גונדי את מכירה? מעדן
חברה שלי נתנה לי את המתכון ומאז אני חולמת על הטעם העדין.. המצרכים: חצי קילו עוף טחון 2 בצלים גדולים קצוצים דק מאד, או מגורדים. 150 גרם אבקת חומוס טחון טרי כפית מלח רבע כוס שמן כפית כורכום כפית הל טחון חצי כפית פלפל לבן למרק: כוס גרגרי חומוס שלמים שהושרו במים למשך לילה 1 בצל פרוס לטבעות אבקת מרק מעט כורכום, מלח, פלפל מעט שמן להזהבת הבצל אופן ההכנה מערבבים את העוף הטחון עם אבקת החומוס מוסיפים את הבצל הקצוץ או המגורד, על כל נוזליו. מוסיפים את השמן ואת המלח ואת התבלינים לשים לעיסה אחידה וחלקה, ומניחים לנוח קצת בצד. בינתיים מכינים את המרק: מזהיבים את טבעות הבצל בשמן על אש בינונית, רק עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להזהיב מוסיפים את גרגרי החומוס שהרתחת לפני להורדת הגזים. מוסיפים מים כמידת המרק שרוצים לקבל מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש גבוהה כרבע שעה. מרטיבים את הידיים, וצרים מעיסת העוף והחומוס כדורים גדולים לא להדק את הכדור, להשאירו חופשי ומאוורר, לתת לו את הצורה על ידי עברה מיד ליד. זורקים את הכדורים למרק הרותח , ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה וחצי בסיר חצי מכוסה. מגישים על ידי זה צלחת אורז לבן, אפשר גם קטנות יותר כמו כדורי בשר