אפשר שאלה?

יפעת 27

New member
אפשר שאלה?

כמה בוגרי חינוך ביתי יש בארץ, עד כמה שידוע לכם? הייתי שמחה לחקור את הנושא... תודה, אורחת שמתחילה להתעניין.

לאף אחד במדינת ישראל אין מידע אמין

לא למשרד החינוך ולא לקבוצות השונות שעושות חינוך ביתי. יש בודדים שכבר עברו את גיל 18 אבל... כמה בדיוק? 5? 15? - אין לאף אחד מושג

בארה''ב מדובר במליונים.

חלק מהמשפחות עוסקות בזה כבר משנות השישים (דור שני או לפעמים שלישי).

לימור75

New member
עשרות בודדות

אם אני מתעלמת מכאלו שעזבו את מערכת החינוך בתום שנות החובה (היום בסוף י', בעבר בסוף ח' ובעבר הרחוק בסוף ד') ואם מתעלמים מכאלו שעזבו את המערכת וחזרו אליה. הנתונים מפי ד"ר דורון מור, לשעבר מנהל מחוז צפון של משרד החינוך, במפגש קו-אור.

עוזבי מערכת אינם בהכרח 'לומדי בית'.

אשמח אם תספרי לי קצת על ד''ר מור. אזכיר לך גם שבעבר המאוד לא רחוק משרד החינוך טען שאין תלמידים לקויי למידה בכלל. אחר כך הוא דיבר על אחוזים בודדים. ברור ש'ההערכות' האלה היו מאוד לא נכונות.

לימור75

New member
הוא אשר אמרתי

ד"ר דורון מור הוציא במפורש את אלו שעזבו את המערכת, ולא התייחס אליהם כלומדי בית. הוא התייחס בדבריו רק לאלו אשר קיבלו אישור רשמי, בתקופה בה היו מחוייבים בלימוד ממוסד על פי חוק חינוך חובה. ואשר למדו בבית. הוא הוציא מהססטיסטיקה גם כאלו שקיבלו אישור לשנה (נסיעת הורים לחו"ל כולל הפלגה ביאכטה, מסע להודו, מחקר בחו"ל וכו'). והוציא מהכלל ילדים שנאלצו ללמוד בבית או בבית החולים מפאת מחלה. למיטב זכרוני מקור הנתונים היה אגף שח"ר - ביקור סדיר.

אבל כמעט כל מי שמקל אישור

מקבל אותו לשנה. יש כאלה ששנים מלמדים בבית על אישורים חד שנתיים.

doriro

New member
שאלתך אינה נכונה לדעתי

חינוך- לא ניתן למדוד בכמות את הצלחתו. השאלה היא מהי חשיבותה של מסגרת חברתית כמו ב"יס להתפתחות הילד? האם אש מסוגלת לספק לו חברת ילדים? (בפירוש לא) וכיצד ניתן לתקן את בתי הספר כך שיהיו מסגרת בריאה לכל ילד.

לא הבנתי את הקשר בין השאלה

לתשובה. זכותה להתעניין במספרים. אין 'שאלות לא נכונות'. אגב, אם כל מה שחשוב בבתי הספר זה חברת הילדים, אפשר לסדר קייטנה 10 חודשים בשנה ולימודים חודשיים.

יפעת 27

New member
אז ככה...

קודם כל תודה על התגובות ועל קבלת הפנים, תיארתי לעצמי שאין נתונים רשמיים וזה בדיוק מה שחשבתי שיהיה מעניין לחקור... אני מאוד מתעניינת בנושא החינוך הביתי/חליפי וחשבתי לחקור את הנושא במסגרת לימודי הד"ר שלי. כנראה ניסחתי לא טוב את השאלה, אולי יהיה יותר נכון לשאול, כמה כאלו אתם מכירים באופן אישי (כאלה שאני יכולה להגיע אליהם לצורכי מחקר). שוב רב תודות, יפעת.

למעלה