אפשר???

עגולה2

New member
אפשר???../images/Emo35.gif

שלום לכולם, כבר שבוע אני מציצה ונפעמת מכמות התמיכה בפורום ומן הידע המקצועי הרב בתחום הדיאטות שניתן לדלות כאן. אשמח להצטרף, לתמוך ולהיתמך בכם ואיתכם.... על עצמי: בת 30 וקצת ממרכז הארץ נ+2 קטנים ומשגעים תמיד בדיאטה מורידה נפלא, נראית מליון דולר ומעלה הכל בתוספת ריביות והצמדות.... כיום מנסה דיאטה שפוייה פחות או יותר לא מצליחה לגרום לעצמי להפעיל את גלגל השיניים המכונה פעילות גופנית ומאוכזבת מעצמי קשות בתחום זה זהו בינתיים שבת שלום ותודה על ההקשבה
עגולה

אביטל +

New member
אחות לעגלגלות ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה לביתנו הקט
מה שאת מתארת מוכר לכולנו. שאלו אותי לפני מספר חודשים איך אני מרזה וברגע נדיר של סבלנות (אני שונאת את השאלות האלה... כי לרוב הציפייה היא לאיזה סיפור על שיטת קסם...) עניתי שעשיתי שינויים בחיים שלי, אבל רק כאלה שאני אוכל לחיות איתם לאורך זמן. פעילות גופנית - בחרתי בהליכה שהיא מתאימה לי תזונה - לאכול בריא וטעים ומגוון ולשכוח מהמילה דיאטה. ממה שכתבת נובע שבשבילך דיאטה היא דבר זמני. את נכנסת למשטר תזונה כדי להוריד במשקל, מורידה את המשקל אבל לא מצליחה לשמור. אולי כי אין שינוי אמיתי בתזונה ובאורח החיים ? משהו לחשוב עליו... ותיקון קטן לסיום - אנחנו לא אנשי מקצוע, הידע שיש לנו הוא מניסיון אישי בלבד. ולא כל דבר שכל אחד מאיתנו עושה יתאים למישהו אחר. בהצלחה

הי עגולה וברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

יש איזה שהן מילים שאני שוב ושוב מרגישה שצריך לומר לחזור ולומר לכל חברה או חבר חדש/ה שמגיעים, זה: אל תעשו "דיאטה"! למה? לא צריך יותר מאשר לקרוא כל הודעה של מי שאנחנו נפגשים איתה כאן כדי להבין ולהגיע למסקנה הזאת. כל הדרכים לא דרכים שהמציאו ולא המציאו, ההתפתלות וההסתבכות של דבר שהיה צריך להיות הרבה יותר פשוט ממה שנעשה ממנו – מה אני אגיד לך? קורע את הלב. כל כאבי הלב, הייסורים והציפיות שנתלות ברצון להרגיש טוב ולהיראות טוב – תלויות על הדבר שצריך להיות כזה טבעי. ובכל זאת…. חושבים על זה כמו סיפור השועל וכרם הענבים. שהטוב נמצא הרחק מהישג יד ואנחנו לא מסוגלים להגיע לשם. חושבים אולי בדרך כזו זה ילך או בדרך שניה….הנסיונות העקיפים הרחיקו אותנו מלראות שהאמת היא הרבה יותר פשוטה וכל העת מונחת בכף ידנו. אני מציעה לך עגולה כמה דברים, קודם כל לקרוא את מכתב הפתיחה של הפורום כדי להבין את "הראש" והכוונה של הפורום שלנו. גם לקרוא קצת מההתכתבויות יתן לך עוד מושג. ובעקרון, מצד אחד לפתוח דף חדש בלפתוח את לבך למחשבות חדשות (= עשייה חדשה) (מה שאנחנו עושות/ים כאן הרבה) שיעזרו לך להגשים את חלומך. ומצד שני, להביט אל העבר רק מתוך הצורך להפיק לקחים שיאפשרו לך לכוון את עצמך בהווה והלאה לעשות את הבחירות הנכונות כדי להצליח. אז, בתור התחלה. מומלץ מאוד לקבל יעוץ מדיאטנית שתתחבר לא רק לצרכים הגופניים שלך אלא גם מה שלבך אוהב (וממה שהבנתי מחברות שלי כאן יש דיאטניות שלא רק רושמות מה שרושמות ושולחות את האדם לדרכו). אם התזונה שלך תהיה מגוונת ומאוזנת את תהיי רגועה ושבעה….ומשם, תוכלי לפנות לחלק שמשלים את החלק הפיזי. (הרי לא הגענו לאן שהגענו לו זה היה רק הענין הטכני נכון?). למה ומתי את פונה לאוכל כשאת לא רעבה? כעס על מה? או תסכול על מה, שכדי להשקיט אותו האוכל שימש כגלולה. מה באמת שוכב אי שם שהתייחסנו אליו בביטול וכ"לא חשוב" ובעצם זו קריאה שלא הקשבנו לה. כל זמן שבמקום לעשות את הדברים הנכונים האלו (רק חושבים שעושים) אנחנו מעכבים את עצמנו, נעצרים וממשיכים בסחור סחור עצמי כזה או יו יו בלי להגיע ליעד. כמו בעבודת האיכר, שקודם עליו לחרוש ולאחר מכן לזרוע להשקות וכו´ על מנת לזכות ביבול. הוא מנסה "לדלג" על אחד מהשלבים כמו החריש, ובבוא היום אינו מביא מדוע התוצאות לא היו כמצופה. שבוע טוב, דליה.

למעלה