אצה כחולה ירוקה

אצה כחולה ירוקה

הי ,

לאחרונה המליצו לאחותי להתחיל לקחת כדורים טבעיים "אצה כחולה ירוקה" , היא סבלה מהרבה דלקות גרון , שפעות , זיהומים בדרכי הנשימה ודרכי השתן
ולקחה כמות אסטרונומית של כדורי אנטיביוטיקה, וכיום היא מאוד עייפה וקשה לה להתרכז.

במקביל היא עושה דיקור סיני.

היא הייתה בייעוץ הומאופתי והומלץ לה להתחיל לקחת את הכדורים האלו ביחד עם כדורים ירוקים "לניקוי הכבד".

קראתי קצת באתרים השונים על הכדורים של האצה ו"כל הביקורות מהללות" מה שנקרא. אבל אני רוצה להבין מה ההבדל בין החברות השונות ,
מה החברה הממומלצת ביותר שממנה לקנות , מה המינון הנכון עבור בחורה בת 28 , שבריאה בדר"כ מלבד בתקופות שבהן היא חוטפת הכל בבת אחת.

בנוסף, במשפחה שלנו ידוע שיש סוג של רגישות ליוד. אצלה לא הוכחה רגישות כזאת מאחר ומעולם לא הייתה צריכה לעבור בדיקות שדרשו הזרקת יוד.
אבל נדלקה לי נורה אדומה בנוגע לכדורים האלה שהם אצות ....

האם למישהו יש נסיון עם הכדורים האלה ? מה מומלץ ? אודה על טיפים

0 אור 0

New member
מי המליץ? מה ההסמכה שלו?

אני חושבת שגם תוספים "תמימים" תמיד כדאי שיעברו עין של איש מקצוע שמכיר את המטופל או לחלופין המטופל עצמו שלוקח אחריות על חקירה מלאה של כל מה שהוא מכניס לפה
הדוגמא של רגישות ליוד או של בעיות בבלוטת התריס שעלולות להחריף מצריכה לא מבוקרת של יוד היא דוגמא טובה אך לא יחידה - לא בטוחה מה רמת היוד באצה הספציפית הזו, אבל בודאי כדאי לבדוק.
לפני/במקביל שבודקים את הנזק כדאי לבדוק גם את התועלת - מדוע דוקא כדורי האצות ולא למשל צמחי מרפא שמחזקים את המערכת החיסונית או אדפטוגנים שיפעלו נגד העייפות או תזונה מותאמת אישית שתכסה על מחסורים שגורמים לעייפות וחולשה.
ההמלצה החמה שלי: אם היא מקבלת דיקור סיני ממטפל רציני, אז כדאי להתייעץ אתו גם בנושאי התזונה והתוספים על פי הראיה הסינית ושישלימו קו טיפולי מלא ואחיד. אם המטפל לא רציני, אז לעבור למטפל אחר ומקצועי - לא חשוב באיזו שיטה, אבל כן חשוב שאם רוצים יעוץ תזונתי אז לקבל אותו ממטפל שהתזונה היא חלק מהכשרתו (נטורופת, רפואה סינית , רפואה איורוודית) ולא ממטפל שאין לו הכשרה בנושא התזונה והתוספים (למשל הומאופת)

יעל ND

New member
פניתך לא ברורה לי

לא הבנתי מפניתך:
- מי המליץ על האצה?
- האם המטפל של אחותך מעודכן לגבי רגישות ליוד שקיימת במשפחה?
- האם השאלות לא הופנו לאותו המטפל?

כעיקרון, חשוב מאד לשמור על קשר בין מטפל למטופל וכל השאלות המתעוררות להפנות מיידית למטפל.
לפנות שאלות לגבי הטיפול לאנשים זרים בפורום לא רק שלא אתי, אלא גם חסר שום טעם: עם כל הרצון הטוב, אנחנו לא מכירים את המקרה, לא מכירים את תוכנית הטיפולית, אין לנו כלים להעריך את מה שעומד מאחורי המלצה זו או אחרת של המטופל שלכם. זה כמו להחזיק חתיכת פאזל בודדת מתוך פאזל של כמה אלפי חלקים ומבלי לדעת את התמונה להתחיל לנחש מה היא....

לגבי חברות תוספים, אם זה משנה משהו, מטפלים בד"כ ממליצים על חברה מסויימת. אם מטפל/ת שלכם לא עשה זאת - כנראה שזה לא משנה. אבל תמיד אפשר לשאול אותו!

למעלה