אפשר שאלה ?

black69

New member
אפשר שאלה ?

יש לי כמה שאלות קטנות שאשמח לקבל עליהן תשובה : 1. מהו גשר י.ג.ע ? 2. עד איזה הספקים כדאי לעבוד עם מחבר BNC והאם הוא עדיף SO239 ? (אני מקווה שלא יהיה מכות סביב השאלה הזאת..) תודה יוני

zukik

New member
תשובות

גשר יגע זה אלמנט שמודד את רמת התיאום של האנטנה למשדר לגבי BNC לא הסתכלתי במפרט שלו אבל היתי משתמש בו עד 50-100 ואט SO239 (גם כן לא הסתכלתי במפרט) יכול לסחוב יותר ...

4Z7BGG

New member
BNC vs PL359

קצת פירוט טכני יש תופעה שבה ככל שעולה התדר, הזרם זורם בהיקף של המוליך, ולא דרך כל החתך.כלומר - התנגדות המוליך עולה עם עליית התדר, ואתו ההפסדים על הכבל. זו הסיבה למשל שבמוליכי קואקס איכותיים, הגיד המרכזי שזור מכמה מוליכים ולא ממוליך אחד בודד. קוטר המוליך המרכזי של מחבר BNC הוא פחות ממילימטר, ואילו במחבר PL259 הקוטר הוא כ-2 מילימטר כמו שכבר הוזכר - עד 100 ווט אין בעיה עם BNC, אבל מעבר לזה הייתי שוקל לעבור ל - PL259. הבעיה מחמירה בהספקים גבוהים מכיוון שלא רק שהפסד ההספק עולה - אלא שאתו עולע גם היג'ע, כלומר האנרגיה החוזרת לדרגת ההספק. בעברית פשוטה - מחרב המשדר.

4Z1PF

New member
קונקטורים

BNC תוכנן עבור עבודה בתדרים גבוהים. למעשה ניתן לעבוד איתו עד לתדר של 4 גיגה-הרץ אם הוא מאיכות טובה. לעומתו PL259 שנראה "בריא" יותר מה- BNC מוגבל מאוד בתדר העבודה שלו. גם חברות כמו אמפנול ממליצות לא לעבור את תחום ה-300 מגה-הרץ. למעשה הוא טוב לתחום ה-HF. אחת הבעיות שלו שהעכבת שלו אינה קבועה עם התדר. בעייה נוספת שקיימים בשוק מבחר גדול של יצרנים שמיצרים אותו ואין אנו יודעים מה טיבם של אלו. ביחס לתופעת הקרום. כדי לשפר את ההולכה בתדר גבוה הפתרון של גיד שזור הוא לא פתרון. בגיד שזור המוליכים נוגעים זה בזה ולכן הבעייה לא נפתרה. הפתרון הוא בהרבה גידים שמבודדים זה מזה. מוליך מסוג זה נקרא בשם חוט "ליצה". בחוט זה הגידים מבודדים בחוטי משי מה שמקל על הסרת הבידוד מהם והלחמתם (אבל זה סיפור אחר).

למעלה