אצבע בפה

אצבע בפה

לפעמים שאני ניגשת לראות את אלון במיטה אני מוצאת אותו עם אצבע בפה- או האגודל או סתם מלקק את האצבעות, אלון בן חודשיים וחצי. אני מייד מוציאה לו את האצבעות ושמה לו מוצץ. איך מונעים ממנו להתרגל לאצבע?

talsh

New member
אני נאבקת בדיוק כמוך

ובינתיים הוא מנצח
שום כלום לא עוזר והוא עם האצבעות בפה.

n i s h a

New member
אני חושבת

שלא כדאי להוציא את האצבע מהפה. קראתי איפשהו, שזה שלב חשוב בהתפתחות של התינוק, ובדרך ה'הכרה' שלו את גופו. וחוץ מזה - אם הוא ירצה אצבע - לא יעזור לך...
הוא יפיל את המוצץ וישים אצבע.

למה להלחם? למה למנוע?

אין שום רע באצבע בפה. להפך. זה נעים, מרגיע, מאפשר למצוץ מתי שהוא רוצה, ללא תלות באחרים ובלי טעם של גומי... וחוץ מזה- זה תרגיל נהדר בלהתרגל לכך שהילד שלך הוא אדם עם רצונות והעדפות.

jj11jj22

New member
מוצץ

למה להוציא את האצבע???? זה הרבה יותר בריא מחתיכת גומי בפה..(שאת לא יודעת איזה חומרים מסוכנים יש בסילקון או לטקס!!!!) והדבר השני אם את כבר מוציא את האצבעות מהפה אל תשמי לו מוצץ כי הוא יתרגל למשהוא בפה וכשהוא יהיה קצת יותר גדול הוא יבכה כי נפל המוצץ, מנסיון... פשוט תוציא ואל תשמי כלום או תני לו למצוץ את האצבעות.

לא להוציא את האצבעות מהפה!

זהו שלב חשוב בהתפתחות וכך התינוק לומד להכיר את הידיים שלו. זה מפתח קואורדינציה וקשר עין-יד. כך התינוק בודק הכל בשלב זה - דרך הפה. גם לוטן עם מוצץ, אבל רק כשהיא רוצה ללכת לישון. בכל שאר הזמן היא עם ידיים, וכל חפץ אחר בסביבתה, בפה.

מתרגשת

New member
מצטרפת לחברותיי ואומרת לא להוציא את

האצבעות מהפה. זהו שלב חשוב בהתפתחות. השלב בו הם טועמים מרקמים שונים ומכירים את הפה והיד.

שמופית

New member
אבל מה קורה כשהשלב הזה עובר,

והם נשארים עם האצבע בפה ??? הרי הרבה יותר קשה לגמול מאצבע בפה מאשר ממוצץ
ובהקשר לזה יש לי סיפורון: בערב ליל הסדר נסענו להורים של בעלי ובדרך עקפנו רכב שבו נהגה בחורה, בסביבות גיל 25, והיא מצצה אצבע !!! פשוט נהגה עם יד אחת על ההגה ויד אחת בפה !!!!

העניין הוא שלא מדובר כאן על שימוש

באצבע להרגעה והרדמות, אלא ממש אכילה של היד מה שדוקא גורם לסטימולציה. לא מדובר כאן על אותה פונקציה שממלא המוצץ. ואם נשארים בסוף עם האצבע בפה? זה במילא לא תלוי בך ונתון לבחירתו של התינוק. גם לו יש רצונות משלו...

dafgol

New member
לא להוציא.....

גם ברצ'וק עם האצבעות בפה ( בימים האחרונים מסכים למוצץ רק במקרה חירום בלבד...עייפות ). אני לא מוציאה לו ת'אצבעות מהפה , זה מאוד חשוב להתפתחות שלהם , להרגיש " ולהבין " שאלה האצבעות שלו , הידים שלו וכו'.... אוקצור מסכימה עם הבנות - לא להוציא !!!!

אצלנו זה הסימן שאנחנו רעבים

אז אני מוציאה לו את האצבע מהפה ונותנת לו ציצי .אני נוהגת נכון? או שמא אני צריכה לתת לו למצוץ עד שיגיע הבכי ?

hilae

New member
מצטרפת לדעה שזה טוב

גם אני בהתחלה חשבתי שאני צריכה למנוע מאביעד להכניס ידיים לפה (3 חודשים וחצי) אבל מאוד מהר הבנתי שזה חלק חשוב וכך הוא מגלה את הידיים שלו והגוף. ובנתיים מאז שהתחיל להכניס אותם לפה הוא נוגע הרבה יותר בדברים ומזיז את ידיו בלי סוף.

niniv

New member
אני מצטרפת לבנות שאמרו

לא להוציא, ושזה שלב בהתפתחות, ורוצה להוסיף, דבר שלא אמרו עדיין, הפה מסמל את קו האמצע של הגוף, והיד בפה זהו שלב בו העולל מתחיל ללמוד מהו קו האמצע של גופו, זהו שלב חשוב מאוד (קואורדינציה שיווי משקל ועוד...) אל תוציאי... יהיה בסיידר, כולם עוברים את השלב הזה. זה רק מוכיח שהוא מתפתח יופי!

למעלה