אפשר שרשור קציצות?

אפשר שרשור קציצות?

הילדים שלי לא אוהבים מטוגנות, רק מבושלות ברוטב - מחפשת מתכונים לרטבים טעימים לקציצות. הילדים שלי מכינים את כדורי הבשר בעצמם, אני מכינה את הרוטב ומכניסה לסיר מעל האש. יאלה - תפתיעו אותנו
 
הקציצות שהבנות שלי אוהבות

הן קציצות שאני מוסיפה להן תפ"א מגורד אני שמה בשר טחון ביצה פירורי לחם תבלינים ותפ"א בינוני מגורר משפר את אעם הקציצות משהו משהו כדאי לנסות גם אצלי לא אוהבים מטוגן רק מבושל ברוטב אדום.
 

happy00

New member
ואפשר להוסיף אורז (לא מבושל) לתערובת הקציצות

במקום התפו"א המגורר. יוצא מצוין. (בדיוק זה מה שמתבשל לי עכשיו על הגז)
 

happy00

New member
כן, בקציצות

לא מדדתי כמויות. נראה לי שבערך רבע כוס אורז. אפשר לשים פחות ואז פחות מרגישים, או יותר ואז קציצות הבשר גם מתנפחות יותר, והאורז נהיה מרכיב יותר מרכזי. ואז זה כבר ממש ארוחה מלאה (בשר + התוספת) ביחד. אגב זה מתאים לבישול ברוטב אדום או במרק ירקות. אני עושה את הקציצות עם עוף טחון, לא עם בשר טחון.
 
אצלי הבנות לא אוהבות

קציצות עוף אבל כשאני מזמינה את המשפחה המורחבת אני מכינה והם זוללים. איזה יופי אני אנסה עם האורז נשמע מעניין וטעים. תודה רבה על המתכון.
 
HAPPY00 עשיתי היום את הקציצות שלך יצאו יאמי

כשהלכתי לחנות בשר למטה ובקשתי עוף טחון הוא קצת הסתכל עליי מוזר אבל נתן לי ועכשיו סיימנו לאכול ולא רק היה טעים אלא גם משביע
 
פעם ראשונה אני שומעת על זה אבל

נשמע לי טעים, אני גם אנסה בפעם הבאה. תודה
 
אז את הקציצות אני מכינה מתערובת של

בשר טחון,בצל מגורר, פיטרוזיליה,ביצה,פרורי לחם, תפוח אדמה מגורר ומוסיפה גם גזר מגורר. את הרוטב אני מכינה ככה: מטגנת בצל ושום מוסיפה עגבנייה מגוררת וקופסא של רסק עגבניות, מוסיפה מים, פפריקה חריפה מלח לפי הטעם, ואני מוסיפה גם תיבולית של צ'ילי .
 
האם למישהי יש רוטב לא על בסיס

עגבניות? יכול להיות כמעט כל דבר (חמוץ מתוק, חריף,כתום, ירוק, לבן - מה שיש)
 
אני מנצלת את הקציצות להכניס קצת ירקות

1/2 ק"ג בשר טחון 1/2 ק"ג בשר עוף טחון קישוא מגורד בצל מגורד (אפפשר גם מטוגן לפני) עגבניה מגורדת גזר מגורד חלה רטובה 2 ביצים מעט רוטב סויה חוויג' פלפל שחור כמון שום פטרוזיליה טריה קצוצה ברוטב האדום אני גם מגרדת עגבניות וזה משפר מאוד את הטעם וכמובן הרבה שום
 
גונדי את מכירה? מעדן

חברה שלי נתנה לי את המתכון ומאז אני חולמת על הטעם העדין.. המצרכים: חצי קילו עוף טחון 2 בצלים גדולים קצוצים דק מאד, או מגורדים. 150 גרם אבקת חומוס טחון טרי כפית מלח רבע כוס שמן כפית כורכום כפית הל טחון חצי כפית פלפל לבן למרק: כוס גרגרי חומוס שלמים שהושרו במים למשך לילה 1 בצל פרוס לטבעות אבקת מרק מעט כורכום, מלח, פלפל מעט שמן להזהבת הבצל אופן ההכנה מערבבים את העוף הטחון עם אבקת החומוס מוסיפים את הבצל הקצוץ או המגורד, על כל נוזליו. מוסיפים את השמן ואת המלח ואת התבלינים לשים לעיסה אחידה וחלקה, ומניחים לנוח קצת בצד. בינתיים מכינים את המרק: מזהיבים את טבעות הבצל בשמן על אש בינונית, רק עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להזהיב מוסיפים את גרגרי החומוס שהרתחת לפני להורדת הגזים. מוסיפים מים כמידת המרק שרוצים לקבל מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש גבוהה כרבע שעה. מרטיבים את הידיים, וצרים מעיסת העוף והחומוס כדורים גדולים לא להדק את הכדור, להשאירו חופשי ומאוורר, לתת לו את הצורה על ידי עברה מיד ליד. זורקים את הכדורים למרק הרותח , ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה וחצי בסיר חצי מכוסה. מגישים על ידי זה צלחת אורז לבן, אפשר גם קטנות יותר כמו כדורי בשר
 
למעלה