אפשר שני סים על מספר אחד?

miri_m

New member
האם יש חברה שמאפשרת להחזיק שני כרטיסי סים על אותו מספר? (יש לי שני מכשירי טלפון שאני רוצה להשתמש בהם בלי להעביר כרטיס סים מאחד לשני)

arseny92

Well-known member
מנהל
האם יש חברה שמאפשרת להחזיק שני כרטיסי סים על אותו מספר? (יש לי שני מכשירי טלפון שאני רוצה להשתמש בהם בלי להעביר כרטיס סים מאחד לשני)
לא, כי חייב להיות שיוך מספר (IMSI) לכרטיס (ICCID) ולמכשיר (IMEI) אחד בלבד בכל זמן נתון, אחרת שאילתות HLR לא פועלות
אם בכל זאת משכפלים סים ומזוהה ברשת ביותר ממכשיר אחד בו זמנית, בדרך כלל חברות סלולר חוסמות את כל העותקים מלהתחבר לרשת עד שתבוא לסניף ותוציא סים חדש על המספר ושהוא יהיה אחד

T o m c o

Member
מנהל
לא, כי חייב להיות שיוך מספר (IMSI) לכרטיס (ICCID) ולמכשיר (IMEI) אחד בלבד בכל זמן נתון, אחרת שאילתות HLR לא פועלות
אם בכל זאת משכפלים סים ומזוהה ברשת ביותר ממכשיר אחד בו זמנית, בדרך כלל חברות סלולר חוסמות את כל העותקים מלהתחבר לרשת עד שתבוא לסניף ותוציא סים חדש על המספר ושהוא יהיה אחד
אתה טועה, לא לגמרי, אבל טועה.

נערך לאחרונה ב:

T o m c o

Member
מנהל

כן, אפשרי, לא בטוח אם בכל החברות, בפרטנר אני יודע להגיש שניתן, כמו גם בסלקום ופלאפון.
מדובר על סים שיועד בעבר למכשיר הטלפון ברכב, השירות עצמו עדיין פעיל, למרות שכבר כמעט ולא קיימים מכשירי רכב בימינו.
בפרטנר השירות נקרא Partner2.
השירות לא תמיד מאפשר גלישה משני המכשירים, אז קחי בחשבון, גם קבלת ושליחה הודעות לא אפשרית, הוא לא באמת בעל אותו המספר אלא מספר שקוף שגם את לא רואה. רק קבלת והוצאת שיחות אפשרית.

arseny92

Well-known member
מנהל
כן, אפשרי, לא בטוח אם בכל החברות, בפרטנר אני יודע להגיש שניתן, כמו גם בסלקום ופלאפון.
מדובר על סים שיועד בעבר למכשיר הטלפון ברכב, השירות עצמו עדיין פעיל, למרות שכבר כמעט ולא קיימים מכשירי רכב בימינו.
בפרטנר השירות נקרא Partner2.
השירות לא תמיד מאפשר גלישה משני המכשירים, אז קחי בחשבון, גם קבלת ושליחה הודעות לא אפשרית, הוא לא באמת בעל אותו המספר אלא מספר שקוף שגם את לא רואה. רק קבלת והוצאת שיחות אפשרית.
לא באמת מדובר על מספר כפול על שני סים, אלא על קומבינה עם העברת שיחות וסמס
כאמור מספר זהה לגמרי על שני כרטיסים בשני מכשירים אינו מצב תקני

T o m c o

Member
מנהל
זה לא נכון.
כשאני מחייג מהסים המשני שלי, אני מופיע לאחרים כמו מהמספר הראשי שלי.
מדובר על הגדרה בצד הרשת (במערכות פרטנר לדוגמה), שכשמחייגים אל המספר שלי שני הסימים יקבלו שיחה. וכשאני מחייג מהמשני, אני יוצא כאילו אני המספר הראשי וכך אוצג גם לאחרים. יש למשני מספר "שקוף", אך לא נדרשת כל פעולה מצידך של הפנית שיחות.
כאמור, סמסים אינם ניתנים שהעברה, ולכן הסים המשני לא מקבל סמסים במספר המקורי, אלא רק במספר השקוף שלי (אם יודעים אותו)
אני מחזיק בשני סימים כאלה, אחד משמש אותי ביום-יום, השני נמצא במכשיר המשני שלי, בתיק, כבוי למקרה הצורך.

arseny92

Well-known member
מנהל
זה לא נכון.
כשאני מחייג מהסים המשני שלי, אני מופיע לאחרים כמו מהמספר הראשי שלי.
מדובר על הגדרה בצד הרשת (במערכות פרטנר לדוגמה), שכשמחייגים אל המספר שלי שני הסימים יקבלו שיחה. וכשאני מחייג מהמשני, אני יוצא כאילו אני המספר הראשי וכך אוצג גם לאחרים. יש למשני מספר "שקוף", אך לא נדרשת כל פעולה מצידך של הפנית שיחות.
כאמור, סמסים אינם ניתנים שהעברה, ולכן הסים המשני לא מקבל סמסים במספר המקורי, אלא רק במספר השקוף שלי (אם יודעים אותו)
אני מחזיק בשני סימים כאלה, אחד משמש אותי ביום-יום, השני נמצא במכשיר המשני שלי, בתיק, כבוי למקרה הצורך.
השואל שאל על מספר כפול לגמרי, שאינו מפנה שיחות גם לא בצד הרשת וגם לא צד משתמש בהגדרות המכשיר...

כשאתה מחייג מהסים השני שלך, אתה בעצם מחייג מהמספר השקוף, אבל בצד המפעיל הוגדר Caller ID להציג לאחרים כאילו חייגת ממספרך הראשי. כלומר המקושר יכול לחזור לך רק במספר הראשי שיכפיל שיחה אל הראשי גם, או להתקשר למספר השקוף אם המתקשר יודע אותו ואז רק המכשיר השני יצלצל

נערך לאחרונה ב:

em28

Well-known member
המספר הכפול, לפחות כמו שהוא מופעל בגולן מאפשר שיחות נכנסות ויוצאות משני הסימים, אבל גלישה ו-SMS רק מהראשי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה לא נכון.
זה כן נכון למרות שיש מן הצדק גם בדבריך.

כשאתה מחייג מהסים ה"משני" מופיע אצל הנמען המספר של הסים הראשי שלך אבל לסים המשני יש מספר משלו. אם תחייג ישירות למספר של הסים המשני רק הוא יצלצל ולא הטלפון הראשי אבל אם תחייג למספר הראשי שניהם יצלצלו כי בעצם מה שקורה זה סוג של עקוב אחרי מהמספר הראשי למשני.

גם לי יש "סים כפול" ברכב ובדקתי את מה שכתבתי לעיל לא פעם ולא פעמיים.

לגבי השירות בחברות בעבר היה לי את הסידור הזה בפרטנר תמורת תשלום חודשי של 15 ש"ח ובשנים האחרונות יש לי את הסידור בגולן תקשורת בחיני חינם.

למעלה