדולה הייתה בת שנתיים וחצי, והעגלה הזו שימשה אותו מגיל אפס ועד היום, כשהוא בן כמעט שנה - ולדעתי נוציא ממנה לפחות עוד קייץ אם לא יותר. היא עגלה טורית ("רכבת") שעולה כ 400 דולר. לדעתנו - שווה כל גרוש.

שאלה באותו נושא

אנחנו עומדים לחזור לישראל אחרי כמה שנים בארה"ב. במקביל המשפחה שלנו עומדת להתרחב, ואנחנו צריכים קצת עיצות: מה הדברים שכדאי לנו לקנות לתינוק פה כי אין אותם בארץ או שהם נורא יקרים שם? (שאלתי כבר בפורום אחר, קיבלתי תשובות מאוד טובות, ואני רוצה לשמוע עוד עיצות של בעלי נסיון נוספים) במיוחד מעניינות אותי עגלות (זה לא ילד ראשון, וחלק מהציוד יש לנו, אבל העגלות הן כבר מזמן בחזקת ז"ל). אנחנו לא רוצים לקנות את הטיולונים שמושיבים עליהם את כסא הבטיחות. התכנון שלנו הוא להשתמש בעגלה שימוש די מאסיבי, כך שחשוב לנו שהתינוק יוכל לשכב בתוכה. אנחנו גם לא מתכוונים לקנות את העגלות היוקרתיות שיש בהם עריסה לשכיבה. אנחנו מחפשים משהו באמצע, בין שני הקצוות. השאלה היא האם יש בארצות הברית עגלות כאלה במחיר זול יחסית?

למען האמת לא לגמרי הבנתי מה בדיוק

אתם מחפשים, אבל אני יכולה לשתף אתכם בהתלבטות שהיתה לי, במחקר שעשיתי ובתוצאות. השיקולים שלי היו כאלה: 1. שהעגלה תשכב 180 מעלות 2. עגלה משולבת שאפשר להניח עליה סל-קל, ושיהיה מותאם לשיטת ה-LATCH 3. שהעגלה תהיה קלה לקיפול ביד אחת 4. שהריפודים יהיו כביסים היות וידעתי שלא אמצא הכל באותו מקום, ויתרתי על שיקול המשקל! כלומר היה פחות חשוב לי משקל העגלה, היות ולרוב אני לא אעלה אותה הביתה אלא אשאיר אותה במכונית. לקחתי גם בחשבון שאני לא מחפשת עגלה לחמש שנים - באיזשהו שלב אני אשקיע עוד 50-70 דולר בטיולון שיהיה קל ויעיל יותר ולכן כעת יותר חשוב לי לדאוג למשהו שיהיה נוח לי ולתינוק כל עוד הוא תינוק. כמובן שגם שיקול המחיר היה חשוב. לאחר הרבה מחקר הגעתי לשני דגמים שענו על הדרישות הבסיסיות שלי: 1. http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00005UWMI/ref=pd_sim_na_1/002-9505910-6501665?v=glance&s=baby עם http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/detail/-/baby/B000087L2U/qid=1048438529/sr=2-3/ref=sr_2_3/002-9505910-6501665 2. http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00006AMZS/qid%3D1048438642/sr%3D11-1/ref%3Dsr%5F11%5F1/002-9505910-6501665 אני בסופו של דבר בחרתי בגראקו. הפג פרגו עגלה טובה, אחד הדברים שהפריעו לי בה היתה הידית - את הידית אפשר להעביר מצד לצד, ובגלל זה היא לדעתי פחות נוחה מהגראקו, מה גם שמנגנון ההעברה הזה על פי ביקורות שקראתי על הרשת, מתקלקל הרבה ולא מאוד אמין. לשתי העגלות יש מצב שכיבה מלא עם בד שהופך אותן לעריסת שכיבה מלאה, או מצב שוכב יותר פשוט ללא הבד מסביב. במצב העריסה המלא אפשר בשתי העגלות להחליט לאיזה כיוון יפנה התינוק - בפג פרגו ע"י הזזת הידית ובגראקו ע"י הפיכת העריסה - מה שגם מאפשר להוציא את כל העריסה מהתושבת ולהשתמש בה בתור עריסה ניידת אם צריך. המצב היותר פשוט מיועד לתינוקות שעוברים כבר בין שכיבה לישיבה, וקל מאוד לתמרן בין שני המצבים בשתי העגלות. שתי העגלות די כבדות, פחות או יותר אותו המשקל. בפג פרגו יש פחות מקום אחסון והידית שלה לא נוחה לטעמי. שתי העגלות מאפשרות הרכבה של סל קל - בגראקו הסל קל כלול במחיר העגלה, כולל תושבת למכונית, ובפג פרגו הוא נמכר בנפרד. מחירה של הגראקו עם הסל קל והבסיס הוא $230 דולר מחיר הפג פרגו הוא $300 לעגלה ועוד $150 לסל-קל עם התושבת. בין השאר זה היה אחד הדברים שהכריעו אצלי את הכף - הפרש של $220 דולר, המחיר כמעט כפול!! את שתי העגלות ניתן לקפל ביד אחת בקלות. שוב, אני עדיין לא יכולה לדבר מנסיון מעשי - כיוון שהקטן עוד לא נולד, אבל לפרק את הריפודים בגראקו לצורך כביסה לא היה פשוט
, לעומת זאת להוריד ולכבס את הריפוד בסל קל היה פשוט מאוד. כיבסתי את כל הריפודים בטמפרטורה הרבה יותר גבוהה ממה שכתוב, והכל יצא בסדר גמור כמו חדש. ההרכבה של בסיס המושב לרכב היתה פשוטה מאוד. הסל-קל בשתי העגלות פחות או יותר באותו משקל. מקווה שזה עוזר.

