אצות - עזרה

אצות - עזרה

אבקש את עזרתכם הידענית יש לנו אקווריום גדול, עם דגים שונים : סקלרים, בוטיות, עטלף, ועוד לא מעט סוגים של דגים אחרים קטנים... יש לנו באקווריום גם מערכת ביולוגית וגם UV וגם צמחים אמיתיים, וגם CO2 בקיצור אקווריום משוכלל (אפשר לומר) באחרונה גדלה לנו באקווריום אצה שמשתלטת על כל האקווריום כולל אבנים שקיימים , צמחים וזכוכית. האצה היא כמו שערות סבה כאלו, מאד לא יפה. אודה לכם אם תוכלו לסייע לי בתשובה : איךךךךךךך לחסל את האצה הזו.. תודה
 

dz108

New member
אצות חוטיות.

השאלות הרגילות: מה גודל האק'? כל כמה זמן אתם עושים החלפת מים? האם מערכת ה-CO2 פועלת במקביל למשאבת אויר ("משאבת חמצן")? כל כמה זמן מוסיפים דשן לצמחים? כמה שעות ביום פועלת התאורה? איזה סוג של תאורה? איזה שינוי עשיתם לפני שהתחילה בעיית האצות (בתקופה של שבועיים-שלושה לפני) -- ככלל - אפשר לתקוף את בעית האצות בעזרת חומרים סופחים שמוסיפים לפילטר / כימיקלים מסויימים / דגים שאוכלים את סוג האצות הללו (ו-99 אחוז מהמוכרים יתנו את הדגים הלא נכונים); אבל הכי טוב זה זה להתחיל ולסלק את התנאים שהביאו להיווצרותם מלכתחילה. אז עני על השאלות ונראה איך אפשר להתקדם.
 
קודם כל... תודה ולתשובות..

גודל אקווריום : 700 ליטר לערך החלפת מים: בערך 1/5 לפחות 3 פעמים בשבוע דשן: יש מערכת ממוחשבת כל 29 שעות בל החומר לא תמיד מגיע למים תאורה: פועלת 8 שעות בערב, שעה בבקר שינויים : זהו אקווריום שנבנה לפני חודשיים וחצי לערך.. כך שהשינויים שנעשו במשך הזמן הם: תוספת דגים, צמחים מנורת UV והחלפות מים. CO2 פועל במקביל לתאורה.. אבן חמצן קטנה פועלת כל הזמן. בתקופה מסויימת היו מים עכורים - בקטריה לטענת יוצר האקווריום, ולכן הוספנו את ה UV. באלו חומרים ניתן להשתמש כדי מבלי להרוג את הדגים הקיימים ? המון תודה... נ.ב. מאז הקמת האקווריום לא הייתה לנו תמותה.. ובשבוע האחרון יש לנו תמותה של מרבית הקשתות שלנו (יש גם רמירזים ועוד מינים שלא זוכרת את שמם).
 

dz108

New member
המשך...

OK, כמה ליטרים לשעה הפילטר/ים שלך?, כמה ואט מנורת ה-UV?, וכמה שעות ביום פועלת מנורת ה-UV?. יש לך אפשרות לבדוק פרמטרים של מים? (בעיקר ניטראט). --- קודם כל תזכרי - אם את מוסיפה כימיקלים שהורגים אצות: חובה (אני חוזר -חובה) להוציא את האצות המתות מן המים ולא לתת להן להירקב אחרת את מזמינה פגיעה חמורה באיזון האקווריום). דבר שני - בינתיים ניתן להוציא אצות ידנית אם הם כבר בגושים גדולים. יש לך מקום בפילטר להוסיף שקיות של חומרים סופחי ניטראטים? אם יש דשן ותאורה מספיקים, צמחים מהירי גידול אמורים "לחנוק" את חומרי המזון של האצות, וביחד עם ה-UV (שמחסל אצות חד תאיות לפני שהן מתחברות לחוטים) - זה אמור לתת טיפול מונע די טוב. אז די די מוזר שיש לך אצות מלכתחילה.
 
המשך...

ליטר לשעה = אין לנו מושג ואין אפשרות לבדוק ואט = לא ידוע פועלת 24 שעות ביממה אין ערכה לבדיקת מים בדרך כלל מוציאים את האצות ידנית אך הן מתרבות בצורה כזו שאין לנו יכולת להשתלט וגם מקומות כמו על עלים שלא ניתן להוציא מהם.. בפילטר יש מקום לשים שקיות חומרים. מבחינת הצמחיה היא צומחת בקצב מדהים, כך שכנראה שהדישון והתאורה מספיקים. אז מה עכשיו ניתן לעשות... ובמה להשתמש אם לא ניתן לאסוף אותם ידנית... תודה על העזרה
 

