אפשר?

אפשר? ../images/Emo13.gif../images/Emo108.gif

אהלן אלי ואהלן בני-אדם-באשר-אתם! אפשר להצטרף? הגם שאינני דומה לרובכם בחד-הצדדיות ביחס לנושא, והגם שבעל כרחי עוד אינני חופשי מחיובי הדת לגמרי- עם כל זה כשאחרי קטע-שיחה איתי שואלים אותי במין הבנת-כל שכזו: "אה, אז אתה חוזר בשאלה?"- אני מאשר... :) . כמו שאני מבין יהיו כאלה שיעדיפו לדעת מי הוא זה ואיזה הוא. דער רוסישער שירותי מידע בע"מ לשירותכם: נתחיל מהכינוי. פאר ואס "דער רוסישער"? כי אני, כמו שאתם רואים אותי, כולי עשר שנים בארץ. תהליך מציאת-מקומה-ביהדות-הדתית של משפחתי החל עוד שם, אבל למעשה בא אל הגמר כאן, בארץ. לא בעזרת מחזירים בתשובה ערמומיים וחורשי רע מן האגדות אלא מתוך רצון ובטחון בצדקת הדרך. יש גם דבר כזה. אני אישית, מאז שהותי הקצרה במחנה הקיץ של חב"ד ליד דניפרופטרובסק, נמשכתי לתרבות החרדית. אהבתי אותה והיתי בטוח שכך צריך להיות. עד גיל 13 הוריי לא הסכימו שאלמד במסגרת חרדית, אבל כאשר מלאו לי 13 שנים- החליטו שאין טעם לכפות עליי לימודים במסגרת שלא הייתי ולא אהיה מרוצה בה, והסכימו שאלך ללמוד בישיבה קטנה חסידית. ארבע שנים למדתי בישיבות (את חב"ד, דרך אגב, עזבתי עוד כשהרבי נפטר), מצאתי את מקומי בחצר חסידית פלונית (שיש לי עמה קשר עד היום) ויכולתי להמשיך הלאה, חרף הקולות הגוברים מצד הוריי: "יונה, מה עם מקצוע לחיים?", אלא שיום קייצי אחד הבנתי ש (כך אני מנסח את הבנתי דאז) : נסיון המימוש העצמי שלי במסגרת הדת בכלל והישיבה בפרט נ-כ-ש-ל. והיות ואינני בנאלמוות- חבל שאבזבז שנים יקרות במקום שאין לי כל סיכוי לעשות בו משהו עם עצמי. תהליך היציאה מן התרבות החרדית (הגם שעד היום אני מושפע ממנה פה ושם) היה ממושך ואיטי מאד. באמצע הספקתי לומר לאמא שלי בגלוי שבצבא אוריד את הכיפה (התגובה היתה מאד מתונה ומתחשבת) ואבא שלי הספיק לגלות את זה יום אחד בעצמו, ואחרי שכעס,קרא לי בוגד, אמר שהוא לא צריך בן "א משימד" ונרגע סיכמנו שכל עוד אני חי בבית הוריי אנהל אורח חיים דתי פאסיבי. נכון להיום אני מחכה לגיוס שאמור לנחות עליי מכיוון לא ידוע ותוך פרק זמן לא ידוע (מה שבטוח- בעתיד הקרוב).... זהו
. אז אפשר או לא?
שלכם, יונה דער רוסישער.

אלי פלס

New member
שלום עליכם ר´ יונה...

אפשר???? תתרווח. תוריד את הנעליים, תכין לעצמך קפה ותצטרף אלינו למסה הארוך הארוך הזה...מסע החיים. אני לא יודע איך הגעת למסקנה שאני חד-צדדי ביחסי לדת אבל את זה נשאיר לזמן אחר. מנקודת המבט שלי, תהליך היציאה בשאלה הוא חלק מתהליך ארוך, חלק ממסע ארוך שאנחנו עורכים. מסע החיים. אתה הרבה יותר ממוזמן להיות אתנו ולעזור לנו לדחוף את הרכבת...

ח.נ

New member
דוקא אתה?

ואני לא אשכח את אותה נסיעה לקבר ר´ שמעון בל"ג בעומר, האוטובוס היה עמוס והמקום היחיד שמצאתי לי לשבת היה מולך, אני זוכרת שבמשך כל הנסיעה הכרחת את עצמך להסתכל בחלון שחס וחלילה לא תראה פני בחורה וכיסת את הפרצוף עם הכבוע... שאמרתי לעצמי אז, "הדוסים האלה"! נו, נו, זה מה שנקרא מקיצוניות לקיצוניות מאחלת לך שסוף סוף תמצא את המקום שלך, אחרי כל כך הרבה תחנות...

ח.נ.?

אינני זוכר... ואולי את מתבלבלת ביני לבין יונה אחר? מכל מקום, תיאורטית, יש מקום לסיפור מהסוג הזה. בימיי היותי א חסידישער בחור- ודאי וודאי שאם היתה יושבת מולי בחורה היתי מסתכל בחלון. אימייל ממך עם הבהרונת יעשה רק טוב
. א גוטן דער רוסישער .

ח.נ

New member
לא

לא, אני לא מתבלבלת בינך לבין אף יונה אחר, מיד כשהעפתי מבט על ההודעה שלך חשבתי שאני יודעת מי כתב אותה, ואז כל יתר הפרטים בכרטיס שלך התאימו יופי... אבל צדקתי כשאמרתי שעברת מקיצוניות לקיצוניות, לא?

האם צדקת?

אין לי תשובה סופית עדיין, כי עוד לא הגעתי אל המנוחה ואל הנחלה. ועם שאני שמח שאת יודעת מי אני- הייתי שמח עוד יותר אם הייתי יודע עם מי לי הכבוד. למען השג מטרה זו ברא האל ברחמיו כי רבו את האימייל ואת האייסיקיו. (רש"י, דיבור המתחיל "אייסיקיו" : 98069802) . מקווה לשמוע ממך, דער רוסישער.

אלי פלס

New member
וחלק על זה ר"ת

בתוספות דיבור המתחיל "המעסענג´ער". וכי אפשר לו לעולם בלא תכניות מסרים? והא מצאנו במקום אחר דהא פייר-וול מונע ומעכב זרימת המסר. ויש לתרץ כי המעסענג´ער מבית מדרשו של היצר הרע (ביל גייעטס), מתגבר על הפייר-וול. בקיצור, יקירי ויקירותיי, תורידו מסנג´ר.

למעלה