עוד שאלה על עגלות

תודה עדי על התשובה המפורטת, רציתי לשאול האם למישהו מחברי הפורום יש ניסיון או דעה על העגלות של "מקלרן" (תוצרת בריטניה), הבנתי שהן איכותיות וגם קלות יותר מהגרקו, וכמובן קלות יותר מהפג. אשמח לשמוע המלצתותיכם

ליאת127

New member
לי יש טיולון של מקרלן

הטיולון שלי הוא 3 מצבים (לא מתאים לתינוק שרק נולד) יש גם 5 מצבים שאפשר להתמש בו מגיל 0. ה-5 מצבים יותר כבד מה-3 מצבים. אנימאד מאד מרוצההוא מתקפל כמו מטריה,קל אפשר לפתוח/לסגור ביד אחת. אם יש לך שאלות ספצפיות אשמח לענות.

מקלרן לתינוקת שבדרך

היי ליאת, האם יש לך את מספר הדגם של החמישה מצבים? אני מתענינת בעגלה לתינוקת מגיל 0. למה בחרת דווקא את מקלרן?

ליאת127

New member
אין לי את מס'דגם של ה-5 מצבים

אבל צרפתי לך קישור של מקלרן. חברה שלי קנתה לפני שנה עלגה דרך E-BAY היא קנתה עגלה חדשה אבל דגם ישן יותר במחיר של כ-60-70 דולר. קניתי את העגלה כיוון שהיה לי נסיון טוב בעברעם הבנות הגדולות שלי ממש חרשנו את העגלה נח לקפל אותה לא תופסת הרבה מקום קל לדחוף אותה מחזיקה מעמד לאורך שנים.

yaelhul

New member
לנו יש מקלרן לתאומים

ואנחנו די מרוצים ממנה. היתרונות: מתאימה מגיל 0 כעגלת שכיבה (170 מעלות) ואח"כ כטיולון קלה יחסית (לתאומים 13 ק"ג) הכי צרה מכל עגלות התאומים ונכנסת כמעט בכל דלת סטנדרטית מתקפלת למטריה 5 מצבי שכיבה/ישיבה קלה מאד לתמרון החסרונות: צרה מדי כשהילדים גדלים (אצלנו 9.5 חדשים ושוקלים כ-9 ק"ג וכבר קצת צפוף) או כשהם לובשים בגדי חורף פתוחה מאד בצדדים ואין כיסוי רגליים כך שבחורף קר בה וצריך לבוש רציני ושמיכות + כיסוי חורף (שמגיע עם העגלה) זהו אני חושבת יעל

למעלה