duel

New member
היי תפוח בדבש ודורון

אצות חוטיות גדלות משתי סיבות עיקריות : 1. עודף תאורה. 2. רמות ניטריט/אמוניה גבוהות. - תוסיפו לשני הגורמים הנ"ל גם דישון קבוע והרי התוצאה. לגבי הדישון - הייתי מפחית את המינון והכמויות. לגבי התאורה גם, הייתי מפחית בשעות התאורה. אם האקווריום נמצא בסמוך למקור אור (חלון/מרפסת וכו,) יש לדאוג למחסה. לא כתבת לנו פרטים על הפילטר (מיקום,עוצמה ותכולה) - אנא כתבי לנו. מכשיר ה-UV שקניתם לא נועד לחסל אצות חוטיות, מי שמכר לכם לא יודע או שלא הבין. הוא נועד לעקר אצות מיקרוסקופיות אשר גורמות למים להיות ירוקים - מה שבפועל לא מתרחש. בכל מקרה, הפתרון הוא בפילטרציה ביולוגית והפחתת שעות התאורה.
 

dz108

New member
המשך...

אני מסכים. מנורת UV פועלת בצורות שונות ע"מ שהן יהיו אפקטיביות כנגד בקטריות או אצות, בכל מקרה - זה לא יעזור כנגד האצות החוטיות. דודי צודק לגבי אור חיצוני - יש למנוע. דשנים - לשקול להפחית, אבל חסר לי מידע מדוייק (איזה צמחים, כמה, איזה דשן, איזה מצע גדילה יש וכו'). דודי - התכוונת לניטראט, לא?; אם יש מעל 50PPM - יש צורך לדאוג להורדה ו/או להוסיף צמחים מהירי גדילה. לעניות דעתי - עודף אמוניה לא יוסיף אצות, לעומת זאת הוא יהרוג דגים... דגים - ניתן לשים אוכל אצות סיאמי שניזון מאצות חוטיות (אם מוצאים, אני מחפש כבר שלושה שבועות, והיבואן אמר שאין כרגע בארץ...).
 
איך...

אנחנו יכולים לשפר את רמת הפילטריזציה.. במקור יש פילטר ביולוגי המותקן בתוך האקווריום (כולל פחם, ספוג, חרסינות לייצור בקטריות ואבני טוף), כאשר לפני כחודשיים וחצי שיפצנו את האקווריום והוספנו דוד חיצוני גדול המותקן בנישה מתחת לאקווריום על ינור הכניסה לדוד התקנו את מנורת ה UV - בעבור בקטריות שהיו במים והעכירו את המים - הבקטריות נעלמו והמים צלולים כרגע. סוגי הצמחים אינם ידועים לנו בשמותיהם, אך יש לנו לא מעט. המצע שהוכנס היה סוג של אדמה ועליו בא מצע קוורץ לבן. המתקין של האקווריום נחשב למומחה (אך לא מצליח לעזור לנו עם האצות) - "נעים במים" מרמת רזיאל. שני הפילטרים עובדים במקביל. מה עושיםםםםםםםםםםםםםםםםם ???????????
 

duel

New member
פשוט מאוד

קודם כל אל תשתמשו בפחם - הוא דורש טיפול מורכב ובהיעדר טיפול זה כל מה שהוא סופח אליו חוזר בסופו של דבר לאקווריום. אין צורך בפחם דרך קבע וחבל על הכסף וההשקעה (למעט במקרים נקודתיים). דבר שני, העכירות (בקטריות לא מעכירות...) שהייתה לכם במים הופסקה בזכות הוספת פילטר ולא ה-UV. קניית מכשיר ה-UV לא הועילה לכם וגם כרגע לא אפקטיבית - חבל על הכסף וההשקעה. גם לא הייתם צריכים עוד פילטר..... טוב, לא נבכה על חלב שנשפך. את הפילטרים הקיימים ניתן לשדרג לעבודה ביולוגית אופטימלית ע"י מילוי באבני טוף ומעל שכבה דקה של צמר פרלון (אין צורך להחליף את החרסינות) תפחיתו בשעות תאורה ובמינוני דשנים. די פשוט, תנסו ותעדכנו אותנו. דרך אגב יש הרבה הטוענים שאצות חוטיות הן כמו חתונה קתולית.... אז מדי פעם תכניסו יד ותגרדו את האצות - אפשר לחיות עם זה
 

dz108

New member
פחם פעיל לא משחרר כלום למים

הריקציה הכימית איננה הפיכה. פחם פעיל איננו ספוג, כאשר הוא "מתמלא" - הוא פשוט מספיק לספוח - הוא איננו משחרר שום רעל חזרה למים.
 

duel

New member
הוא לא משחרר ישירות אלא ע"י

סירקולציית הפילטר, מה גם שחבל להשאיר אותו בפילטר על חשבון מצע אחר. בוא לא נסתה מדיון של אצות חוטיות לעבר דיון על יתרונות מול חסרונות הפחם. או שתפתח עץ חדש ונדון על כך, מה דעתך?
 
