אפשר שאלה?

אפשר שאלה? ../images/Emo140.gif../images/Emo39.gif../images/Emo203.gif../images/Emo141.gif

התחבטתי עם עצמי אם להיכנס ולשאול כאן ובסוף החלטתי לשאול לדעתכן, בקצרה- נמצאת באמצעו של הריון, עד כה הכל תקין
הסטוריה של אנדומטריוזיס מפושט באגן, מס' ניתוחי בטן,בדיקות לגבי סכרת הריון והתחלה קשה בעקבות המטומה ברחם שגרמה דימומים כל השליש הראשון. בבדיקות קרישיות שבוצעו במסגרת טיפולי IVF התגלה שאני הומוזיגוטית ל- MTHFR. פרוטאין s בגבול הנורמאלי. בעברי הריון כימי שהושג לפני הנוכחי. אין הסטוריה משפחתית של קרישיות יתר. לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג כל יום. במסגרת טיפולי פריון חוויתי כמה מצבים לא נעימים בעליל של דימומים תוך בטניים משמעותיים (וזאת למרות קרישיות היתר), במסגרת הטיפולים בגלל הדימומים המסיביים הומלץ לי על בירור סיפטומים לאי קרישיות
במעקב של רופא פרטי שטוען שקלקסן מיותר ושבמקרה שלי חומצה פולית עושה את העבודה. לדעתו המעקבים שאני עושה מספקים ועד כה הכל תקין
אני סומכת עליו אבל רוצה לשאול האם יש מקום לפנות ולקבל חוו"ד נוספת, לאין לפנות? מה לעשות? המטולוג? יחידה להריון בסיכון כדי להתייעץ? מי מומלץ? והאם יש מקום לאור מה שתיארתי להתעקש על קלקסן? מי יכול להפנות אותי, הרופא בקופה? תודה על כל ניסיון לעשות לי קצת סדר בבלאגן בואינג

עד כמה שזה נשמע פרדוקסלי

דווקא נטייה לדימומים הולכת ביחד עם קרישיות יתר! כשהייתי מאושפזת בהיי-ריסק הייתה לי שותפה לחדר שהייתה הומוזיגוטית כנ"ל, שסבלה משני הדברים גם יחד. היא, אגב, כן קיבלה קלקסן וזה דרש השגחה קפדנית ביותר. בסופו של דבר היא ילדה בשבוע 37 (אחרי זירוז קל) תינוקת בריאה ומקסימה.
לדעתי אם את לא שקטה - תמיד יש מקום לחו"ד נוספת. אני הייתי פונה להמטולוג ושואלת לדעתו. אני לא יודעת באיזה אזור את גרה, אבל במרכז אני יכולה להמליץ על פרופ' ברלינר שמקבל (או לפחות קיבל, נכון ללפני שנה) במרכז לבריאות האשה של מכבי ברח' בלפור 10 בת"א. אני נבדקתי אצלו והייתי מרוצה מאוד. שיהיה המון המון
ורק טוב!
עתליה

ora32

New member
כל מקרה לגופו

גם אני MTHFR הומוזיגוטית בעברי שתי הריונות אחד הצליח והשני הסתיים בהפלה בשבוע 9. בהריון ראשון דיממתי עד חודש תשיעי הריון שני התחיל ישר בדימומים. בהריון הנוכחי (שבוע 14) אני מזריקה קלקסן לאחר התייעצות עם פרופ, קופרמינץ שהמליץ חד משמעית על קלקסן. עד כה סבלתי מארועי דימומים ספורדים ומועטים בהשוואה להריונות הקודמים (2 ארועים). צריך גם לזכור שהקלקסן הינה תרופה שיכולה להיות מסוכנת לכן יש לשקול את הטיפול בה בזהירות. הנטיה לתת קלקסן היא לבנות עם MTHFR שהיה להן סיפור רקע גניקולוגי שמחשיד שיש צורך בטיפול בקלקסן. מקווה שעזרתי ובהצלחה

למעלה