אצבעות

גדי קטן

New member
אצבעות

(ולפני ששאלתי חיפשתי הודעות בשנה האחרונה...) לאצבעות כף היד קוראים אגודל, אצבע, קמיצה, אמה וזרת איך קוראים לאצבעות כף הרגל המקבילות (פרט לבוהן ולזרת)?

עִידן

New member
נזכרתי (מנצלש"ת)

שהיום שמעתי מישהי אומרת שזה "עמד לה על הלשון".

ואחי מִסְתֵּר היום

עמדנו בתחנה ולידנו עבר יתוש. הוא טען שהיתושים האלה הם מכת מדינה. אמרתי לו שיש יתושים גם בחוץ-לארץ, אז הוא תיקן את עצמו: "טוב, אז הם מכת מדינה עולמית"...

גדי קטן

New member
אולי אם היו להם שמות

היינו מוצאים בהם צורך... (הרי שפה מכתיבה מחשבה ולהיפך ע"ע 1984)

צימעס

New member
בוודאי שיש צורך!

- איפה קיבלת מכה? - ב... אמא איך קוראים לאצבע הזאת?

בהן

במקרא בֹּהַן מציינת את האצבע הגדולה הן של היד הן של הרגל וַיִּשְׁחָט׀ וַיִּקַּח מֹשֶׁה מִדָּמוֹ וַיִּתֵּן עַל־תְּנוּךְ אׂזֶן־אַהֲרׂן הַיְמָנִית וְעַל־בּׂהֶן יָדוֹ הַיְמָנִית וְעַל־בּׂהֶן רַגְלוֹ הַיְמָנִית (ויקרא ח כג)

גוואלד

New member
למה אי אפשר לקרוא להם כמו בידיים?

למה השלישית ברגל לא יכולה להיות אמה, הרביעית קמיצה וכו'? במה נגרעו זכויות הרגליים מזכויות הידיים?

אפרופו אי אפשר

אצלנו בבית יש פועל חדש - אפשר. לדוגמא: "אמא, אפשר לי לראות טלויזיה?". מחידושי הלשונאי הקטן שלי. וזה כל כך חמוד -שאנחנו לא מתקנים.

גם אצלנו זה ככה

וזה קורע אותי כל פעם מחדש, ומזכיר לי שאני רוצה לספר לכם על זה. זה בעצם קרוב לשימוש ישן של המילה "אפשר", במשמעות "יש מצב" - אפשר שתבוא אצלי מחר?

גם אצלנו זה הולך חזק.

"אמא, אפשר מים?", וגם "אפשר ש.." כמו ב- "אמא, אפשר שנעה תבוא?" ניסיתי למגר את זה, ולא רק שנכנעתי, גם אנחנו התחלנו להשתמש בזה.

לא הבנתי מה רע באפשר שלכם?

אותי מצחיק השילוב של "אפשר לי". האפשר שלכם נשמע לי נורמלי לחלוטין.

אז זהו, שזה לא מצחיק אותי.

וגם זה גם לא נשמע לי נורמלי בכלל. אחרי "אפשר" חסר לי פועל. אין דבר כזה "אפשר מים". וגם "אפשר ש" במקום "מותר" או "אפשר ל" לא ממש יושב לי טוב באוזן. זה סתם נשמע לי כמו התעצלות שכזו, להשמיט מילים כדי לקצר.

אנחנו די איומים. אני מודה.

אפילו הצלחתי להרגיל את בנותי לא להגיד על כל דבר "בא לי" במקום "אני רוצה", פשוט כי זה עולה לי על העצבים. זה נכון שלפעמים באמת "בא", אבל אני חושבת שזה גם טוב פשוט להגיד מה את רוצה.

גנגי

New member
אני מתעבת דווקא את

"תביא לי". הבנות שלי עברו סדרת-חינוך-מניעתית מזעזעת, שגמול בצידה: כיום הן גמולות.

למעלה