תגובה לעצתך

הלוואי וזה היה כ"כ פשוט. א.חלק מעיצוב האקווריום כולל אבני טוף גדולות-יצרנו טרסות מהן והן מאוד גסות ומחוספסות כך שלגרד מהן נראה משימה בלתי אפשרית.את הגושים הגדולים אנו מוציאים ידנית. ב.לעניין שדרוג עבודת הפילטרים:בשניהם יש חרסינות+פרלון.בביולוגי המקורי,שבתוך האקווריום,יש פחם.האם הוספת אבני טוף לא תשנה את הרכב המים ותגרום לבעיות אחרות?האם להוסיף את אבני הטוף בשני הפילטרים או רק באחד מהם ואם כן אזי לאיזה מהם? ג.מה עושים עם אותה אצה,או אולי זו אחרת,יותר שחורה,ללא שערות וחוטים המכסה עלים רחבים של צמחים כגון אמזונס ממש עד כדי צביעתם לשחור דוחה? האם יש טעם או כדאי לגזום אותם מתוך כוונה לצמצם את התרבות האצה? ד.האם לכל מה שדובר וצויין עד כה יש קשר ליצירת ירוקת על הזכוכית הפנימית של האקווריום ואיך ניתן להפתר או להמנע מירוקת מעצבנת זו? ה.היכן ניתן להשיג כתובות של יבואני דגים ולא של חנויות מכירה שלא מבינות כלום חוץ מלמכור סחורה? חן חן על הסיוע,ובעיקר הסבלנות עם טירונים.
 

dz108

New member
מה שבטוח

הוא שיש לך ערכי ניטראט ופוספטים גבוהים. הייתי מוסיף סופחי ניטראט / פוספטים לפילטר; ו/או הולך על בקטריות הניזונות מניטראט (כמו NitrateMinus של TETRA) - שניתן לפזר מתחת למצע או בתוך הפילטרים (או כמו אצלי - גם וגם). חומר נוסף מומלץ - GreenX של HAGEN - שרק סופח ויש צורך להחליף מדי פעם. גם ל-RENA יש חומרים סופחים, שמעתי שהם טובים, אבל אני לא יודע להמליץ מנסיון. כל חומר - לקרוא טוב את הוראות היצרן ולעקוב אחרי המינונים / זמנים. אמנים החומרים לא יהרגו את האצות הקיימות, אבל ימנעו התפשטות וגדילה - ואז תוכלי לגזום את העלים הנגועים, והחדשים שיצמחו יהיו ללא אצות. לגבי חנויות שמבינות עניין - באיזה איזור את גרה?
 
מגורים

איזור ירושלים רבתי אבל זה לא משנה. לציוד טוב,מוכר ישר ואמין ובעלי מקצוע הגונים נגיע גם למטולה. ארץ ישראל קטנה.
 

duel

New member
ברוכה הבאה

גם אני מרגיש עדיין טירון לאחר הרבה שנים בתחום - זה חלק מהכיף, הלמידה. כמה דברים : 1. יש דגים אוכלי ירוקת כגון: אוטוצינקלוס/אנציסטרוס/אוכל אצות סיאמי ואף תמיד התפלאתי מכך אך גופים ומולים אוהבים לתלוש אצות כדי למצוא מזון...זה גם עוזר. ממליץ להוסיף את המנקים - פשוט בקשי את הדג מהמוכר, שלא ימכור לך דג אחר. 2. בשני הפילטרים מומלץ שיהיה מצע בקטריאלי כמו טוף ו/או חרסינות ומעל שכבה דקה של צמר פרלון. הצמר יסנן חלקיקים מהמים והבקטריות את הרעלים - כאשר מבצעים ניקוי אסור לשטוף את האבנים אלא רק את הצמר. את הפחם להוציא בכל מקרה. תאמרי לי איזה סוג פחם כי אם קנית את היקר תוכלי להשתמש בן בעתיד ואם את הזול פשוט זרקי אותו. 3. האצה החומה שיש לך גודלת מאותה סיבה - תאורה ודישון - יש לך תנאים מעולים לצמחים ולכן גם האצות גודלות. אין צורך לגזום. אפשר לגרד - אך הדגים המנקים ידאגו לכך. 4. כל מה שנאמר אכן קשור לירוקת על הזכוכית - הדגים המנקים ינקו זאת ותמיד אפשר להשתמש עם מגנט. 5. אני מכיר גם יבואנים שלא מבינים כלום ומתעסקים רק בלמכור. הטיפ שלי לגבי זה הוא לעשות שיעורי בית, ללמוד, לשאול והרבה בלי להתבייש וכמובן שאנו בפורום נענה על התשובות שיופנו אלינו. במקום שאת תשרתי את המוכרים, הם ישרתו אותך. בכיף!
 
למעלה