מתכון לא חוקי
מצרכים: סיר גדול(לפחות 12 ליטר) 5 תפוחי אדמה גדולים 5 בטטות גדולות 5 בצלים גדולים 6 גזרים גדולים 5 קישואים רבע דלעת בינונית(כ-400 ג"ר) 3 ראשי שום מלח 2 כפות סוכר פלפל שחור כמון 2.5 ליטר מים רבע כוס שמן זין(עדיף אחד שהושרו בו פלפלים חריפים כשבועיים מראש) 3 פלפלים חריפים(סודאנים עדיף) 1 דורבן נקי ומפורק(כ-6 ק"ג בשר) אופן ההכנה: עדיף מבעוד מועד לחתוך את כל הירקות לקוביות,לפרק את הדורבן לשוקיים וצלעות(6 חלקים) ולהוציא את כל שיני השום ולשבור אותן עם סכין. שמים את שמן הזית,בצל,ראשי שום ומעט סוכר ומטגנים עד שהבצל מתחיל להתרכך אך עדיין לא שקוף. מכניסים את חתיכות הדורבן בסיר למשך שתי דקות ובוחשים עד שהבשר מכוסה מכל הכיוונים. מכניסים את הירקות,מערבבים לפיזור ולהרמת הבשר לחלק האמצעי של הסיר. מוסיפים מים במידה שתכסה את כלל המרכיבים אך שלא תעבור אותם. מביאים לרתיחה,מוסיפים את המלח,פלפל,כמון ובמידה והשמן שבו טיגנתם,אינו שמן שהושרו בו פלפלים, יש להוסיפם עם שאר התבלינים. יש לערבב שוב ולהשאיר על אש גבוהה למשך כ-10 דקות. מעבירים את הסיר(בזהירות כי הוא כבד וחם)לאש קטנה,לא להנמיך את האש כי בדרך כלל במבער הגדול בכיריים יש להבה נמוכה שהיא עדיין די חזקה ולכן עדיף להעביר למבער הקטן. מעכשיו יש לערבב כל 10 דקות לערך,אך לערבב בצורה מעגלית לאורך הדפנות של הסיר ולא במרכז,ערבוב במרכז יגרום לפירוק הירקות והבשר. לאחר כשעה עד שעה וחצי אפשר לטעום,לראות אם צריך להוסיף עוד תבלינים,אם הוספתם,תנו לסיר עוד רתיחה קצרה וערבוב קל. אני מוכרח לציין מספר עובדות: -בשר דורבן הוא בשר שמאוד קשה להשיגו -ניתן ליישם מתכון זה על בשר לבן ועל בשר יען,במידה ומשתמשים במתכון בבשר בקר,עוף או הודו יש להוריד את הסוכר לגמרי. -אם עושים כבש לפי מתכון זה,יש להוריד את כמות המים לחצי. שיהיה לכם בתאבון